Line Dance…och hur man skapar MER problem

Jag hittade sjukt snygga cowboyboots i USA, men inte EN enda affär som skickade utanför landet. Bara domestic. Men jag skulle bara ha de förbaskade bootsen, inga alternativ. Så jag involverade släkten i det, de fick beställa (man fick alltså inte ens betala med svenskt VISA – helt galet). Få det skickat hem till sig, för att packa om och skicka vidare till Sverige. Inga konstigheter, och det gick smärtfritt.

Men, den stora frågan var ju storlekar. Överallt där jag läste om bootsen stod det att de var små. Jag chattade till och med med en kundtjänst för att få råd om vad jag skulle välja för storlek. Och det räknades ut att jag skulle ha en 11.5. För jag är en normal 10,5-11. Hellre en halvstorlek för stor, som då var var risken, än en för liten.

Självklart var just 11.5 den enda halvstorleken som inte fanns. Det fanns 11 och det fanns 12. Alla andra halvstorlekar fanns. Så jag var tvungen att fatta ett beslut. Storlek 12 och riskera att bada i dem, eller storlek 11 och riskera att inte få dem över lilltån. För det är ju inte helt lätt att göra om hela den här apparaten och skicka tillbaka till USA, för att byta där och sen skicka hit igen. Men jag hoppades så att de verkligen skulle vara så in i bängen små i storlekarna, att en 12:a skulle funka. Med innersula.

Idag kom de. Och de är verkligen så jävla snygga att man tuppar av.

Men, med tanke på att jag lätt drar dem över sommarsvettiga svullna fötter och att det finns plats för minst en tå till så kan man ju lugnt säga att de är för stora. Alla som haft nya cowboystövlar vet att man skall behöva anstränga sig för att få på dem när de är nya. Och att man behöver både hjälp av medmänniska, vilja och vaselin för att få av sig dem de första veckorna.

Med andra ord är det positiva att jag får på och av mig dem helt själv. Samt att de är svinsnygga.

Hur många innersulor får man plats med i en stövel?

Jo, det är säkert hyfsat lösbart med en fet innersula, och jag kommer använda ihjäl dem ändå, men då kommer bonuskruxet. Jag skall dansa line dance. Cowboyboots är långa och spetsiga. Boots som är en och en halv storlek för stora är ännu längre och spetsigare. Som om det inte var nog med att jag har dålig koordination som det är så skall det utföras i ett par boots som är nästan lika långa som slalomskidor.

Förr i världen hade man ju sådana där fnuttar på spetsen på skidorna för att man inte skulle korsa dem av misstag. Finns sådana kvar och kan man kanske sätta dem på stövlar också?

20130627_132424_resized

Vart skall de här skorna gå med dig lilla vän?

0 thoughts on “Line Dance…och hur man skapar MER problem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.