Jodå, jag har shoppat lika mycket som en mindre by i Norrland

Jag åkte till köpcentret som Gud glömde och norrmännen hittade. Köpcentret som jag avskyr, men vissa affärer finns inte i stan. Nordens största shoppingcenter, som enkom är byggt för norrmännen, sisådär ett par kilometer från norska gränsen.

Jag har en förkärlek för teknikaffärer, såsom Elgiganten, Teknikmagasinet och ytterligare en teknikbutik som inte är en kedja utan bara finns där. Ser ut som en kontrabandsbutik för norrmän. Och är troligen just det.

Man skulle kunna tycka att maken borde vara tacksam över just den teknikintresserade delen. Det är ju butiker han gillar med. Men icke då, idag var det JÅBBIT för att jag skulle titta på alla lurar och läsa specarna, eller titta på allt kablage och läsa specarna etcetera in absurdum. Vi snackar om mannen som kontrollerar millimeter på skruvdimensioner. Han borde ju i allra högsta grad vara kåt, glad och tacksam över att inte ha en fru som släpar in honom på Louis Vuitton och tvingar honom att välja väskor?

Fast nä. Dit tar jag honom aldrig. Skulle han se de priserna skulle han få den stora dåndimpen. Men otacksamheten visste i alla fall inga gränser.

Första anhalten var Sportshoppen. Jag hade två planer med dagen. Det ena var att leta upp ett par Nike Air Max för att promenera i, det andra var att kolla om det fanns någon butik som sålde UGG eftersom jag är frostskadad om fötterna sommar som vinter.

Jag har hund, har man hund så går man, går man mycket gör det ont i fötterna, gör det ont i fötterna blir skorna utslitna. Ungefär så. Där hittade jag ett par knallblå Air Max, och råkade även hitta ett par mycket sköna yogabyxor och en tröja. Maken gick på egen hand och lyckades faktiskt köpa tre tröjor till sig själv som inte var fula. Amazing.

Sen Elgiganto. Scannade utbudet av spel, köpte fodral till telefonen, lite trista kablar och frågade ärkepuckot som jobbade där vad jag skulle göra med mitt telefonproblem. Det går inte att ringa till mig om inte jag ringer ut först. Oerhört opraktiskt. Men han var till ungefär lika mycket nytta som om jag hade frågat cafébiträdet. Faktum är att cafébiträdet antagligen var till mer nytta, för hon utfodrade mig åtminstone. Telefonproblem kvar med andra ord.

Efter det till kontrabandsbutiken. Där maken höll på att få ett riktigt frispel på mig för att jag med expeditens hjälp skulle gå igenom alla lurars bra och dåliga sidor (jag samlar på hörlurar, man skulle kunna kalla mig ljudfreak – och mina bästa är de jag kan sova med så jag slipper höra att jag är gift – eller vem jag är gift med). Sen petade jag på precis allt annat i hela butiken, köpte lurarna, batterier och ytterligare kablar. Ja, jag vet – jag är inte jättekvinnlig i min shopping hela tiden.

Efter det trodde maken att det äntligen var dags att åka hem. Men icke. Jag snubblade på den enda butiken i kommunen som säljer UGG:s. Han den där barlasten satte sig på en stol medan jag valde färg. Eller rättare sagt, de var så varma och mysiga oavsett färg att jag var ädel nog att låta maken välja färg. Och han valde svart. Dödstrist. Men strunt samma, det blev ett par svarta ljuvligheter med ludd i.

När jag var klar där fick maken välja butik. Och han valde Rusta. Kan vara en av hans absoluta favoritaffärer. Vi är inte helt eniga där (heller). Snacka om att fingra på allt. Vi skulle ha toapapper men kom ut med hundben, leksaker, handtvål, tvättkorg och gudvetvadmer.

Avslutningsvis gick vi till godisbutiken. En av de godisbutiker som finns i anslutning till shoppingcentret. Samma storlek på godisbutikerna som på hela NK.

20130831_171127_resized

Någon som kan gissa vad som är mest svindyrt i Norge och vad de beskattar som vi inte har skatt på…ännu…i Sverige?

20130831_171152_resized

20130831_171806_resized
Ja, det står två KILO

20130831_171227_resized
Man kan konstatera att försäljningen inte direkt är riktad till svenskar?

20130831_171448_resized

Och så fick jag veckans klubba av maken. Iklädd de obligatoriska foppatofflorna. So sexy.

20130831_171258_resized

Givetvis har de inte bara sockerskatt och köper godis i Lisebergsförpackningar, de har såklart en skyhög tobaksskatt också.

20130831_171749_resized

Sen åkte vi hem. Delade ut presenter till hundarna, packade upp allt vi hade köpt och jag tog på mig träningskläderna.

20130831_192559_resized

Nu sitter jag i soffan med träningskläder på och övar på att öva på att träna. Det här med träningskläder är ju en osedvanligt bekväm lördagsklädsel när man äter chips och godis. Och just nu äter jag väldigt mycket chips och godis. Medan jag torkar av mig på det fiffiga träningsmaterialet som byxorna är gjorda av.

Jag skall byta till UGG:sen alldeles strax och luta mig tillbaka och titta på en film. En sak i sänder för sjutton. Först köper jag kläderna, sen sitter jag in dem, och om man har varit på 500 kvadratmeter godisbutik så säger det sig själv att det här inte är rätt dag att börja banta på.

Det där med rätt dag är egentligen oerhört svårt att hitta i almanackan.

Vad har ni gjort idag?

0 thoughts on “Jodå, jag har shoppat lika mycket som en mindre by i Norrland

 • Vilken enastånde dag! Jag blir NÄSTAN avundsjuk. Ville åka dit för ett tag sedan men min man sa blankt nej. Han hade ett skäl. Norrmännen. Jag är beredd att hålla med honom där.

  Idag spenderades dagen på Monsterrace i Dals Ed. Luft fylld med adrenalin & testosteron. Då blir iaf jag kåt, glad och tacksam. Sen hem, skyffla in kebab, powernappa och nu ska jag tjäna landstinget hela natten instängd på Näl. Två herrar som ligger och skriker ikapp. Nio timmar kvar tills jag får gå hem.

  • Det skälet är godtagbart. Det finns en anledning till att jag inte är där mer än max en gång per år. Det är mer norrmän på Nordby än vad det är i hela Norge.

   Och stackare. Jag skall tänka på dig när jag ligger i yogabyxor och äter chips. Kompis Krögare är på väg hit med pizzaleverans också 😉 Men om du vill se mörkret från den ljusa sidan så får du iaf gå hem från Näl, du behöver inte ligga kvar och skrika ikapp.

   • Att vara på jobbet är semester.
    Att vara hemma med dom där som utbrister “Mamma kom och titta på min egna jättestora bajskorv på golvet!” det är sånt som får mig att bli inlagd här och skrika ikapp.

    Yogabyxor is the shit, spenderade semester i dom. Aningens svårt att komma i jeansen nu.

    • Man behöver inte ha barn för att ha bajsincidenter. Jag skall berätta om våra båtsemestrar någon gång, det är helt vettlöst.

 • Fick sovmorgon till 06, makne tog morgonpasset. Sonen ngnslags allergisk reaktion på g-d vet vad – alla in i bilen mot närmasta apotek, inget antihistamin hemma.. Punktering. Byta däck, arga gnälliga snoriga barn. X antal projekt under dagen – ungarna fortfarande på strålande humör. Hundpromenad för att inte strypa resten av familjen… Övesleva läggning, bygga hundkojan och nu sova…

  • Det är så himla skönt med den här bloggen. Man slipper de där rosenskimrande fasaderna man ser på FB hela jävla tiden. Vi snackar verklighet 😉

 • Sov läääänge… Jobbade lite medan jag tittade på fälttävlans-EM (jag vet att det är lördag, men ville ändå göra lite nytta medan jag tittade – då slipper jag ju jobba en annan dag, eller???). Lagade mat – ugnsbakad lax med crème bonjour och klyftpotatis. Gott! Bio – “Hur många kramar…” KLART SEVÄRD!!! Chips o dip + “Djävulen bär Prada”… Sen fick det bli det gamla vanliga, dvs kolla på diverse suspekta bloggar för att se om man kunde skriva något… 🙂

 • Åh fy vad jag gillar din blogg!! Rak, rå, humoristisk och ärlig 🙂 Har få favvobloggar men du kvalar definitivt in där 😉 Ogillar skarpt rosaskimrande bloggar för då får jag komplex över att inte mitt liv är lika glammigt och perfekt- även om jag fattar att sanningen ofta ser annorlunda ut men det är ändå diarréjobbigt att läsa om allt som är så perfekt! *yack* Med en vardag innehållande två skiftesgående heltidsarbetare, fyra biobarn och två bonusbarn inkl ex och deras partners så känns livet allt annat än perfekt mellan varven. Och med ungar i åldrar mellan 2,5 år och 20 år så får vi känna på alla stadier av trots och problem även om vi får dubbelt upp av kärlek, det är just det som gör att jag överlever 😉
  Keep up the good blogjob! ❤

  • Tack snälla du för de orden. Du anar inte vad det värmer. 🙂

   Och du, de där rosenskimrande som varken bajsar, petar sig i näsan eller grälar offentligt. De finns inte i verkligheten. Jag tror att de skriver om sina önskedrömmar.

   • Du, det tror jag oxå men likafullt blir jag irriterad och tar åt mig. Och sen är det väl så att om man aldrig har skitdagar så uppskattar man väl knappast alla bra dagar på samma sätt 😉 Jag censurerar mkt i min blogg, vill ju inte hänga ut exempelvis barnens andra bioföräldrar eller folk jag kan störa mig på för har jag nåt att säga så vill jag göra det öga mot öga, inte via min blogg. Så en viss försköning blir det även om det inte alltid luktar hallonbåtar om mina ord!

 • Nice shopping 🙂

  Igår så var vi till Skånes djurpark och köpte fågelholkar 🙂
  Åt på korvmojen i Höör.

  Sen var det bara lugnt hela dagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.