Ost är livet

Det betyder att livet ibland luktar skunk trots att det är fantastiskt gott. Att öppna kylen så här dagen efter är förenat med stinkchock. Maken bad mig just slänga det som hade dött i kylen, och jag fick pedagogiskt förklara att det var gårdagens skitgoda ost, som inte var ett dugg död. Han häpnade.

Morgonstunden som ibland har guld i mund (jajaja, jag vet att det inte betyder mun EGENTLIGEN) känns idag som att ett får har fällt hela vinterpälsen på tunga och tänder, avslutat med att bajsa och sedan ruttna i munnen på mig.

SÅ värt det.

Igår gick jag hit.

20130705_155953_resized

Vilket kan tyckas vara lite orutinerat när man är hungrig, för man får provsmaka allt. Och ostarna i den butiken är kräm de la kräm. Jag smakade på allt, köpte hälften.

20130705_162421_resized

Det här är ren ostporr.

Så jag köpte bland annat den här calvadososten.

20130705_161808_resized

Det går inte med ord att beskriva hur god den var. Jag skulle kunna försöka, men mitt ordförråd räcker inte till. Bara att läsa den poetiska beskrivningen fick mig att salivera mer än en åksjuk hund.

Även denna fick följa med hem.

20130705_161822_resized

Nu pratar vi brieostarnas Ferrari. Det finns helt enkelt ingen godare brie. Så för säkerhets skull köpte jag två. Man kan aldrig ha för mycket brie.

Med mig hem kom även en fransk grönmögelost, som under lagring legat delad med några speciella druvor och druvsaft mellan skivorna. Den var nog, utan konkurrens, den absolut godaste.

Medeltorkade körsbärstomater (alltså inte de där man köper på Ica som förvisso är goda men har samma konsistens som en skosula), oliver från Italien, skorpor med smak av soltorkad tomat och det mest udda av allt. Klementinmostarda. Hela klementiner som bott i en senapssockerlag (jag kan ha hört fel, jag hade fullt upp med att få munorgasmer medan damen i butiken berättade, men det handlade helt klart om senap i alla fall), som jag skivade och åt ihop med osten. Det var sting i den mostardan. Och nu har jag antagligen fått en ny manisk period.

Frågan är väl bara om ost och mostarda funkar istället för rysk yoghurt till frukost?

Sen var det ju den där lilla detaljen med hopprep och träningsutmaningen.

Men är inte ost viktigare än en midja?

Det sägs att vi skall ut på sjön idag. Jag, hundarna och osten. Tropisk värme minsann.

Så bra att semestern är slut nu då.

Just det. Vi skall även följa vigselståhejet via APPEN under dagen. Det kommer bli stressigt idag.

0 thoughts on “Ost är livet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.