Jag leker singel, och det är LJUVLIGT

Jag åkte inte med till Gbg igår, mannen fick åka själv upplyste jag honom om när det var dags att åka hem. Lika bra var det med tanke på att jag var ett åskmoln. Så nu är jag kvar ensam i lägenheten.

När maken hade åkt shejpade jag upp lägenheten. Städade köket, dammade, plockade undan och sedan lade jag mig på soffan och funderade över alla dessa MÖJLIGHETER. Att kunna välja program på TV själv och slippa titta på svartvita dokumentärer om andra världskriget. Ligga och läsa utan att någon tittar på ovan nämnda dokumentärer på pensionärsvolym. Kolla på en film i lugn och ro utan att någon bara finns där och andas samma luft. Eller ligger och fiser i luften jag andas.

Denna veckan är det jag och hundarna. Och vetskapen om att varje sak ligger precis där jag lämnar den, samt att inget extraskräp magiskt dyker upp, är ljuvlig. Det är så här det känns att vara singel.

Enda nackdelen var att båda hundarna bestämde sig för att det var hemskt farligt att vara ensam med matte, och att matte antagligen inte klarar sig själv på natten. Så de var tvungna att ligga och voffa lite när det var läggdags. Särskilt den lille, som i vanliga fall alltid är knäpptyst. Men det gick tack och lov över.

Och nej, jag längtar inte. Men jag kanske längtar i slutet av veckan. Gräset är inte grönare på andra sidan, men det är jävligt skönt att åtminstone få ligga på en annan gräsmatta någon gång ibland. Alldeles ensam. Vilken lyx!

Ikväll tror jag att jag skall pilla navelludd och läsa. Eller kanske kolla på en romantisk komedi.

Jag blir alldeles förvirrad av alla dessa val.

0 thoughts on “Jag leker singel, och det är LJUVLIGT

  • Å….tänk när man var singel 🙂
    Rent och snyggt hemma, inga intorkade diskbänkar och tvätthögar överallt. Luktade gott gjorde det oxå 😉
    Fast det blev ju inte så mkt mat lagat heller -det sköter maken numer då han tvunget måste äta lika ofta som ett spädbarn. Så den biten kanske är bättre ändå 😉
    Men skulle gärna vara singel iaf några dagar varje månad – vilken kanonfru jag skulle bli!!!
    Njuuuuuuut!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.