Natural Born

Till slut fick jag även mina vårbrillor. Det är ju brillor och vårigt nagellack som kickar igång våren. Och det visade sig ju bli igångkickat med besked.

Tjena mittbena vad bra man ser i mörker med gula glas. Om man bortser från att jag ser ut som hybrid av Harry Potter, John Lennon och Mördar-Mickey i Natural Born Killers. Jag bortser som vanligt från allt som dissar mina glasögon.

Just det, vi köpte även en skänk för att passa perfekt mellan turkosa liggstolarna. Trots att vi hade läst måtten förstod vi oss tydligen inte på dem.

Eftersom den visade sig vara storlek dockhus. Vi köpte även två nattduksbord från samma ställe och de såg ut som sockerbitar bredvid nya fina sängen. Det var så långt ner till bordet att vi lika gärna kunde lägga grejorna på golvet.

Sedan var det dags för maken att dra till USA i tre veckor med bästa bästisen.

Mitt i det värsta skovet jag någonsin haft. Skiten brukar ju hålla sig upptill, men jag hade konstant kramp i vänster vad i fyra dagar (och nätter) före hans avresa. Jag smög till doktorn för att utesluta propp och sa noll och intet till maken (det var ingen propp, men vad det var vet ingen alls och det höll på i nästan två veckor). Pga så himla ädel såklart, så han inte skulle oroa sig. Hah! Inte så ädel, jag brukar inte säga så mycket för han förstår inte, det går inte att förstå.

Lite drygt en vecka var jag och hundarna ensamma för jag fick ett par idéer som maken motsatt sig å det grövsta.

Han installerade något jävla skitlås i lägenheten (Glue) som jag inte litade på längre än jag kan spotta. Syssling låssmed to the rescue och vips fick vi ett sådant här…

…både i torp och lägenhet. Inte ett ljud sa jag om det heller, mest för att jag ville se blodstörtningen han skulle få vid hemkomst. Extra säkerhetsåtgärd var ju även att han inte skulle ha en aning om koden, så enbart insläpp om väldigt snäll.

Sedan vaknade den dansande råttan med tusen taggtrådar i halsen, feber och skrålhosta.

Åh som jag avundas de som sover vid feber. Det gör inte jag. Alls. Jag var vaken en vecka och hostade lungorna ur mig.

Det var ungefär då vädret kom. Och mamma, för att ta hand om mig. 30 grader och hon satt fast i skogen i ett torp. Men hon är bästa mamman som gjorde det. Ingen annan vågade sig hit.

// Den Kontaminerade

0 thoughts on “Natural Born

 • Dina glasögon klär dig! Absolut! Fast jag har haft tillräckligt svårt att få mina vanliga enkla glasögon i form efter det att jag lyckats kollidera med skohyllan, som var mer bastant än glasögonen.
  Och hosta är verkligen alldeles förfärligt. Nu är jag förstås väldigt spänd på hur makens hemkomst blev, han kom tydligen in i huset med väskorna iaf…

  • Nåja, men tack ändå. 🙂 Och så beklagar jag kollisionen, och häpnar lite över hur man gör det med en skohylla? Fniss. Här är det ju hundarna som står för den biten. Ja, väskorna kom in. Jag återkommer givetvis i ärendet. 😉

   • Jag hade liksom inte planerat det där, men när jag skulle ta av mig skorna, så tappade jag liksom all balans och ramlade in i hyllan, som var väldigt stabil och jag lyckades slå näsvingen i blod (jo) och få en repa mitt på ena glaset och den där repan gick inte att leva med och så skulle glasögonen skickas i väg och så hade nånting hänt med en skruv och så fick dom skickas igen och så hade man bytt flärparna man har mot näsan till nån sorts plast som nästan skar upp näsan och så skulle det bytas. Men nu så.

 • Du är verkligen en av de få personer som passar i runda glasögon! Dessutom vet jag hur skönt det är med färgade glas och jag har för mig att gula brukar användas just för att de hjälper en att se tydligare vid vissa synfel, så jag kan tänka mig att de är bra vid dåligt ljus.
  Skönt med bra lås, jag har också funderingar på att byta här.
  Du har verkligen blivit drabbad, först av krampen (bra att du kollade) och sedan av infektionen. Hoppas du är bättre nu!

  • Ja! De förstärker kontraster och för mig med taskigt mörkerseende har det gjort underverk. Och så tar de bort det farliga blå ljuset som skadar ögonen.
   Byt till Doorman som jag. Enda låset där hemförsäkringen täcker och man kan tom få lägre premie.
   Svaret är dessvärre nej, jag är inte så mycket bättre. Värme blir man ju glad av = bättre och lättare att härda ut. Men det blev ju så varmt att vi kört ac i fem veckor. Den är ju värre än vanlig kyla. Hur mår du? ❤️

   • Doorman ska jag absolut notera, tack för tipset!
    Trist med måendet! Jag borde göra mer än jag egentligen klarar av för nu slarvar jag med det mesta för att slippa må dåligt och få ont. Men slarva med maten och att röra sig för lite gör ju att jag faktiskt blir sämre. Jag tror mig veta vad jag borde göra, men det är så svårt att komma igång när man vet att det leder till smärta och allt annat som fibron ställer till med. Äh, du vet hur det är. Fast i kväll har jag varit “duktig” och gjort en sak som jag har skjutit upp i några veckor, så nu har jag svårt både att formulera mig och att skriva, så jag avslutar mitt svammel här. 😀

  • Jag med! Älskar den. Det var den första jag valde och jag kollade inte ens priset. Det var den eller ingen. De andra fyndade jag däremot, men inte utan att älska dem. Särskilt den randiga.

 • Coola brillor. Men fy f*n för virus och basilusker som sänker en så där. Hoppas du mår MYCKET bättre nu. Skönt att din mamma kunde komma och ta hand om dig.
  Vad sa maken om låset?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.