Jamen jag sitter här och bantar lite då

Jag slutade med socker för…hm…ganska exakt fem månader sen. Helt och tvärt gick jag från sockerpundare som drack två liter cola per dag, till att dricka Ramlösa. Under en testmånad struntade jag dessutom i kolhydrater. Snacka om avtändning, cola och bröd- och potatisälskare.

Men, i alla fall, det enda som hände var att min mage mådde bättre. Inuti. Utanpå fick den en jättestor mjuk valk, som gick hela vägen runt även på “över-röven”. En skitstor rockring med ren ister skulle man kunna säga. Som, enligt vågen, vägde sisådär fyra kilo. Då fortsatte jag sluta med socker. Och sket i hela den där kolhydratsgrejen, men drack min Ramlösa istället för cola, och absolut inget godis. De resterande fyra månaderna som ledde fram till idag. Rockringen blev större. Och tyngre. Hel orimligt att gå upp totalt åtta kilo genom att sluta helt med socker, bara äta bra mat, och på riktigt noll godis, eller annat skräp. Min första “bantning” i världshistorien, jag har alltid haft det omvända problemet, att jag har fått äta för mycket för att inte rasa i vikt.

Välkommen till medelåldern? Kan jag skylla på klimakteriet här med?

Nåväl, vid 43 års ålder skall jag börja min första diet. En pulverdiet dessutom. Astronautföda helt enkelt. Så nu sitter jag här och bantar. Med en shaker full av grönsakssoppa.

20130624_194523_resized

Jag skall ge det en vecka. Om jag fortsätter gå upp i vikt kommer jag att hänge mig åt mitt nya liv som fetto. Finns inte en chans att jag lever mitt liv utan ost och rysk yoghurt. Då köper jag hellre större byxor och blir en livsnjutare på heltid.

Hellre bredrövad än bedrövad.

Skål då. Soppan smakar sisådär. Mintchokladen och jordgubb har jag inte smakat på ännu. Jag gissar att det kommer bli en vecka med dödsångest, vemod, apati och livsleda.

Rockring – vik hädan!

20130624_194320_resized

Bleh!

0 thoughts on “Jamen jag sitter här och bantar lite då

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.