Det är fortfarande SENSOMMAR

Kan vi enas om det?

För nästa måndag är det hummerfiskepremiär, och förra året klockan sju när startskottet gick såg det ut så här ute på havet.

532176_10151219131570630_1878874913_n

Och jag hade knappt tid att styra båten eftersom jag var fullt upptagen med att sitta med kameran och fotografera hela morgonen. Varmt var det med.

Ja ja, det kan hända att fotandet fick ett abrupt slut när maken slet kameran ur näven på mig och sa till mig att fokusera. Jag körde och hade ansvar för plats, djup och lite annat trams medan han var hummertinakastare. Jag är ju faktiskt kvinna och kan göra flera saker samtidigt. Bortsett från just kanske den lilla detaljen som gjorde att jag fick fotoförbud, när jag missade djupgränsen lite, men sa till maken att det var dags att hiva i tinan och det kan ha varit en gnutta djupare än planerat. Och det sa plupp, tinan och allt annat försvann under vattenytan. Några meter hit eller dit när det var vackert ute är väl inte så himla petigt?

Jag beställer gärna samma väder till nästa måndag när det är dags igen, för det var rasande trevligt. Bortsett från att maken blev så jävla irriterad när vi tappade den där hummertinan. Vi skall nog lyckas hitta något nytt att bråka om på måndag när det är dags att jaga det svarta guldet igen.

Men om vi nu enas om att det är sensommar, kan någon förklara det HÄR då?

20130914_185950_resized

Någon har gått och pallat löv, kastat dem på gräsmattan och målat dem gula? Sånt vill man inte se när man i godan ro tar sin SENSOMMARPROMENAD med jyckarna. Jag har inte godkänt något årstidsbyte i alla fall.

Nu skall jag gå ut och limma fast dem igen. Och se till att de får rätt färg.

Totalt oacceptabelt.

0 thoughts on “Det är fortfarande SENSOMMAR

 • Ja,du kan vi kalla den här jävla perioden för”sommaruppehåll”?drar t swe för hummerfiske oxå,som kok ansvarig bara dock,men bra så!om ja är tå/fot normal el inte?tja man blir väl hemmablind!

  • Mmm…ett jävla pissommaruppehåll vill jag gärna lägga till.

   Vart skall du fiska? Misstänker ont om hummer pga för varmt i vattnet i år, och då kommer jag bli sur över det. Alltid är det något sa den bittra.

 • Utanför Kungsbacka,alltså inte på ditt”revir”men du kan nog ha rätt om temperaturen,förra året fick vi ca 200!!!,makaroner är oxå gott säger den “bortskämda.

 • Nix,förra året bara en liten sketen 26 fotare,men är man envis som synden(maken)så blev det så iaf.MEN i år gick vi all in och köpte norra Europas absolut fulaste?”hummer/makrill”fiskebåt,inte direkt att man åker till Marstrand och glassar med den direkt…sen får man väl ha 7 tinor p/p el?och vi är 3,så får se hur det går i år….

  • Herregudihimmelen. Då jobbade ni banne mig för humrarna. För det var MÅNGA. Vår båt är inte den ultimata att fiska med, men det går. Men vi har ju inte möjlighet att vittja varje dag. 14 tinor pp är det, så är ni tre blir det många. Men satan vad jag hatar att köra sicksack mellan flötena och leta upp dom sen. Det är ju mer orange bollar i havet än vad det är vatten.

   • Ja,just det 14 är det ju(otur när jag tänkte)och tack gode Gud,för att gps’en finns,han/ hon som uppfann den borde fanimej ha Nobels fredspris!då har du ju åtminstone ett jävla hum om vad flötena ligger någonstans.mvh.en utan lokalsinne som ska sparka ut gänget i trädgården för sista kissningen.kramågonatt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.