Nu skall vi prata tabu igen

Ni vet den där tryckande värmen som kommer precis innan ett åskoväder? Som lätt kan ge huvudvärk och som man knappt klarar av även om man skulle råka befinna sig i ett kylrum på Dagab?

Den kom inatt någon gång. Jag började, av förklarliga skäl, att svettas på öronen. Av med lurarna, som faktiskt fick mig att stensomna trots en hel gästhamn med idioter samt fyra olika nattklubbar runt oss. Sedan trodde jag att jag hade kissat ner mig. Icke då, det var bara lårsvett. Jag tror aldrig att jag har svettats på låren och öronen förut.

Sömndrucken som jag var tog det en stund innan jag insåg att jag även låg och badade i min egen ryggsvett. Armsvett, pattsvett, handsvett, knäveckssvett, hårsvett och fotsvett. Jag svettades ur varenda por.

Och då sover vi ändå rätt behagligt och stort. Det brukar vara betydligt kallare i “sovrummet” på båten än någon annanstans på båten, av någon outgrundlig anledning. Precis som Hondjur påpekade så har vi lägenhet 300 meter från båten, men envisas med “att på sommaren bor man på båten”. Det är tydligen en regel. För det är så HIMLA mysigt.

Det var rätt mysigt. Innan jag blev en klimakterieko som inte kan leva utan AC, eller i lägenheten som är byggd i sten och inte släpper igenom någon värme alls. Skitbra på sommaren, mindre bra på vintern. Men näe, vi låter den kalla stora lägenheten stå tom och bor på bastubåten istället. För det är pittoreskt som satan.

Hade det inte varit för att vi får besök idag som skall bo i lägenheten så hade jag knatat upp och lagt mig naken på köksgolvet och bara andats. Och tagit med mig hundarna som är sjukt less på värmen och den lilla ytan. Så hade maken fått vara pittoresk och mysig helt ensam.

Då kom jag att tänka på båtgrannen som sover och bor på en totalyta av två stövelsteg. De hade dessutom påhälsning av blöjbös häromnatten och vågar inte sova med öppna ventiler. De har alltså en flytande kuvös.

20130803_132324_resized

Den är en tredjedel så stor som vår. Ni fattar sovytan va? Längst fram i snibben finns det någon slags madrass i babystorlek att sova på. Jag var tvungen att kolla om de levde imorse. Men de såg fortfarande ut som att de hade TREVLIGT?! Då ville jag inte prata med dem. Helst aldrig mer.

Nu ser det ut så här.

20130803_132213_resized

Notera vågorna. Det är aldrig vågor inne i hamnen. Då blåser det åtta miljoner meter per sekund.

Gissa vem som har öppnat alla fönster som går att öppna, och som sitter i bara B-H och trosor och njuter och väntar på regnet som kommer när som helst. Typ NU.

Tipset från svettkossan är alltså, lägg av med husvagnar och båtsemestrar när det är klimakteriedags. Åk på sommarsemester till Alaska.

För det är inte ett skit idylliskt. Det är ett rent helvete.

Ursäkta, men nu skall jag ut och rulla mig i regnet.

UPDATE:

Nu ser det ut så här. Det är manna från himlen. Om man bortser från mattan som har hängt på tork i tre dagar i fören och som var torr. Jag gissar att den inte är så fantastiskt torr längre. Idyll var det ja.

20130803_133531_resized

 

0 thoughts on “Nu skall vi prata tabu igen

  • Skrattar så magarna hoppar! “Been there done that!” Fast utan att va i klimakteriet! Det är fan ingen lek att vara på havet!!

    • Hence the tips om att lägga av med sådana semestrar när man hamnar i klimakteriet då? Nu fattar man morsan/styvmor och deras humör i kombination med båtsemestrar som yngre. Herregudihimmelen.

  • Hahahaha! Älskar det! Vi kom aldrig ut :s
    Det började när vi åkte till hamnen. Smal rätt över oss. Perkele så rädd! Men vi testar igen om en timme ;))

  • Alltså fyfan för denna värme är man blir så där äckligt svettig och klibbig.

    Och hade jag haft båt hade inte sovit kvar där utan gått till lght. Och vräääääkt på Acn och därmed kunnat sova som folk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.