Ett tips och shoppingfnulande

Jag jobbar på att vänja mig vid att vara korthårig. Och maken måste vara jäkligt spak, för han hävdar fortfarande att det är snyggt. Så, det är hög tid att komma på något att shoppa.

Men först, ett tips, som jag inte hade sett förut. Vilket i och för sig kan ha att göra med att jag inte har varit hos frisör mer än en gång på tre år.

Jag är jäkligt blond. Ända tills jag blev 30 var håret i princip neonvitt, och efter det har jag hjälpt det på traven med lite slingor. Det absolut värsta jag vet är när hårfärgen börjar dra mot gulblond, eftersom jag är van att vara vitblond.

Nåväl, i ett par år har jag använt silverschampoo lite då och då, för att dämpa eventuellt blaskig nikotinfärg i håret. Jag har till och med övervägt att norpa mormors gamla läggningsvätska, men så långt har jag inte behövt gå. Än.

Men idag blev jag tipsad om miraklet av frissan. En inpackning som funkar som en engångstoning. Finns i ett gäng färger, men framför allt i neonvitt. Plus vanlig silverinpackning. Hon blandade de två, och vips hade jag fått tillbaka min hårfärg. Utan slingor eller hårfärg. Håret ser gulblont ut på fotot, men det är det absolut inte. Färgen är jag sjukt nöjd med.

Eftersom jag, enligt säkra källor, är lite sinnesslö och bakom så kanske detta är gamla nyheter. Men om det inte är det kan jag varmt rekommendera det. Det blev bättre resultat än vad både blekning och färg har haft på mig tidigare. Och…errrm…det skulle kunna hända att man använder just den där toningsinpackningen om man börjar bli lite gråhårig.

Löp och köp.

20130827-192850.jpg

Och nu till min shoppingfundering.

Jag älskar smycken. Framför allt ringar. Och lever enligt devisen att man skall använda det man har. Finns ingen som blir glad av att låta smycken ligga och samla damm. Så för ett tiotal år sen skramlade jag ihop alla mina smycken, och makens, för att smälta ner och göra det jag ville ha. Jag blev nöjd. Är fortfarande nöjd. Men det känns inte perfekt.

Jag har gluttat på guldsmedssidor. Vackra ringar är porr. Och jag är inte jättenöjd med min vigselring eftersom den köptes lite hastigt och lustigt och inte ens i anknytning till bröllopet.

Och jag har hittat en ring som jag får lite andnöd av att titta på.

Hur hemskt är det att byta in sina vigsel- och förlovningsringar för att göra en ny?

För herregudihimmelen vad jag vill ha den här. Fast lite mer gjord enligt exakt mina önskemål.

20130827-193812.jpg

DET kallar jag shopping. Och jag är jävligt värd den.

0 thoughts on “Ett tips och shoppingfnulande

  • Jamen jag VET. Då får man väl byta in de existerande förlovnings- och vigselringarna? Annars måste jag ju byta karl för att få en ny, och det verkar jobbigare.

   • Den är tunn tunn tunn billig och mest oval el åttkantig av smällar och knas. Kostade typ lika mkt som ett paket kassler när den inhandlades.
    Vägde noll.
    Vi rotade runt i lådor och askar och plockade fram “skräpguld ” ( typ örhänge man bara har ett av, trasig kedja mm) och löste in för guldpriset . Inkl våra folieringar:)
    Designade nya ringar- skitfina. Och betalade knappt nåt i mellanskillnad. Många ifrågasatte det . Massa bludder om “original”, “minne “, mm mm
    Men det var bara skitkul ! Och nu när vi valde helt själva hur de skulle se ut är de ju superspeciella om man jämför med de “köptvåbetalaförenpåguldfynd1999”-ringarna vi hade innan 🙂

  • Ja. Strunta i det. Jag skulle inte heller göra det, och nu vill jag ha ringen så gärna att jag kan tänka mig att gifta om mig. Så snygg är den.

 • Du är värd den! Ni kan ju förnya era löften om det inte ska bringa otur. (Och för att spä på dina bantningsbekymmer kan jag berätta att vänner till mina föräldrar båda blev för feta för sina vigselringar så de köpte nya och traskade in i en kyrka och lovade varandra fortsatt kärlek och trohet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.