En ofrivillig tripp längs minnesstigen – igen

Åh. Herre. Gud!

Den där radiostationen “we love the 80’s” kommer att leda mig rätt ner i fördärvet. Jag kan bara kallt konstatera att jag regresserar och medan det kroppsliga förfaller (jag beställde Spanx idag) så är hjärnan fortfarande en väldigt aktiv tonåring. Men en tonåring som till stora delar lever på 80-talet.

Igår när jag hörde “Girls just wanna have fun” på radion var det som att åka rutschkana  tillbaka till den filmens storhetstid. Så BRA film (då) och givetvis var jag kär i han som spelade Jeff, och jag bestämde mig för att se den på kvällen. Konstigt nog var den fortfarande bra, och konstigt nog ser Sarah Jessica Parker precis likadan ut idag (eller nästan i alla fall, lite hjälp på traven där antar jag).

Se. Vilken grann pojk.

Screen Shot 2013-05-28 at 12.16.10 PM

Det ena ledde till det andra och jag började fundera på vad alla de där tv-kärlekarna gör idag. Snubben som spelar Jeff är 52 år och omöjlig att hitta. Enligt IMDB gjorde han sin senaste film 1988, och det fanns inga bilder från modern tid. Då kan man ju fortsätta inbilla sig att han ser ut som han gör i filmen, fast med snyggare jeans som inte sitter under bröstvårtorna.

Men då kom jag att tänka på min stora tv-kärlek. Och nu rodnar jag nästan lite. Jag har skrivit tre fanbrev i hela mitt liv, mitt första till Per Gessle, mitt andra till Stina Dabrowski (som hon inte alls hette då) när hon och Sven Melander (var det väl?) körde Nöjesmagasinet och mitt sista (senaste?) till…Nino Firetto. Tack och lov var jag för liten för att skriva när jag var kär i Ivan Renliden. Någon måtta får det lov att vara.

Vi fick kabeltv löjligt tidigt hemma, och på högstadiet sprang vi hem från skolan för att titta på Superchannel och Nino Firetto Show. Jag var så kär att jag, fem år senare, fortfarande mindes vilken pub han brukade gå på och faktiskt letade upp den i London när jag var där. Och nu kommer det mest piniga, jag skrev inte bara ett brev till honom, jag mailade honom/hans agent även som vuxen (nu dör jag av skämsel) för att få reda på vad han gjorde och, om jag känner mig själv rätt, kolla ifall han var gift eller om jag kunde få honom på äldre dar istället för som fjortis. Så oerhört genomtänkt.

Jag googlade såklart honom med. Och den första bilden är från hans tid på Superchannel.

Screen Shot 2013-05-28 at 12.30.21 PM

Vilken dröm! Jo, jag tycker fortfarande det. Trots hockeyfrillan. Och det bästa…

Screen Shot 2013-05-28 at 1.13.50 PM

…var att jag upptäckte att han är lika snygg fortfarande. Och att han fanns på Facebook.

Nu kommer jag att behöva bryta mina egna fingrar för att inte vara så oerhört pinsam att jag skriver ytterligare en kärleksförklaring till honom. Han är typ 60 år och jag är 43.

När slutar man tråna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.