Sommaren bör vara räddad – gardinerna är på dödslistan

Det blev ett par glasögon trots allt, antingen tack vare eller på grund av M.

Nu kan man ha åsikter om eventuell tautologi i föregående mening, men jag tycker verkligen inte att “tack vare” och “på grund av” betyder samma sak. Det förstnämnda är positivt laddat och det sistnämnda negativt i min värld, minns jag inte helt galet var det så vi lärde oss i skolan på forntiden också? Jag avskyr verkligen det generella användandet av “på grund av” som man läser överallt numera, och det verkar inte spela någon roll om författarna är både begåvade och utbildade eller om det är en hobbyskribent. Om det till exempel står “Victoria blev skjuten tack vare att hon gick förbi ett gängkrig vid fel tidpunkt…” eller “Victoria överlevde på grund av en förbipasserande riddare på vit häst med hjärtstartare i sadelväskan…”? Nä, det funkar inte alls.

Mest ser man “på grund av” som helt verkar ha ersatt “tack vare” och det var inte ens det jag skulle skriva om. Som vanligt. Det finns ju andra som tycker att sidospår är minst lika irriterande som jag tycker att ovan nämnda skillnad är, antar jag. Jag såg en bild för ett tag sen som fick mig att nicka lite skamset instämmande.

Japp, det är jag. Driver maken och mamman till vansinne så fort jag skall berätta minsta lilla sak. Men jag kommer traska vidare i mina sidospår som är längre än Banverkets samlade sträckor.

Men nu var det viktigt att särskilja uttrycken eftersom vi inte har facit i hand, blir det en dålig sommar kan vi ju skylla på M som påminde mig om att jag faktiskt inte köpt några vårglasögon än och blir det en bra sommar kan vi tacka? I år håller jag mig till ett par, nu är de köpta och bäst av allt är väl troligen att jag äntligen kommer hålla käft om just glasögon framledes.

Bloggen är dock inte fullkomlig om jag inte visar dem. Det blev nästan de jag velade med i januari, men ett par bättre. Jag fick ju feeling av att läsa i kommentarerna att M hade köpt och fattade beslutet att bums köpa de jag bestämde mig för redan i vintras. Det finns tydligen en mening med allt, för nu fanns ytterligare ett par som hade samma färgsättning, men så mycket coolare modell.

Varje gång jag har kollat på bilden av glajjorna idag har jag lett nostalgiskt, för de ser PRECIS ut som mina första Docksides och det är gissningsvis bara jag som kommer tycka att de är svincoola. Skit samma, kolla här:

Åhhhhhh! Årets glasögon!

Nu skall bara Annica fixa nya glas till dem och det vet inte Annica om än, men snart vet hon det om hon inte har glömt bloggen helt.

Jag har även kollat alla länkar till gardinerna, och även om det är lite mer som mejkar sense så känns det fortfarande ganska hopplöst. Gardinerna står fortfarande på samma ställe och hånar mig. Det kommer inte gå, inte med mindre än att jag tar en 120-poängskurs i Gardinuppsättning Med Skena. Inte ringde jag och frågade efter hjälp heller, för jag fick besök av ett litet rart kusinbarn och en kusin.

Jag får “tyvärr” skjuta det samtalet på morgondagen.

Hur pinsamt är det att faktiskt annonsera om hjälp via något slags socialt media för att få upp dem? Det är min senaste idé, och jag tänker att man ju köper in alla möjliga tjänster, allt från städning till rörmokeri. Skulle det verkligen vara så illa att inse sin begränsning och köpa hjälp?

Det är principiellt skitsvårt att göra det för att jag är kass på att be om hjälp, men det här med gardiner verkar inte vara min melodi alls. Skall jag verkligen göra det själv då bara för att man bör vara kapabel att klara det själv, eller skall jag inse och acceptera mina begränsningar?

Jag skall sova på saken en natt till. Imorgon skall jag berätta vad jag och min syster har fått i present av ömme fadern, något vi har önskat oss väldigt länge och det är helt magiskt. En ledtråd för den hugade, det är invigning 17 maj.

Det är inte en gardinuppsättning. Tyvärr.

0 thoughts on “Sommaren bör vara räddad – gardinerna är på dödslistan

 • Wow! Föredrar nog ’tack vare’ i detta fallet (förutsätter att de flesta vill få sommaren räddad ju). Men allvarligt talat, solglasögonen – ja tack! För närvarande kan jag nog inte heller motivera flera inköp (ens för mig själv)…

  Gardinerna… well det är inte jag som fixar gardiner i detta hemmet. Har lyckligtvis fallit på makens lista över ansvarsområden. Får pulspåslag bara av att läsa om eländet!

 • Nämen vilka snygga glasögon!

  Det kanske är tack vare ditt sätt att berätta/skriva som det är så trevligt att läsa här. Eller i alla fall ett av skälen till att jag återkommer hit och inte har gett upp trots de långa skrivpauserna. Men jag förstår att det kan bli så när verkligheten kräver ens uppmärksamhet och energi.

  Hoppas nu att ni får hjälp med gardinerna … eller fixar det själva.

 • Hej å hå och välkommen tillbaka ❤
  Ja, kan du hämta mig vid en buss eller ett tåg så kan jag dyka upp och hjälpa sig med gardinerna.
  Man kan ju inte låta en härlig och kantstött bloggare gå under pga gardinuppsättningar!

  Markattan, du vet var jag bor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.