Instinct they say

I call bullshit.

Jag inser även ironin i att komma med ett livstecken efter lång tid, som skall handla om nära döden. Viss överdrift kanske, men det KUNDE hänt hemska hemska saker. Faktiskt.

Vi bor typ nära en sjö som vi inte hälsat på en enda gång. Mest för att man måste gå dit, om man inte får den lysande idén att ta permobilen. Den ligger alltså vid en vandringsled som heter Bohusleden.

Så. Det blev hojen. På sådana här vägar.

Tro nu inte att resan var nära döden. Inte då.

Precis när vi klev av för att titta på sjön hörs ett övertydligt prasslande i bredvidbuskaget och där står en grävlinghona i attackställning. Hon stod i alla fall i någon slags ställning och jag blev fullkomligt skräckslagen eftersom hon rörde sig mot oss.

Maken tar infanteristeg för att snabbt komma därifrån. Trots att han påstod att hon blev räddare än vi. Men han valde ändå att fly helt enligt fight or flight-instinkt. Deeeeeet gjorde inte jag, för jag tvärnitade, stod blick stilla, blundade och samtidigt höll händerna för ögonen som någon extra säkerhetsåtgärd. Allt medan jag skrek “JAGDÖRJAGDÖRJAGDÖR…”. I hjärnan spelades ett vackert scenario upp; grävlingen skulle bita av benet i knähöjd på mig och jogga iväg med ett vinterblekt ben med Birkenstock för att mata sina avkommor med.

Nu vet inte ni att jag träffade en skitarg esping i april och reagerade likadant då.

Var är min fight or flight?

Jag skulle inte klara mig särskilt länge om kriget eller krisen kommer, det kan vi ju konstatera åtminstone.

Men det var för all del vackert vid sjön.

Även om planen var att inte komma hundra mil ovanför, utan mer i hundbadhöjd.

Nästa gång maken föreslår skogsturer är det jag som tar med mig herr Mossberg.

Och snart skall jag berätta vad jag haft för mig under frånvaron. Ganska mycket faktiskt. Mitt mål är ett inlägg om dagen.

Det skall jag fighta för, och det är jag UPPENBARLIGEN bättre än flight.

// Den Instinktslösa

0 thoughts on “Instinct they say

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.