Apropå inget alls

Jo, en sak apropå förra inlägget. Jag läste en grej i den ena folkdräktsgruppen som pappa tipsade om.

“Folkdräkter är de dräkter som allmogebefolkningen använde runt år 1600-1850, de vanliga människorna alltså. Har ni tänkt på att jeans och t-shirt är 1900-talets folkdräkt?”

Vilket ju är helt sant såklart. Bortsett från att jag inte tror att jeans och tisha kommer bli accepterat på Nobelfesten även om det går 200 år.

Det tycker jag är extra fräsigt med folkdräkten, att den räknas som att vara uppklädd till tänderna oavsett klädkod. En folkdräkt slår Gucci, Chanel och gänget med hästlängder och då är våra ganska enkla om man jämför med Norges. Vi har ju inga smycken, medan norrmännen börjar samla när de konfirmerar sig. Fullt utrustad bunad har säkert en halv miljon i smycken hängande på sig.

Vi har silverknappar. Pfffft.

Men jag har en fråga; för ett par år sedan blev jag ju kidnappad av min “äldsta bästis” och vi bodde på Ewerts Sjöbod i Grebbestad en helg, vilket ju var helt magiskt. Rum precis bredvid och lite ovanför havet till och med, vi satt ju bara och tittade ut och pratade skit för ingen ville lämna utsikten. Knappt ens för att åka och äta något.

Vi skall åka bort över Kristi Himmelfärd, men vi bestämde oss ganska nyss så Ewerts var fullbokat. Och nu står det helt still i skallen. Vart kan man åka?

Vi vill gärna ha hav och helst inte utedass. Det får inte vara för långt härifrån, för vi skall till Tanum först (på torsdagen) och styra upp en av Karins supergamla tatueringar. Det var en sköldpadda från början, nu ser det ut som en blobb.

Hela västkusten är fullt med hav och jag gissar att jag inte ser skogen för alla träd efter att ha båtat upp och ner i alla år. Det enda jag har kommit på är Väderöarna, men jag har glömt att kolla om det har öppnat.

Jag vill ha smultronställen. Jag har helt plötsligt inte ett enda förutom Ewerts.

Hjälp?

Sedan skall jag visa mina alldeles nya kunskaper inom inredning. För jag har blivit alldeles bloggig och gjort en liten heminredning. Till och med köpt inredningsprylar för att nå inredningsnirvana och det är gardinernas fel. Gardinerna och enhörningsdrömljuset i vardagsrummet.

Maken har lekt att han bor på hotell i en vecka. Varje morgon har han gjort den där klassiska hotellgrejen i sovrummet. Ni vet när man vaknar, drar undan gardinerna och står och tittar på solen och utsikten?

Eller så tycker ni att det är helt vanligt eftersom alla har gardiner, medan vi fortfarande befinner oss i ett tillstånd där det är fancy schmancy?

Smultronställen? Please?

Helt orelaterad bild på mig, pappa och syrran från pappas 50-årsdag. Jag är 27 och syrran 21. Jag och pappa ser inte ut så där längre, syrran ser fortfarande exakt likadan ut. EXAKT. Orättvisan i det!

0 thoughts on “Apropå inget alls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.