Välkommen ner i min zombieapokalypshandväska

Mannen i mitt liv kallar min handväska för “det svarta hålet”, jag kallar den praktisk. Om det blir zombieapokalyps är det bara att ta den och springa, för där finns allt.

Översta lagret. Det som skvallrar om ålder. Slipade solisar, vanliga slipade glasögon, reserver till båda och läsglasögon. Självklarheter i handväskan.

20130724_121315_resized

Under det lagret finns lite smått och gott där man kanske kan diskutera nödvändigheten. Lite olika “torghandskar”, som jag använder…ummm…inte så ofta? Jo, de varma använder jag på vintern när jag inte behöver handskena eftersom jag alltid fryser om handlederna. De i skinn använder jag när jag kör permobilen, för att liksom höja coolhetsfaktorn.

Men det fattar ju vem som helst som sett zombiefilmer att man måste ha lite fräcka skinndetaljer om man jagar dem eller blir jagad. Alla hjältar har läder.

20130724_121741_resized
(Ja, jag inser att jag möjligen och eventuellt skulle kunna plocka bort kanske ett eller två par, men de tar ju näähääästan ingen plats alls?)

Sen kommer det tunga artelleriet.

20130724_122219_resized

Bärbar massagegrunka och liniment, för de skador som kan uppstå under möte med zombie. Fattar ju vem som helst att man skulle få sendrag i nacken av att bara kolla på en. I mitt fall skulle jag dessutom få migrän, så båda migränmedicinerna är med, samt värktabletter för nervskador. Mina nerver hade absolut inte pallat en apokalyps så de känns väldigt viktiga. Även om tanken med dem kanske är just nerver som gör ont för att de kommit i kläm. Multifunktionella helt enkelt.

Ögonrollern är med. Om man ser en zombie blir man rädd, är man rädd sover man nog inte så bra, och sover man inte så bra får man puffiga ögon. Den tar bort puffiga ögon. Score.

Passet är så självklart att det inte kräver förklaring. Intygsboken från NFB däremot. Jag tänker så här; OM jag skulle behöva hyra en båt i utlandet som kräver alla de där intygen så är det säkrast att kånka med intygsboken. Det hade ju känts oerhört fånigt om en flykt sinkas för att man missade att ta med en liten pappersbok?

Handkräm och parfym. Kan behövas. Man kan vilja fräscha upp sig även under en apokalyps. Brukar ha våtsavetter också, men de hade visst tagit slut.

Kamera, för om man hamnar bland zombies kommer man ju helt garanterat vilja ta kort. Och en pyttegrön väskgrej med bankdosor, korthållare, pengar och…annat junk.

Allra överst i väskan ligger en väska. Lite rysk docka över det.

20130724_122356_resized

För ibland orkar man inte bära hela väskan, och man behöver inte hela innehållet. Då får man hitta en bra plats att gräva ner/gömma den riktiga handväskan så den är i säkert förvar. Och så plockar man bara med sig det man verkligen behöver i lillväskan. I mitt fall brukar det vara snus, ett par brillor, korthållare och pengar. Det kommer man långt med.

Som extra nödhjälp står dessutom alltid min Fjällräven Mini-Kånken packad för flykt. Den innehåller mina teknikprylar, och laddare. Hörlurar, batterier, Kindle, iPad, minihögtalare.

20130724_122618_resized

Det känns oerhört trösterikt att veta att jag kan rycka handväska och Kånken och sticka. Jag känner mig trygg i den vetskapen. Och med så stor variation på innehållet kommer jag kunna göra en McGyver och tillverka en kortvågsradio eller annat nödvändigt av delar från de olika sakerna. Praktisk handväska som sagt.

Zombies – bring it on!

Vad har ni i väskan, och säg gärna till om det ser ut att fattas något i min. Gud förbjude att jag skulle missa något.

 

0 thoughts on “Välkommen ner i min zombieapokalypshandväska

 • Funderar på vad som finns i min väska.. Många frågar va fan jag har i väskan som gör den så tung. 😀
  Kollar i den för att komma ihåg 🙂 Well here we go:

  Plånbok
  Almanacka
  Mobilen
  Mobilladdare
  Solglasögon
  Liten necessär med olika piller.
  Savetter
  Tuggummi
  Handkräm
  Hörlurar till tfn
  Nycklar
  Bok
  Treorör
  Tandpetare
  Näsdukar

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Fattar inte hur ni orkar släpa runt på bröten.
  De sju dagar per år som man kan gå utan jacka är jag ju tvungen att ha någonstans att göra av plånka, mobil och nycklar. Till det har jag en liten handväska ca 15x15x4 cm.
  Jag har alltid medicin med mig. Har lagt två piller i plånkans myntfack 🙂

  • Vänta bara till den dagen du blir så gammal att du behöver hela medicinskåpet och fem par glasögon. Då kan vi snacka 😉
   Och till mitt försvar har jag ju väska i väskan, för dagar med mindre behov. Men jag kan ju sticka på sekunden när apokalypsen kommer.

 • Rullen med bajspåsar… (till hunden förståss)
  kan även användas som iphone fodral på stranden, eller plockpåse till godiset när icamaxi har slut på påsarna – eller när man inte ser dom.
  Lovad succe på parkeringsplatsen!!!
  Hahahaha
  Skitbra gömställe för godiset så att ungarna inte äter upp det.

 • Hej!

  Upptäckte din blogg för några veckor sen. Herrejävlar va cool du är! Haha.

  Hahaha, vilken jäkla arsenal med prylar!
  Synd om det inte kom några zombies nu när du är så förberedd ;-).

  I min väska (de gånger jag ids kånka på nån, annars är fickor en väldigt bra uppfinning) så har jag en miniplånbok, mobil, nycklar, solglasögonfodral, liten vattenflaska samt en liten neccessär med tugggummi, hörapparatbatterier, bindor, läppglans, hårspray och pappersnäsdukar.

  • Hahaha, om du byter ut ordet cool mot klantarsel så blir meningen mer logisk. Men tack 🙂

   Du har ju en hel drös grejor som saknas hos mig. Hur går det till? Fickor är förvisso bra, men det räcker inte när man står där i shit creek without a paddle. Bara tanken på att vara utan innehållet i handväskan får mig att vilja andas i en papperspåse.

  • Haha, jag måste erkänna att det har jag med. Den ligger i ett sidofack, och jag glömde bara av den. Ett arv från pappa som alltid har en i fickan. Och det är verkligen en superviktig grej. Ffa om man behöver vara McGyver.

   Jag har även vulktejp i samma fack. Vilket folk i min närhet har hånat mig för…nästan jämt.

   • kristin lindberger says:

    Japp min är iofs köpt i Schweiz och där fanns det i olika färger. Den är lite mindre än originalet så den saknar några saker men i grund och botten så har den det mest basica 🙂

    • Min är pytteliten, och jag har haft den i en evighet. Den har kniv, sax, nagelfil, tandpetare…och viktigast av allt, nagelklippare. Jag har letat på varenda sida på nätet utan att hitta likadan – med nagelklippare – men de verkar inte finnas längre. Nu skulle jag kunna ge ett kungarike eller två för en blå med de grejorna. Och om det råkar vara fler grejor på gör inget alls, några tips på var man kan hitta det?

     Maken har en, som VERKLIGEN är McGyver. Men hans väger ju typ ett kilo och har en triljon prylar, och den känns inte riktigt lika intressant. Jag vill ha en fin, och någorlunda liten, med nagelklippare (ja, jag har hakat upp mig på nagelklippare). Har din det, för isf dör jag avundsjukhetsdöden direkt?

  • Lustigt att man kan gå totalt bananas över en kniv. Men är det zombieapokalyps så är det. Och en reserv hade ju varit bra, när jag ändå har vulktejpen liksom 😉

    • Woohoo…då får jag helt enkelt leva med att Victorinox har lagt ner nagelklippare och gå Wenger istället. En blå. Skall beställas snarast. Den är precis lika stor som min och har exakt samma mojänger. Det viktigaste i livet i pytteförpackning. Så värt 🙂

     (Och sjukt snygga färger, min är ju Victorinoxröd)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.