Skoja inte!

Jag följer inte så många bloggar längre. I princip inga alls förutom Monas Universum som jag har varit trogen…länge. Förr, när det knappt hette blogg, följde jag däremot en hoper bloggar (som tyvärr inte finns kvar längre). Och skrev själv, redan när det hette live journal och ordet blogg inte existerade.

Alla andra läser jag ytterst sporadiskt. Ibland snubblar jag över något hos Bloggkommentatorerna och blir nyfiken. Kissie kan vara kul att se ifall hon har opererat något nytt eller injicerat lite byggsilikon av misstag. Blondinbella har gått och blivit vuxen och gravid. Jamen ungefär så.

För ett par månader sedan hittade jag Nellie Berntssons blogg och fascinerades utav bara helsike att en nioåring lyckades starta en blogg och vad är hon nu, 12 år? När jag var 12 lekte jag fortfarande med kottar, och om fenomenet blogg hade funnits så hade jag kanske haft något nytt att uppdatera en gång var tredje månad. Men ingen hade velat läsa det. Nellie har en av Sveriges största bloggar och det är ju onekligen rätt imponerande.

Men jag är 43 år, och därmed äldre än hennes päron. Antagligen äldre än hennes mor- och farföräldrar och vi lär inte ha ett skit gemensamt. Jag och Nellie alltså, inte jag och mor- och farföräldrarna. Och det borde vi inte ha heller med tanke på ålder och intressen. Så DÖM om min förvåning när jag såg den här bilden hos henne när jag kikade in idag.

Screen Shot 2013-07-11 at 7.54.46 PM
(bilden lånad av nellieberntsson.se)

Ett reklaminlägg om fina koftan från någon onlinebutik. En NY kofta alltså. 12-åringen asnöjd över sin kofta.

Vad har jag då i min garderob som jag använder flitigt. Och som absolut inte är nytt.

IMG_20130711_200607_resized copy

Exakt likadan kofta som en 12-åring. Köpt för flera år sedan i en liten butik i Greenwich. Jävligt omisskänligt mönster.

Jag får lite samma känsla som när jag använde baggy hiphopbyxor för sisådär tio år sedan (eller mer), och hade ett par väldigt speciella som jag hade köpt i en butik i Göteborg. Jag körde Volvo, hade villa och vovvar och IKEA Family-kort. När jag stannade min tantbil för att tanka på väg hem från jobbet stod en fjunig grabb i femtonårsåldern vid pumpen bredvid och tankade moppen. Iklädd exakt likadana hiphopbrallor som jag. Gick liksom inte att ta miste på.

För grabbens skull gick jag inte ur bilen förrän han hade tankat klart och åkt därifrån. Hade han sett en blivande klimakteriekossa komma ur en tråkbil i likadana brallor så hade jag högst troligt traumatiserat honom. Och han hade ju absolut aldrig mer tagit på sig sina coolaste flickfångarbrallor. Jag hade gjort sönder honom för livet om jag hade visat mig.

Nu har Nellie likadan kofta som jag. Som kommer från en fjortisbutik jag aldrig ens sett tidigare.

What’s next? Likadan outfit som Foki?

Jag är visserligen rätt glad så länge jag inte råkar synka mina kläder med Blondinbella, eftersom min mormor på 97 vårar klär sig piffigare än vad hon gör.

0 thoughts on “Skoja inte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.