Om man är sugen på lillfingret är det lätt att man tar hela handen

Varför nöja sig liksom?

Först åt jag en bägare med en lakritskula i botten, mjukglass ovanpå och sedan chokladsås. Det var knappt så jag mindes hur det smakade, men det var förstås ljuvlighet i pappform.

Sen gick jag överbord lite, och hämtade en portion marängsuisse. En stor en.

20130729_210844_resized

Och så var jag i himmelriket en stund till.

Idag är jag lite indisponibel efter att ha laktoschockat kroppen.

Så värt det.

 

0 thoughts on “Om man är sugen på lillfingret är det lätt att man tar hela handen

   • Cola, Cola, Cola, punchrullar, omreprazol, mer socker och vad inhandlade du på McD i Skara? Mer Cola i Grillby iaf 😉
    Men kaffe måste du lära dig dricka!!! Din…tönt 😉

    • HAH. Aldrig! Men ja, punchrullar en masse och cola. Svårt att förstå att jag lagt av med allt socker i form av läsk och allt annat (undantag för glassorgien igår) och efter det gått upp ått kilo. Min kropp behöver socker?

     • Hm, förutom att jag aldrig hade den i kylen för att jag sjukt nog gillar varm och avslagen cola. Slå mig inte för min dåliga smak är du snäll?

 • Om det nu är så att du inte riktigt tål laktos ska du skutta in på apoteket och köpa Lacrase-tabletter. Då kan du äta vad du vill med laktos i! Tro mig, med fyra av fem laktosintoleranta i familj så är jag numera proffs på sånt!

  • Nu skall jag komma med ett väldigt pinsamt erkännande. Jag har Lactrase, tom på recept så jag alltid kan hämta (maken är också laktosintolerant). Men tror du att jag någonsin kommer ihåg att ta med?

   DET är väl kanske vad som mest saknas i min zombieapokalypshandväska?

   Nu var det aplänge sen jag kom ihåg att ta en sådan. Men funkar de alltså så himla bra?

   • De funkar! Vår ena son, numera 20 år, är extremt laktosintolerant. Minsta lilla han får i sig och han bor på toa i flera timmar plus att han får magknip han ibland svimmar av. Så jo, de funkar! Sedan undrar jag hur du lyckats få dem på recept, för det har jag tjatat om både i Sverige och när vi bodde i Belgien men stenhårt nej då det “bara” är en intolerans…

    • Oj…jag kanske skall ta och skärpa mig när det gäller att använda dem.

     Jag vet inte hur jag lyckas med det. Visste inte ens att det var ovanligt. Men då gissar jag att jag har en snäll läkare, för de är ju rätt dyra om man behöver dem mest hela tiden. Och sonen kan ju knappast räknas som LITE intolerans. I hans fall låter det mer som en riktig allergi ju?

     • Jo, han är superkänslig men icke att han får dem på recept och för en fattig student är det en tung utgift (som tur är så betalar jag dem åt honom). Nu finns det ju mängder av laktosfritt i Sverige, problemet uppstår när han äter ute eller hos vänner som inte vet eller vill veta.
      Ta nu och börja använda Lactase så kan du svulla glass hej vilt!

     • Han borde ju absolut få dem på recept, byt läkare. Om jag får dem som ändå i jämförelse är rimligt intolerant så borde ju han få dem. För de är löjligt dyra. Ja, nu skall jag skärpa mig med start imorgon. Jag kommer vara en vandrande glassboll efter semestern 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.