Hårhjälp!

Alltså ni vet ju redan att jag var tillräckligt obegåvad för att saxa det egna håret och därmed ser ut som fan. Inte heller har jag kommit mig för att beställa klipptid, för att jag tydligen VILL se ut så här. Nä, det vill jag inte alls. Men jag är så ARG på mig själv att jag saxade och inte lät en frissa göra det från början, och då vet jag inte vad jag vill och så tycker jag lite i smyg att jag förtjänar att se ut som typ Joey Tempest. Eller en lite långhårigare Tommy Nilsson.

Jag har varit snaggad och herregud som jag älskade det för håret tog noll tid, det var bara att tvätta och gå ut. Maken, som på den tiden inte var min make eller ens pojkvän (prisad vare Gud i höjden) HATADE det och pratar fortfarande om hur ful jag var då. Medan alla andra tyckte det var svinsnyggt. Skitsamma, det var ett helvete på jorden att få ett snagg att växa ut med tanke på att allt längre än två centimeter börjar krulla sig. Under en lång period såg jag ut ungefär som en kantarell i håret.

Jag har haft page med lugg, det stormtrivdes jag med i, men återigen pga krullarna kräver det plattning varje dag. Det kommer jag icke att göra.

Nu HADE jag aslångt och alla möjligheter att göra allt. Det har jag inte riktigt längre.

Min enda önskan är att vara FRÄN i håret. Utan att behöva engagera ihjäl mig med diverse produkter och hjälpmedel.

Då återstår mikrofonfrilla. Som jag på allvar överväger för att jag snart inte orkar googla mer på olika frisyrer.

Är det möjligen någon som har ett förslag? Håret är nordiskt fjösigt, men krulligt på riktigt. Uppklippt pga hundtrimsaxen på toaletten. Dessutom har jag ärvt min fars vikar in i hårfästet där det enbart växer små små lockiga babyhår som är helt meningslösa.

JAG TYAR INTE LÄNGRE.

PS: Idag är det fyra dagar kvar till jag skall till doktorn och få östrogenoverall. Inte för att jag räknar den här gången heller såklart. Som av en händelse råkade jag bara veta det.

PS2: Sedan idag existerar jag på Snapchat. Jag blev övertalad, lurad och så var jag eventuellt lite nyfiken själv. Om någon är intresserad heter jag the.fitterbitta
Filtren är åtminstone jätteroliga so far, men alltså blogg, FB, Instagram OCH Snapchat? Hur väljer man vad som skall ligga var? Jag gillar ju verkligen Instagram, men HATAR meddelandefunktionen både där och på Fejjan. Jag missar allt. Snapchat hade en sjukt bra chatfunktion, det medger jag. Svårt att missa.

Ja, det var väl allt för idag. Mamman har åkt hem efter att ha varit här som husa på sin varannan-vecka-tisdag. Nu är det tvättat och städat igen. Himla käck deal att ha pensionärspoolia som hemtjänst 😉

0 thoughts on “Hårhjälp!

 • Jag har inte riktigt fastnat på snapchar

  Är inne o kollar vad andra postar, skriver / läser nåt pm till någon och får svar, men om man sen råkat glömma vad som sades går det inte att läsas om igen utan det försvinner. Får man ett svar nån dag senare så har man glömt vad man pratade om

  • Jag har ju haft det och det var kanon. Sen fick jag mer och mer ont i armen och nu när det är kallt är smärtan på en orimlig nivå om jag rör armen. Så jag fixar inte att sköta det långa håret, särskilt inte med extensions, för det är HELL när det skall borstas och är sådana mängder av hår. Mutter, mutter, morr.

 • Men sweetie,hockeyfrilla blir snart inne igen….skit i frisyren med denna pissårstid är det ändå mössa som gäller HELA tiden.(tycker hon som nynnar på-genom ett regnigt Europa m Tomas L,på väg till varmare breddgrader)Som tröst har vi bokat en resa jan- feb,lååång resa men det är bara att trycka i sig den bajsmackan och njuta när vi kommer fram.Krya nu på sig tant….Biz

  • Men jag hade ju tänkt passera er på väg till Spanien utan mössa?
   Nuuuuu äntligen fick jag skammens tumme ur arslet och swishade. Jag är äckligt disträ med dåligt minne som inte bara är till ”fördel” för mig. Förlåt. Puss.

 • Snapchat är väl sådär. Tyckte det var lite roligt när det där med att testa filter var inne. Numera får jag mest bedårande bilder på sonens borzoi som tyvärr är svåra att spara då inget sparas som sagt.
  Håret? Tja fördelen är ju krullet då behövs inte så mycket frissa ju:—) annars är ju kort att föredra om man orkar klippasig stup i kvarten. Rakpermanent? Det har vi en yngre släkting som kör med. Hon har världens vackraste röda lockar och massor av dom givetvis hatar hon varenda en av dom och rakpermanentar håret

  • Det går ju att ta skärmdumpar 😉

   Rakpermanent blir bara frissigt på mig. Förr hade de ju keratinbehandling (Brazilian Blowout) och det var det BÄSTASTE för mitt hår. Växte som ogräs och var så tjockt, långt och spikrakt att det var löjligt. Sen blev det förbjudet för att frisörerna inte mådde bra av det. Då växte krullarna ut igen från botten, vilket såg lite udda ut.

   • Jo visst går det att ta skärmdumpar, det vet jag faktiskt 🙂 attans också det där med keratinbehandlingen. Då är mitt råd att kapa eländet o börja om från början vad maken än säger

 • Men med tanke på ond arm och allmänt mående, så kanske du skulle tänka på
  a) lättskött
  b)att du trivs med den
  c)lättskött
  och om maken inte tänker vara din frisör och stiga upp när du stiger upp för att fixa till ditt hår varje dag framöver, så får han helt enkelt acceptera din frisyr. Det är väl ändå inte för att han älskar din frisyr som han har valt dig till maka? (Fast det är klart att du vill att han ska tycka att du är fin, det är ju bara naturligt, men ibland får man inse att vissa frisyrer inte funkar just nu.)
  Hoppas att du hittar Din frisyr!

 • Ang frisyrtips känner jag att jag måste lägga ett veto eller stå över svar. Har inte varit till en frisör på över 10 år nu. Ser alltså förj**lig ut i håret. Om det nu är någon tröst för dig. Min tröst är att det snart är mössväder. Problem solved utomhus iallafall.

 • Känner igen hårfunderingarna, skulle gärna ha en lite fräsigare frisyr, men är alldeles för feg, så här är det långhårigt som gäller. Dock utan lockar, men det fixar tonårsdottern om jag ber snällt några dagar i förväg. Snapchat är jag strängeligen förbjuden att skaffa, för det är till för unga, och jag behöver inte vara överallt på nätet för jag har bara tråkiga inlägg i alla fall. Det är syskonen helt överens om, de som inte kan enas om någonting annat…

  • Meh. Ungar gör ju allt i smyg, då kan ju du göra det med 🙂 Och fräsigt brukar betyda kort, jag tror det är det som är det jåbbiga. Men jag hittade en urläcker frisyr till mamma som redan är typ korthårig, jag kommer bli mycket mycket arg om hon inte tar den.

 • Just nu arbetstränar jag på ett ställe där det bara är muslimska kvinnor i burka. Funderar på allvar om jag också skulle klä mig i det för att smälta in och win-win slippa hårproblematiken. Fick höra av dom att det är likställt med att visa könshåret som att vara utan burka och visa håret på skallen. Att det var så illa hade jag faktiskt ingen aning om.

  • Oj. Så illa alltså. Och så kommer den lilla djävulen på axeln och tänker att då skulle jag tycka att det var lite underhållande att visa just könshåret 😉
   Men jag håller med om burka eller niqab, löjligt praktiska plagg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.