Dagen fortsätter med fåniga ilandsproblem

Jag har alltid varit pinnsmal. En sån där jag själv är avundsjuk på numera, skitlång och skitsmal. Nåja, på senare år kanske inte skitsmal, men i allra högsta grad normal. Jag har kunnat tugga i mig vad jag velat och när jag velat, och snarare haft det omvända problemet. Svårt att gå upp i vikt.

Nu är jag ordentligt tjurig. För sedan i våras har jag gått från smalfet normalviktig timglasformad flaggstång till SÄL. Jag trodde inte ens jag kunde bli sälformad. Att det inte fanns i mina gener. Det gjorde det tydligen.

Alltså jag har väl känt att gravitation i kombination med ett par kilos övervikt har förflyttat fettets epicentrum en smula. Jag har till exempel fått degrullar framtill helt plötsligt, helt nytt ställe för mig. Och de redan färdigbakade limporna där bak har ju inte precis flyttat sig, så degrullarna är ju en ovälkommen bonus.

Eftersom skoproblemet drabbade mig idag, bestämde jag mig för att dra igenom min byxgraderob på kvällskvisten. Jag provade 30 par jeans. Jeans jag hade i våras och som kändes förträffliga då. Alldeles för många gick inte att knäppa idag.

Tur i oturen så älskar jag ju Pleasejeans, och tur i oturen så är de flesta modellerna från Please gjorda för både sälar och sådana som ser ut som Victoria Beckham. Mirakeljeans helt enkelt, oavsett kroppstyp.

Nu jävlar är det slut på slacket. Och inte för att jag är ett fetto på riktigt, utan mer för att det skapar shoppingproblem.

Under de perioder som min kropp inte riktigt samarbetar med mig har jag alltid haft två “droger” att falla tillbaka på. Den ena är såklart skor, och med en bruten tå, som visserligen inte kommer vara bruten för alltid, men tillräckligt länge för att det kommer stoppa mina Primeplaner ett tag framöver.

Den andra har varit solglajjor. För de växer man aldrig ur oavsett hur smal, fet eller smalfet man är. Jomen det sket ju sig med, fast för ett par år sedan.

Nu är jag fett förbannad (pun intended). Nu SKALL jag dra i mig det där jävla artificiella pulvret om jag så skall dra det genom näsan. Om jag skriver det här så måste jag ju rapportera avvikelser och faktiskt skämmas. Så kan vi hjälpas åt här lite kanske?

Jag har ett par Pleasejeans som jag älskar mer än alla de andra jag har. Mitt enda par som är bootcut. De går inte att knäppa. Degrullarna som är i vägen för knappen skall alltså bort, och jag måste ner en storlek. Vad är det i kilo på en flaggstång? Fem kilo?

En månad är rimligt. Om en månad skall de sitta på mig igen. Och det är även en förutsättning att jag skall kunna andas och böja mig ner utan att strypa syretillförseln till hjärnan.

Den 26 september är deadline. Och den här karaktärslösa kraken måste alltså hitta karaktär någonstans. Och tips och pepp. Mycket tips och pepp.

OM jag inte kommer i dem och de sitter som de skall den 26 september så kommer jag att lägga ut en bild på mina degrullar och mitt gropiga arsle som både växer upp mot ryggen och ner mot knäna. Det växer till och med snart ihop med ryggvalkarna som dök upp i vintras. Och det mina vänner är min näst största skräck. Att lägga ut ett dylikt foto alltså, inte att änglavingarna på ryggen snart sitter ihop med arslet.

Min största är att det enda som finns kvar för mig att shoppa som jag inte kan växa ur är hattar och sjalar.

Och det känns som pisstrist shopping i längden.

Nu skall jag och min bultande tå krypa ner i bingen. Jag hade lagt mig i fosterställning med tummen i munnen om det inte hade varit för att magrullarna är i vägen. Och röven hamnar i en annan världsel om jag böjer mig så mycket.

Herregud vilka sorgliga ilandsproblem. Röven är primär, världsfreden är sekundär.

Den här hade jag på mig i vintras. Inga spanx och inte en endaste degrulle på magen. Eller på ryggen.

Screen Shot 2013-08-26 at 11.10.39 PM

Om jag tittar på den bilden tillräckligt ofta så kanske jag klarar min första deadline om en månad?

Och sen jävlar. Nu är det slut på daltandet. Den 26 november skall jag få på mig den förbannade jumpsuiten igen. Och se ut som på bilden.

26 september och 26 november.

Näe, det här kommer inte bli en mat- eller dietblogg. Men detta var enda sättet att klämma åt tumskruvarna (valkarna) på mig själv.

Nu är det dags för mig och tån att binga. Utan att äta en ryss till kvällsmat.

Babysteps, babysteps.

 

 

 

0 thoughts on “Dagen fortsätter med fåniga ilandsproblem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.