Nämen om man skulle ta vår nu då?

Årets första glasögon är ju ett bombsäkert tecken för min del.

Jag var hos optikern igår för att jag ju vill byta läsdelen i Swahn-brillorna. Så det testades och tittades och konstaterades att både närsynthet, långsynthet och brytningsfel har ändrat sig rätt mycket.

Nej, jag tänker absolut inte byta ut min glasögonpark, men jag tänker köpa ett par där med perfekt styrka och sedan fortsätta använda mina gamla. Såklart.

Första glasögonen för året blir *drum roll*

Harry Potter! Och jag ämnar gå med i Gryffindor.

Som bonus skall jag ha sådan här färg på glasen, för att se om det lyfter mörkerseendet.

Knallgula.

Glasögonen är förresten i rosa guld, med cerise skalmskydd.

Den här gången kan jag ha gått över gränsen och lite till.

Avdelningen saker man blir glad av en onsdagmorgon i Sibirien.

Godmorgon 🙂

0 thoughts on “Nämen om man skulle ta vår nu då?

 • Jag vet inte om jag pallar mer skottning nu, så ja, lite vår vore välkommet.

  Menar du att man får bättre mörkerseende med gult glas?! Jag visste att man har det vid vissa synfel men hade ingen aning om att det gällde mörkerseende. Det låter somrigt och fint med rosa bågar och gula glas, och du tillhör ju dem som passar bra i runda brillor, så det blir säkert fint.

  • Den kommer nu. Våren alltså. Glasögon, läppstift och nagellack = vår. Har jag alltid bestämt.

   Och ja, gult glas är fantastiskt vid mörkerseende. Även i solljus. För man ser kontraster och detaljer, som bonus tar det även bort det farliga blå ljuset som faktiskt skadar ögonen. Jag tror att det är just blåljussjukdom de behövs för. Men om du kikar på golfare och skyttar (tänker alltid på Ragnar Skanåker – eller Rutger Jönåker, beroende av hur dåligt minnet är för tillfället) har de ofta gula glas för att se detaljer. Med andra ord, oavsett om man ser som en hök eller inte, så ser man bättre med gula glas. Jag har även pyttegula läsglasögon för att slippa ljuset från mobiler och paddor. Även det blå ljuset sägs ju vara sådär, framför allt för sömnen, och min är ju lite hejsan hoppsan som den är, så jag chansar inte. Oftast inte iaf. Testa? Jag tror du kommer bli glatt överraskad.

   • Nu kommer jag ihåg att mina gamla solglasögon var ju gul-bruna. Väldigt bra detaljseende, men mycket konstiga färger. Jag fick alltid titta utanför glasögonen för att se vilken färg blommorna hade. 🙂 Och visst kommer jag ihåg Ragnar Skanåker och jag har sett det i alla möjliga sammanhang. Men jag tänkte bara på min farmors syster som hade gula glas och funderade på om det var för starren eller för gulafläcken-sjukdommen. Ja ja, hjärnan fungerar ju inte alltid här.

    Hoppas din vår räcker ända hit!

 • De där glasögonen blir perfekta, jag har fått för mig att bågen ska vara antingen under eller över ögonbrynet för att bidra till utseendet och inte spela Allan o försvinna mitt i ögonbrynet. De där klarar biffen på ovanförsvis galant. Och gula glas tycker jag bara blir en bra signal och innehållsdeklaration: här kommer en färgstark person! Puss

  • Den med ögonbrynen har jag aldrig hört, vilket känns konstigt med tanke på att jag har typ tusen par?
   Och jag tackar för innehållsdeklarationen, tror mest att jag kommer känns mig som John Lennon. Pöss

 • Säger du till Kung Bore att det räcker nu då? Jag är dödligt less på vinter o kyla nu.
  Förövrigt säger jag att glasögonen är skitcoola så ….go for it girl!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.