Nu då?

För jag har ju så mycket uppdämt och oberättat, trots att jag haft Instagram. Huset blir bara bättre, men det som tidigare var ett Barbievardagsrum och som nu blivit mitt alldeles egna hobbyrum/gästrum, det rummet fortsätter jag glömma av. Formen på tillbyggnaden ser liksom likadan ut som den gjorde innan det blev mitt rum. Eller mammas när hon är där. Och rummet är fortfarande omysigt, vad var det jag kallade det? En bättre dekorerad fyllecell?

Det ser fortfarande ut som en fyllecell och jag blir fortfarande lika paff när jag upptäcker rummet.

”Ett rum? Men vi har aldrig haft ett rum här förut? Var kommer det här gästrummet ifrån?”

När jag väl fattar galoppen så är det ändå bara halvgaloppen jag begriper. Jag hänger med på travet skulle man till och med kunna säga. För det är än mer omöjligt att få in i skallen att det här var vårt vardagsrum. Jag vet att vi bodde litet och vi bor fortfarande litet även om skillnaden är enorm, men hur fick vi plats med ett vardagsrum här?

Nåväl, det pysslas fortfarande, och mitt största problem med cellen är att det byggdes en vägg som inte fick några flamingofåglar. För att göra det så enkelt som möjligt blev den vit och jag misstänker att det är problemet. Mycket grubblande senare har jag kommit på att det kan vara bra att ha en stor anslagstavla ovanför min arbetsbänk. Dels för att det kan vara snyggt och dels för att mitt seriösa skrivande behöver något att använda som storyline.

Eller är jag ute och cyklar igen? För att vara en ganska kreativ människa är jag sorgligt usel på inredning. Hjälp mig? (Givetvis är träbänken under den vita arbetsbänken borta, så även runda vita bordet.)

Inte heller kan jag visa hur det ser ut nu för jag är hos ömma modern. Vad jag kan visa är hur torpet såg ut innan Operation Dagsverke satte igång, och ungefär hur det ser ut idag.

FÖRE
NÄSTAN NU (DET HAR BLIVIT LITE FÄRDIGARE)

Jag är kär i utbyggnaden och väldigt imponerad av att Kim bara kom på att; ”hej, vi bygger ut sex meter, det blir säker bra” utan att ha någon som helst plan eller ritning. Och så blev det verkligen så här bra.

Om önskemål finns kan jag visa hur det såg ut under tiden. Det fanns inte en sportslig att fatta att det skulle bli så här. Men givetvis är det inte slut, för helt plötsligt kom Kim på att den mindre farstun som agerade sluss, den skulle rivas och göras mycket större. Jag var motvalls och sa nej, Kim tjatade, jag fortsatte säga nej och helt plötsligt var farstun borta. Kim jobbar så, det är bättre att göra det man inte får göra och sedan be om ursäkt. Jag har vant mig och tur för honom så blev det väldigt bra. Det var korkat av mig att vara motvalls medger jag lite i smyg.

Men vi tar resten av bygget imorgon.

Jag kan däremot berätta att prinsessan skall hämtas på fredag och anledningen till att jag är kvar hos mamma istället för att vara hemma och hundsäkra som var planen är för att planer ofta går åt skogen. Ludde och jag skulle bara vara kvar tre extradagar för vi hade tid hos veterinären. När det blev dags för mig att åka hemåt, då blev Kim riktigt sjuk. Vilket var förra onsdagkvällen. I måndags testade han sig för C19 och nu väntar vi förtvivlat på provsvaren. Oavsett svar hämtar vi henne på fredag, den enda och stora skillnaden är att det blir jag och mamma som hämtar om svaret år positivt.

Men det är banne mig helt oförklarligt om vi åker på skiten. Vi spritar och tvättar, vi har umgåtts med noll människor sedan februari, vi kör mask/visir och det enda vi gör är att handla mat och medicin. Mindre mask än visir dock, men det beror mest på att jag blir helt blind i mask i kombination med glasögon.

Håll tummarna. Kim har varit helt frisk sedan igår eftermiddag. Ingen hosta och ingen feber alls. Är det C19 går julen åt skogen, då får han sitta helt ensam på torpet och får inte ens åka och handla. Mig kommer det inte gå någon större nöd på, men jag börjar gråta bara av tanken att jag sitter här med valp, Ludde, julmat och familj, men ingen Kim. Och Kim kommer vara ensam och möjligen ha några Ramennudlar att äta.

En sista grej, min uppfödare har en brun pojk som hon vill behålla som foderkille och där går hon på rekommendation. Jag känner ju faktiskt majoriteten av er och frågar här; någon som är sugen på att nästan bli släkt med mig och bli fodervärd åt en otroligt vacker brun portugisisk prins?

Ja, suget att bara ta honom också är gigantiskt. För han är verkligen vacker.

Vi pratar vidare om det här. För jag skulle ju bara skriva jättelite eftersom jag enbart har telefonen. Det gick ju precis lika bra som vanligt.

// Tant Visir

0 thoughts on “Nu då?

 • Tillstyrker jätteanslagstavlan ovanför skrivbordet! Hade en sådan förut och hade väldigt mycket nytta av den.

  Åh den lille brune vovven … hur långt ÄR det till pensionen egentligen?

  • Tack. Ser det även trevligt ut? Och mindre fyllecell?

   Varför måste du envisas med att vänta på pension? Portisar är jättebra på att vara kontorshundar. Och så är de allergivänliga.

 • Anslagstavla låter praktiskt och bra. Jag skulle dessutom sätta upp mer på väggarna. Det kan vara svårt bland alla flamingon, men kanske stora foton på de fyrbenta i familjen?
  Svartvita bilder för att göra dem lugnare bland allt mönster? Eller som jag har i mitt väldigt mönstrade gästrum, där fungerar det med en bild med en rejält bred passepartout i samma blå färg som överkastet och en golvlampa. För dig så kanske i samma färg som fåtöljerna skulle fungera för att “ankra” dem i rummet.
  Den vita väggen kan målas i grått (eller den stora anslagstavlan kan vara grå) även om den inte blir exakt samma grå färg som i tapeten utan någon nyans ljusare eller mörkare så bör den inte dra mer åt någon annan färg i det gråa. Får du bara rätt nyans på färgen så tror jag att det blir lite mer balans i rummet än med den vita väggen.
  Men jag vill fortfarande ha mer på väggarna. Speglar med fina ramar kanske, men tänk på hur de reflekterar ljuset om du ska sitta och jobba där inne. Hyllor med det du ska jobba med, böcker och annat. Jag vet inte vad du ska ha för hobbyverksamhet där men dina saker kan göra rummet mer inbott.
  Det här är mina funderingar, jag är absolut ingen inredare men jag öser ur mig så får du se om du hittar något du vill använda.

  Det var en söt liten kille! Jag förstår att du gärna skulle ta med honom hem också.

  • Jag har googlat anslagstavlor som en galning, för jag vill ha en stor. Gärna en i kork, men inte korkfärgad, och det verkar omöjligt. Innan jag började Projekt Anslagstavla inbillade jag mig att det kanske fanns i metervara. Om det finns har jag inte hittat det. Vet du?
   Jag skall behålla gardinen, eftersom den färgen går igen i flamingorna, men det där med jättebred passepartout var ju en kalaidé det med. Jag har ju enormt mycket foton, en stor del av dem svartvita, det borde ju funka med passepartout i samma rosa som gardinen och så en del av mina bästa foton i? Vad tror du?

   Det går inte att måla väggen i annan färg, det var min högsta önskan från början, men en del av väggen består av murstock och då funkar det inte. Minns inte anledningen nu, men jag dividerade med målaren om det många ggr, för att jag inte riktigt fattade, vilket jag tydligen fortfarande inte gör.

   Har även grubblat på hyllor. Jag är inte helt säker på om jag skall behålla de turkos fåtöljsängarna. Älskar dem, de är löjligt sköna att sitta i, men stenhårda att sova i. Rummet är ganska brett (och långt) och jag vill nog ha en dubbelsäng under fönstret. Det enda jag kan tänka mig, oavsett säng eller fåtöljer, är smala hyllor. Typ hyllor att ställa foton på, men jag har ingen aning om var hyllorna skall vara och där känns det som om säng eller fåtölj får bestämma det.

   Jag är så sorgligt usel på det här, älskade tipsen, fortsätt gärna att peka mig i rätt riktning. Jag är ännu mer usel på saker på väggar.

 • Åh, va roligt att du är tillbaka här.
  Har kollat varje dag om du varit tillbaka, nu är du det
  Så söt, som chocklad, om killen varit rumsren hade jag gärna slagit till direkt.
  Behöver en som drar ut mig på promenader i alla väder.

  Stort välkommen tillbaka, ser fram emot allt, hundbilder, texter, allt!
  Kram från Göteborg

  • Men de blir ju rumsrena på nolltid, deras monstertänder är mer bekymrande. Efter ett par dagar fattar de vilken dörr som leder till kissplats, efter någon vecka hinner de skälla vid dörren och efter två till tre veckor händer inte många olyckor inomhus (peppar, peppar, nu kommer väl det gå åt skogen den här gången för att jag skrev så). Kram ❤️

   • Låter som om det skulle gå att fixa över julledigheten 🙂

    Glömde att skriva om ert hus, det ser jättefint ut. Stor skillnad på köket, så stort.
    Den altanen ser väldigt inbjudande ut att sitta på en ljummen sommarkväll. Men då bjuder man kanske in till stor middagsfest för diverse blodsugare 😉

    • Inga som helst problem. Det brukar verkligen inte ta lång tid och det händer ytterst få olyckor, för de där lurvskallarna vill ju inget hellre än att göra rätt och att få beröm.

     Tack. Det blev faktiskt mycket bättre än jag kunde gissa ens. Eftersom jag är skitkass på all form av inredning kunde jag inte gissa någon slags resultat. Nu är ju farstun på G, och jag kan inte gissa hur det kommer se ut heller.

     Och idag skulle jag åka hem och jag skulle ha dator igen och jag skulle lägga ut alla renoveringsbilder. Det blev inget med något för jag var så katastrofalt dålig imorse. Frös som en hund och ledsmärta från röven till fötterna. Jag kom ingenstans. Däremot åkte Kim hem med Leia, och han ligger just nu överst på min mordlista. Inte för att han åkte, utan för att han är ett praktarsle. En vacker dag kommer jag skriva klart allt som jag behöver skriva av mig om honom. Han är egentligen så jävla snäll, rolig, begåvad med tusen andra positiva saker. Men när han verkligen är ett praktarsle så vill jag slå honom, tortera honom och slutligen, om han har tur, slå ihjäl honom.

     Om du menar vampyrer har vi inte så många, betydligt fler zombier ❤️

 • Anslagstavla låter bra, gör halva med lite krokar lr hyllor där du kan förvara pryttlar och halva med magnetfärg ( tror det finns iaf) så du kan hänga viktiga tillfälliga papper

  Annars låter det som Humlan fick till det bra med sina idéer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.