Nä, jag förtjänar er inte på riktigt

För jag grinade en liten skvätt över varje kommentar. Dessutom blev jag mållös och kunde inte svara på en enda snällhet.

Bara det att ni är kvar och säger snälla saker? Ni borde inte vara det eftersom jag inte publicerat en stavelse på ett halvår. NI är bäst. Som jag har saknat det här, mycket mycket mer än vad jag visste. För jag visste att jag saknade er och att jag hatade min tystnad, men inte på vilken nivå det faktiskt var.

Vad har jag gjort då? Och vad har ni gjort?

Jag har varit rätt risig och haft rätt många och långa skov. Väder och orsaker som vi skall gå in på när fingrar och hjärna lyckas formulera det där inlägget jag börjat på så många gånger. Om jag inte skriver det inlägget kommer det ligga som en bromskloss för fortsatt bloggande, det måste ut helt enkelt.

Det har varit mer flopp än flipp det senaste halvåret och cirka inget spännande har hänt. Herregud, jag har inte ens köpt några glasögon sedan vi pratade senast. Däremot har jag slarvat bort mina kornblå dubbelglas-glasögon och de har varit borta i ganska exakt sex månader. Förra veckan gav jag upp, insåg att de verkligen är borta och beställde två par nya. Ett par svarta och ett par knallila. Gissningsvis kommer jag hitta de kornblå en kvart efter att jag har hämtat de nya?

Inte heller har jag hittat min hundscarf som Markattan och PJAK gav fingervisning om. Den är jag mer deppig över än glasögonen orimligt nog.

Faktum är att jag inte köpt nästan något alls på ett år. Somliga tröstäter och tröstshoppar, jag är raka motsatsen och slutar både äta och shoppa när det känns lågt. Eller jo, jag köpte ju ny bil i somras. Svarta pärlan gick i arv till maken och byttes mot en silverfärgad likadan. Återigen är jag kär i en bil, men jag har lite dåligt samvete över att ha dumpat min svarta, för joho saker har känslor och jag tror inte maken är en lika snäll husse som jag var matte.

Men jag ämnar shoppa något snart. För jag insåg härförleden att jag fyller 50 om en dryg månad. Hur nu det gick till, jag fyllde ju nyss 48 och hånade maken inför hans kommande 50-årsdag? Och veckan mellan jul och nyår måste jag bestämma mig för om jag skall ha ett ordentligt baluns eller om jag skall fira stillsamt. Det lutar åt baluns, tro det eller ej.

Mest har jag hängt med mina pälsbästisar och imorse fnissade jag högljutt åt Stor. Båda två är väldigt kvällströtta, men endast Stor är lika morgontrött som på kvällen. Ju äldre han blir, desto hårdare sover han och jag måste medge att det ser väldigt gott ut.

Imorse sov han upp och ner. Då trillar läppen ner.

Man måste ändå säga att det ser göttigt ut?

Och lite vampyraktigt.

Den morgonpigga Liten går enbart att fånga foto på kvällstid. På morgonen räcker det att man funderar över att öppna sitt högeröga så börjar Litens svans dunka i valfritt underlag.

Tvåbeningen i bild har influensa. Den har han förtjänat.

Efter fotografering pussade jag Stor på tänderna och sa godmorgon. Han höll inte med mig och rörde således inte en fena. Morgontrött som sagt.

Imorgon skall jag kika igenom fotoalbumet i telefonen för att se om jag verkligen inte gjort något alls.

Jag misstänker att jag kommer hitta väldigt många foton på fyrbeningar.

Den som lever får se.

Kärlek åt alla.

0 thoughts on “Nä, jag förtjänar er inte på riktigt

 • Det gör mig lite svettig det där med att man går från 48 till 50 på ingen tid alls, jag har ju 1½ månad till jag blir 49 och jag hade tänkt ägna hela året åt att ha femtioårskris, men du menar att det kommer säga swish swosh och så har man passerat in på döhalvan bara??

 • Härligt att se dig på G igen!!
  Jag fyller inte förrän i mars så jag avvaktar paniken lite till och förnekar krämpor och behov av nya glasögon…..

  • Haha! Nu skall du få höra min läkares teori. En krämpa per decennium är normalt. Det betyder inte att man får ha 4,9 när man är 49, övergången sker när man fyllt. Jag siktar på att nästan bli normal i januari när jag får ha fem krämpor utan att vara onormal. Du får ha fyra. Fram till mars ❤️

 • Kärlek tillbaka till dig. <3

  Här har julstressen lagt sordin på allt. Jobbar som en gnu och hinner inte fixa nåt hemma och det är min tur att ha julafton hemma hos mig. Städa, baka, laga mat, slå in (några få) julklappar. Allt ska ske på söndag och måndag. Hjälp!? Helst vill jag vira in mig i en filt och binge:a valfri brittisk tv-serie.

  • Usch och fy. Ångesten kryper på bara av att läsa julstress. Jag låg tre veckor hos mamma. Sen kom jag hem och DONADE i tre dagar. För att jag ville och det var kul. Sen fick jag betala dyrt för det. Lägg dig och kolla på en serie, tips från coachen ❤️

 • Jag blev uppsagd pga arbetsbrist med omedelbar verkan i tisdags så efter nyår har jag ingen inkomst förutom slutlönen. Hittade ett passande talesätt som jag tog till mig och trots allt känner mig lite upplivad av. Kanske kan det peppa någon annan också.
  “Be happy today because it can always be worse.”

  • Åh nej. Så himla himla ledsamt. Jag beklagar.
   Mitt senast ritade och broderade ordspråk är ”Ingen kuk är lika hård som livet”. Jag kan ha lagt ut det på bloggen redan, minns inte. Men den är också lite munter, hur man nu väljer att se på det.
   Hoppas du hittar nytt snart, håller tummar och tår och tassar ❤️

 • Jaa, ett inlägg till! Gläder mig. Kläm nu ur dig det där inlägget som sitter på tvären, så du kan gå vidare, alternativt skriv det och begrav det sedan med en värdig ceremoni och säg farväl. Tänker på nån scen ur Vänner där Phoebe och Rachel eldade upp nån gammal BF’s brev, gåvor etc. Lite rening. Katharsis.
  För övrigt har jag tillbringat 5 år på ”döhalvan” och det går rätt bra hittills tycker jag.
  Kram kram!

 • Själv har jag planer på att smita till London istället för att ha 50-års kalas

  Min ena syster har frågat om jag ska va hemma o ha kalas lr inte, mamma berättar för alla att jag fyller 50 nästa år. Medans jag inte nämnt något om att jag inte ska ha någon 50-års fest lr vara hemma över huvudtaget. Har bara sagt att jag inte funderat ännu hur jag ska göra

  Sen har jag hotat med att ha 130 års fest med min kusin och systerdotter, då kusi med fyller 50 o systerdotter 30 men det vägrade en systerson gå med på 🙂

  • Bra tänkt. Jag lutade åt ngt sådant först. Sedan insåg jag att jag aldrig firat mig själv med pompa och ståt, och då slog det över åt andra hållet. Båda lösningarna är dock lika bra.

   • Har inte heller firat med pompa & ståt men, överlåter det till min kusin på hennes 50-års dag då hon gärna har fest iaf I vanliga fall vilken jag inte vill, men hur hon ska göra i höst när hon fyller år vet jag inte ännu då det inte varit tal om,

 • Så glad att du skriver igen ❤️ och ledsen att du inte hittat din scarf. Ibland funkar det inte helt enkelt.
  50 ja, det var en fin tid….

  Markattan

  • Jag tänker att den borde vara hos mamma. Det tänker jag om glasögonen med iofs. Men hon är nazi-pedant så det verkar orimligt. Jag måste hitta den. Får du feeling igen vet du var jag finns och jag skall möblera om lite i helgen. Förhoppningarna är höga. Kram

   • Tack!
    För det första – Du kan behöva lite baluns och få lite luft under vingarna!
    Att bara gömma sig är banne mig inte bra det heller…nog för att det är hemskt behövligt ibland.
    Men..baluns kvinna! 😉

    Jag mår.. som jag mår.. Det gick bättre.. och senaste 1.5 veckan..right back .. Har tid på måndag men kan bli in i helgen redan. Såret ser inte bra ut och halsen svullnar igen.
    Men herregud, spelar det ngn roll? Då har jag en jäävligt legitim anledning att slippa jul om jag är på sjukhuset och Kanske får jag smärtstillande med. Vore topp!
    Förrutom sjukdom? Nada. Jag sitter här jag sitter och…gömmer mig! 🙂 Så jag borde hålla käft om vikten av baluns egentligen! 🙂

    Återigen – Glad att du är tillbaka och förhoppnings går mot ljusare tider! <3
    Kram

  • För att inte tala om hur uppmuntrad jag blev av dig. Och Rostock ja, vilket fiasko. Kim var dödssjuk och så blev han frisk hyfsat snabbt. Gissa vem som ligger i ännu värre influensa igen sedan fyra dagar? Den här gången är det nästan manlig förkylning. Han är ju inte så bra på det annars, utan går ut utan jacka istället för att ligga inne och tycka synd om sig själv. Nu har jag beordrat vila, för jag tillåter inte sjukdom på julafton.

 • Härligt att få läsa du skriver!
  50 år är ingen ålder, det ser jag på mina
  Brukare på jobbetoch dom är ju över 85
  Nästan allihopa.☺️

 • Hösten?
  En av de gråaste o tråkigaste höstarna på länge Bara att sega sig fram. Mycket på jobbet. Jobbigt med tung barngrupp. Sliter på en..
  Annars så växer o frodas barnbarnen:) Fick reda på att vi ska bli mormor o morfar igen 🙂 Så nu har alla 3 döttrarna barn snart. ❤️

  Kraaaaam o hoppas du får lugnare framöver. Fritt från elände o skov.

 • Jag erkänner att jag har saknat dig och dina underbara pälsbollar här på bloggen. Men jag ska inte klaga på dig eftersom jag själv inte är mycket bättre på uppdateringar.
  Hoppas det lugnar ner sig med allt för dig och att du får en chans att återhämta dig lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.