Det är lätt att vara efterklok

Innan vi kommer till makens “50-årsfirande” (han lider på riktigt varje gång man råkar säga att han faktiskt är 50 – sjukt fascinerande vilket såklart leder till 50-tourettes för min del) måste jag bara komma med ett väldigt specifikt råd som antagligen ingen kommer ha nytta av. Men jag hade haft stor nytta om jag tex hade läst det i en blogg först.

Om man tatuerar sig på vintern när man har mycket kläder och ofta långärmat är det bra om man har alla årstider och eventuella klädesplagg i åtanke. Ni vet ju redan att jag tatuerade in min lilla älskade arga gula fågel i vintras. Om ni har sett den på instagram, nu blev jag lite dement och minns inte om jag visade Tweety här.

Nåväl, när det var dags att hänga dunjackan på hyllan och skippa långärmat upptäckte maken att VARJE gång jag hade något slags kortärmat på mig fastnar ärmen på exakt samma ställe. Närmare bestämt här.

Nu senast gjorde jag succé på studentkalas i tjusig klänning, när jag hör maken fnissa bredvid mig samtidigt som han talar om att kulorna hänger utanför igen. Yngsta plastbrodern hör, sedan ser han och så fnissar han också medan han undrar VAD jag faktiskt har tatuerat. För vilken gång i ordningen sedan det blev kortärmsväder sitter jag där och förklarar och visar hela armen. Det känns som om jag har förklarat det minst tusen gånger.

Så fin var jag, med mitt ännu finare äldsta gudbarn (hon är 28 år, hur nu det är möjligt). Tack och lov hade jag åtminstone fel arm mot kameran, men ni kan ju visualisera hur andra sidan såg ut.

När jag tatuerade underarmen var jag så noga med placeringen, att den skulle gå att dölja i fördomsfulla sällskap. När jag tatuerade arg fågel hade jag överhuvudtaget inte en tanke på vad som skulle synas.

Då hade det onekligen varit praktiskt om jag hade läst det här rådet någonstans.

Men jag tycker ju så väldigt mycket om min lilla arga ändå.

Chick Power

För det vet ju alla att det bara är sjömän och kåkfarare som tatuerar sig. Som maken älskar att påpeka.

0 thoughts on “Det är lätt att vara efterklok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.