Enter Mordor at own risk…

Dagen har spenderats på middagsbjudning hos min 97-åriga mormor, tillsammans med min 83-åriga svärfar, maken och hunden.

Min mormor är löjligt frisk för sin ålder, det enda som sviktar lite är hörseln och hennes knän. Det hon har bakom pannbenet är i bättre skick än innehållet bakom mitt. Orken likaså. Middag, egengjord äpplepaj och sen kaffe med hemrullad tårta. Ingen städhjälp, och så anal i sitt pedanteri att man inte ens får öppna balkongdörren för att det kan “blåsa in smuts”. Hon är den som lärde mig att det existerar mattfransborstar. Och har såklart en, som används flitigt, och gud nåde den som tufsar till mattfransarna.

Hon ger dock en tankeställare varje gång vi är där, eftersom hon i princip alltid säger samma mening när hon pratar om hur jävla gammal hon är. Att om hon hade vetat att hon skulle bli så HÄR gammal så hade hon legat med fler karlar.

Jag är 43 år. Hon är mer än dubbelt så gammal. Jag kan lova att jag inte kommer borsta mattfransar när och om jag blir 97 år, men jag kan inte låta bli att fundera över ifall jag borde sexa till det med fler karlar. Jag har ingen som helst lust att sitta och vara bitter över en sådan lätt åtgärdad detalj när jag nästan är 100 år.

Jag ställer mig dock en smula tveksam till om maken skulle uppskatta att jag åtgärdar just det. Men bara en smula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.