Rosa och jag

Blir bara ett mer och mer snyggt par. Framför allt hänger jag ju så mycket mer med Rosa numera. Vi är så här tajta *måttar pyttelitet med pekfinger och tumme* OCH det absolut roligaste är att jag har saknat Plain Vanillas egna grejor så den här tunikan gör mig nostalgisk samt att den passar löjligt bra till tre par skor som jag redan har. Sedan blir jag ännu gladare över deras nya tunikor. Åhhh.


Det tycker jag ändå är ganska fascinerande. Än mer fascinerande att jag och Rosa frivilligt låter Traktor vara med och leka. Han är ju så väldigt ful och inte ens personligheten gör honom trevligare. 

Tydligen gick jag all in som torparfru tidigare idag. Och så kom jag på att det är väldigt sällan håret får yra omkring som det vill, särskilt på foto. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra med det nu. Det är nästan inga extension kvar i det, några rosa slingor, eftersom håret har gått bananas och växt cirka tre kilometer de senaste två åren. Då vill jag såklart hitta på något nytt, eventuellt klippa mycket, men det förbjuder jag mig själv att göra med tanke på att jag inte har haft så här långt hår sedan gymnasiet. Plus kanske någon gång efter det. Men det är ju varmt på sommaren och jag sätter upp det hela tiden och då har jag ändå inte särskilt tjockt hår. Mer väldigt o-tjockt nordiskt fjöshår. Tips mottages med tacksamhet. 

Min taskiga syrra snodde allt hår och fick så mycket att det jag får ihop i en hel tofs med allt hår, det blir syrrans lugg om hon gör en tofs av den. Och så lider hon och pratar om hur JÅBBIT det är att behöva klippa ur det hela tiden för att det inte skall växa som en svamp runt huvudet på henne.

Älskade syrran, det finns ingen som känner medlidande för ett sådant icke-problem. Inget medlidande, bara avundsjuka. Samma avundsjuka som jag känt sedan en kvart efter du föddes och fick allt hår inklusive mitt. Ooohooorättvist.

Rosa och jag har även ett par meddelanden. Imorgon kommer rubrikerna och vi bestämde att var och en får tre rubriker att välja mellan ifall man får en rubrik man hatar jättemycket.

Det andra meddelandet är att vi gick igenom nageldekorationslådan och då hittade vi de här.


Mina dekorationsövningsnaglar. Eller vad det nu kan tänkas heta på fackspråk. Jag använde dem för att måla mönster för hand och göra andra skojiga saker ett tag.

Det var roligt, för då kan jag visa hur himla lätt det är att göra chrome- och mirrornaglar. Medan jag pratar med mig själv.

Men först rubrikerna imorgon och så ett snack med Mini om hon kan tänka sig att byta en burk mumsmat mot att hon väljer en vinnare av de rosablå glajjorna. Hon har varit väldigt svårflirtad på sistone.

Låter det som om Rosa och jag är inne på rätt spår här?

0 thoughts on “Rosa och jag

 • Är det IsaDoras crome du använt eller har du hittat nån annan variant? Jag köpte först det svarta underlacket och det blev väl okej, men jag ville ha guld och körde med orange och det såg fullständigt vedervärdigt ut. Grannen körde med rosa för roséguld och det blev om möjligt ännu taffligare. Hur gör man??

  • Har inte provat Isadoras, men jag gissar att det enbart handlar om kvaliteten på pulvret. Mitt första test, har för mig att det var ett helt okänt märke, blev inte bättre än ett vanligt nagellack. Dödstrist. Sedan ägnade jag väldigt mycket tid åt att läsa om vilket som hade fått bäst återkoppling och då köpte jag det. Halleluja och hej mirror. Det är så spegelblankt att man nästan blir blänkblind. Jag skall visa. Och av nyfikenhet skall jag kolla Isadoras och deras tillvägagångssätt. Mitt är busenkelt. Valfri färg på underlack, sedan fästlack för glittret, efter det gnugga ut glittret med fingertopp (mycket snabbare och bättre än verktyg) och avsluta med topplack. Bländande.

  • Jag är tvärnöjd med Isadoras! Det tog ett par övningsförsök att få det perfekt, men sen!
   Har testat rosa och blått under, och tyckte båda blev grymma! Gäller dock att pulvra och gnugga i rätt stund, en minut för tidigt eller för sent så blir det… Inte bra. Har också märkt att ovansidan av naglarna helst ska vara polerade och “buffade”, minsta rand i nagelns yta syns i lacket. Jag kör underlack (med färg), pulver (generöst!), överlack, pulver, överlack. Blir bättre färgeffekt med bara ett pulverlager, men schysstare spegeleffekt med två lager. Bästa betyget var när brorsonen (6 år) kollade med stora ögon och andäktig frågade “VAR har du köpt det…?” :’-)
   Så, slut på sjukt lång kommentar om Isadoras chromelack, hej! 🙂

 • jösses vilken hårman du har flicka!! iofs har jag mycket hår o måste tunna ur det ordentligt när jag klipper mig och då har jag kort hår! Sen har du änglahår vilket jag är lite avis på 🙂
  Jag får nöja mig med ett självfall och sen är det bra :-/
  Mini är en egensinnig katt och gör som hon vill, det har hon ju redan bevisat genom att vara borta ett par dagar.

   • Jag passar inte i helrosa hår. Inte när det är sådär ljust som Wallinskans. Inte i blekblått hår heller. Då ser jag lite sjuk ut. Däremot cerise, knallila eller jätteblått. Det skulle funka. Men det tar mitt stackars nordiska fjöshår så mycket stryk av så jag vågar inte utan nöjer mig med lite slingor.

  • På kortet är det precis nytvättat och fönat. Det vill säga vilt, eftersom jag inte gått igenom det med plattborste än. Så det är inte så mycket man egentligen. Jag är djupt avis på alla som måste tunna ur håret. Den orättvisan. Suck.

 • När man kollar på bilden utan att förstora den via mobil, ser det nästan ut som om du har en stor rosaklocka ( rosa istället för blåklocka) runt ena ögat

  Men så förstorar man bilden lite och ser att du bara har dina rosa glajjor på dig

  • Hahaha, jag noterade samma sak. Luggen gömmer ena glaset. Ändå lite coolt, kan man ens få rosa blåmärken? Rosablå märken? Rosamärken?

 • Allt klär en skönhet, även en Traktor. För övrigt anser jag fortfarande att maken borde hotta upp Traktor med lite fräsch målning i kul färger. Typ neon-gul/grönt eller nåt. Kunde ju vara bra om Traktor blev lätt att hitta i skogen om Traktor fick för sig att sticka iväg på en egen utflykt eller så och vara borta några dagar.

  Tips om att få Mini att samarbeta: Dreamies. Funkar iaf på mina. De gör nästan vad som helst för några godisar.

  Apropå hår: Jag har också sånt där “svenskhår”. Finns inte på kartan att mitt skulle kunna bli så där långt och fluffigt. Det blir slitet och glest så snart det når ner på axlarna. Jag är avundsjuk på dig nästan lika mycket som jag är avundsjuk på dem som har så tjockt hår att de måste glesa ur det. GAAAHH!! 😉

  • Jag håller med. En 80-talstraktor. Då hade jag kunnat ha den som rekvisita och han för att göra vad man nu gör med traktorer. Åh. Jag skall smygmåla den. Vilken fantastisk idé Marie. Neonrosa, neongrönt, neongult med lite svarta detaljer.

 • Självklart tycker jag du är fin som du är med eller utan slingor. Jag har också tunt hår som är helt omöjligt med virvlar som gör som de vill. Så på måndag den 12 har jag jag beställt tid för klipp och färg har försökt att spara det nu 1 år men när det är nyfönat så är det fint i 5 minuter på sin höjd sen vänder sig topparna utåt på en sida men ligger inåt på den andra. Så jag ger upp nu får det bli kort istället.

   • Ja, bilder frisyr framifrån, från sidan och bakifrån. Det blir kort då jag insett att jag har alldeles för långsmalt ansikte för att ha långt rakt hår och att kort hår är den enda chansen att få lite volym.

 • Såg att Isabel Adrian ska komma tillbaka till Svenska Hollywoodfruar du bara måste titta på louiselinora på inta när hon härmar the Gunilla och Isabel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.