Men skall det vara så svårt?

Jag har Spanx (som visserligen var borderline värdelösa), boende i Barcelona, texten till det väldigt amerikanskt tv-pastoraktiga som jag skall läsa i kyrkan på det extremkatolska bröllopet och skor. Men ingen klänning.

De klänningar jag faktiskt har duger inte till ett fancy schmancy spanskt/amerikanskt katolskt bröllop. Antingen har de svart i sig, eller så är de för korta, för långa eller för fula. Allt svart är tydligen en styggelse. Inte ens männen bör/får ha svart kostym. Och Gud förbjude om någon visar axlarna i kyrkan. På riktigt. Det verkar faktiskt vara Gud som förbjuder det?

Nu har jag letat klänningar i en vecka. Jag orkar inte mer. Jag har fått en klänningsöverdos.

Är det okay att gå i Spanx och BH? Och kanske en sjal över axlarna i kyrkan då, så jag inte blir förbannad ända in i evigheten.

Amen

 

0 thoughts on “Men skall det vara så svårt?

 • Fy fn vad jag lider med dig!
  Känner liknande klädångest varje dag jag ska till jobbet…o där högg den in, söndag idag -jobba imorgon 🙁

  Men du? Tror dina omskinnspjuck kan matcha spanxen, eller?

  • Huvva. Det här känns som normal klädångest upphöjt till en miljard, ristat i bläck och paxat…typ.

   Men…ormskinnspumpsen är så snygga att de passar till allt. Och bekväma. Bra tänkt, det får bli Spanx och ormskinnspumps på bröllopet. Man får skylla sig SJÄLV när man har så jävla jobbig dresscode och gifter sig i ett annat land…för ANDRA gången.

   • Du kan fortfarande hota med att “berätta” om vill ha fram en klänning gratis och snabbt…och “rätt” med spanska mått 😉
    Tror du skulle få en hem till dörra gaaaanska snabbt 🙂

    • Mmm…det finns mycket jag kan berätta. Som att den där exfrun som aldrig har existerat dessutom gick och “blev” flata, och det var orsaken till skilsmässan. Låter som en garderob för en evighet.

  • Jodå, och dessa förbannade sjalar. Vi har en grupp på FB som brudparet har startat, vi har en alfahona som brudgumsmamma som mailar runt. Och tro mig, om jag så hade varit blind, döv och haft ett IQ lägre än en ärta så hade jag inte kunnat missa “pls bring a SHAWL for church to cover up” en miljard gånger.

   Funderar på att köpa en gigantisk “shawl” och vira in hela mig i den 😉 Jag älskar honom som min bror, men just nu vill jag slå ihjäl honom för att han har ett asjobbigt bröllop.

 • Burkini alltså?

  Hur täckande måste sjalen vara? Jag har lite glittriga dupathas men de är aningen genomskinliga.

  (Måste vara jobbigt det där att vara i sin Guds hus och han skäms så för människorna han sägs ha skapat att de måste täckas?)

  • Jag gissar att sjaljäkeln mest är för syns skull. Genomskinligt lär gå bra.

   Jamen han/hon verkar ju mest ha gjort ett kass jobb med axlarna. Eftersom det är ju dem man inte får visa. Gissningsvis får urringningen gå till knäna, bara man inte visar axlarna. Jag vet just nu inte hur många ggr per dag som jag får ett tuppjuck pga bröllopet och att ngn i familjen ställer en fråga om det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.