Fraktur som fraktur

Jomensåatte jag bröt en nagel idag. En katastrof av ohemula proportioner. Vad är budgetkriser, benbrott och världssvält mot EN BRUTEN NAGEL?

Jag bara undrar?

Min lillfingernagel dog av något så simpelt som en hundtass som ställde sig på den i soffan. Klockan var 18:48 och tragedin var ett faktum. Med tårar i ögonen tittade jag på halva min nagel som låg övergiven i soffan, och med Lille Skutt-gråt tittade jag på min stympade hand. Som om någon hade amputerat mitt finger.

20130924-200147.jpg

Men den olyckligt kapade nageln fanns ju kvar. Och precis som med ett tappat finger skall man spara den på rätt sätt. Skillnaden är att nageln kan man fixa själv, om man kör gellack, och man behöver inte åka till akutsjukhus/nagelterapeut. Och att sjukhusen kanske inte använder så mycket lim när de skall sätta på ett finger. Men en operation är en operation och skall inte underskattas. Nu kanske det inte är hjärnkirurgi, men inte långt ifrån.

Före tiden med gellack satt jag med lim och glasfiberremsor och lagade naglar som gick av. Detta var min första olycka sen gellackets inträde i mitt liv.

Så nu kommer tipset. Och meningen är att ni skall bli sjukt impade över att man aldrig är rådlös med gel och lampa.

När jag hade lipat klart över nageln hämtade jag operationsutrustningen. Och nagellim. För jag tänkte testa latmansvarianten. Orka ta bort nagellacket liksom.

Pincett var det viktigaste verktyget.

20130924-201149.jpg

Jag limmade på den tappade nageln, och väntade tålmodigt (nåja) tills limmet torkat. Och sedan buffrade jag hela nageln väldigt försiktigt med min klossfil, för att få bort allt topplack.

20130924-201436.jpg

Då var det dags för själva läkningsprocessen.

Ett lager nagellack, in i lampan, ett lager topplack, in i lampan, och avslutningsvis ett sista lager topplack till med lampa. Nageln är trasig, men den sitter där den skall. Och framför allt blev det bara ett väldigt litet, nästintill osynligt, ärr.

20130924-201859.jpg

Jag ÄLSKAR gellack. Men jag inser att jag måste ta den nageln till en nageldoktor när det är dags att byta färg. För det finns inte en chans i helsike att jag klipper av naglarna. Jag trodde dock inte att det skulle vara så lätt att laga en nagel som gick av så rakt, men det var det. Ytterligare ett användningsområde för lacken alltså, och nu hoppas vi att det håller.

Förresten så hörde jag att Malou von Sivers hade mina menskoppar på sig i TV häromdagen. MINA menskoppar. Eller ja, min idé åtminstone.

Fick jag något nagelnobelpris för det? Näppeligen. Och man undrar stillsamt var hon hittade dem.

Men i alla fall, jag delar snällt med mig. Det går att laga med lacken.

Sjukt viktig upptäckt. Som nu är er.

Och jag är inte deprimerad mer, för nu är jag hel igen.

Jag är som Kajsa Warg kan man nästan säga va?

0 thoughts on “Fraktur som fraktur

 • Jag har lite problem med det där schellacken. Eller problem, vet jag inte. Jag har aldrig provat, fast jag borde ingå i den ultimata målgrupper. Bara det är ju ett problem. Men som jag förstår så sitter det väldigt bra, och länge. Det är det där länge, som ger mig problem. Jag vill byta var tredje dag. Jag vill ha en ny färg hela tiden.
  Men nu inser jag att jag kan köpa ett kit för att laga naglar med. Det är ju praktiskt.
  Sen kan man kanske använda den på tånaglarna också, för där är jag inte lika ombytlig.
  För övrigt förstår jag att dagen varit så nära en världskatastrof man kan komma utan att någon flyger in två plan i twin towern.

  • Jamen jag var likadan, ville byta färg oftare. Men man kan latmåla och byta. Göra som jag gjorde med lagningen, fast buffra lite mer. Så slipper man kladda med borttagning.

   Men ja. Absolut den största världskatastrofen ever. Kommer resa ett monument i soffan där nageln låg.

 • Jublar lite stillsamt över din lyckade operation. Jo då.
  Men menskoppar – jag har inte läst dig så länge, men Kaos Anna skrev om det för väldigt länge sen, och jag var minsann med i första provomgången när Hannibal gick över Alperna, typ, och det var det absolut äckligaste jag varit med om (jag har fött fyra barn men ändå) – alltså när man fick hela handen full. Jag provade en gång och aldrig mer.

 • Nu måste jag nog köpa mig ett gellack-set! Har varit såå sugen innan men tänkt att jag skulle göra av med lite av de sjuttihundra vanliga nagellack jag har hemma först… Men detta användningsområde är ju revolutionerande!!
  Hoppas det håller bra nu oxå!

  • Man kan inte leva utan. Och jag har kvar mina vanliga lack, gråter över dem ibland (en hel bärkasse O.P.I.), men numera får de tjänstgöra på tårna. Eller så målar jag med gellacket, tar den vita färgen, och kör vanligt lack överst. För alla färger finns ju inte.

   Jag har verkligen svaren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.