Från kjol till något helt annat

Det är dags att ta fram den töntiga hojen. Som min väldigt goda vän från onämnbart mc-gäng har totalsågat. Ännu mer fniss blev det när jag frågade om jag fick vara med i gänget. Hur skulle jag kunna VETA att tjejer bara får sitta på bönpallen? Nåväl, jag nöjer mig med det, min tönthoj och min älskade Stormtrooper-hjälm. Eller, jag valde den för att den var mest lik en Stormtrooper.


Litegrand väl?

Sedan skrattar jag fortfarande åt att enda skadan på hjälmen är från när jag välte med ekipaget och slog huvudet i en stenstolpe.


Skulle man hemskt gärna vilja läsa det inlägget igen kan man trycka HÄR.

Ni som möjligen inte läst och kanske hade högre tankar om mig, jag beklagar om det blivit något slags missförstånd pga hybris senaste tiden.

En liten brasklapp dock. Jag är såklart själaglad över att inte ha värre skador på hjälmen. Men precis som med skidor är jag tusen gånger bättre på störtlopp än att stå i liftkö och samma tes går att applicera på hojen.

Men jag behöver ordentliga byxor. Det har jag inga. Tips någon?

0 thoughts on “Från kjol till något helt annat

 • Tuff Stormtrooper med lite action-skador.
  Fast själv ramlade jag ju ner för en trottoarkant och skadade mig för ett år sedan, så jag vet hur lätt det är att råka ut för olyckor när man tror att man är på säker mark.

 • Det kanske vore bra att köpa ny hjälm. Hjälmar är liksom inte byggda för att hjälpa vid flera smällar och varje stöt försämrar skyddet. Stämmer beskrivningen om stolpen så är det nog väldigt bra att ta vägen förbi hjälmaffären snarast… Please. Vill ju att du ska överleva ev framtida smällar.

  • På riktigt? För jodå, beskrivningen stämmer exakt, men jag trodde att det krävdes mer för att ta livet av hjälmen. Och jag som älskar min hjälm, tror inte den finns mer. Men jätteenormt tack för upplysningen, jag vill ju också överleva fler eventuella smällar. <3 Dags att leta Stormtrooperhjälm igen. Men idag får det gå, hojen skall besiktigas klockan elva.

 • Säger som ovanstående, Byt hjälm om den är skadad, den är inte lika motståndskraftig längre dessutom påverkar solljus hjälmars beskaffenhet att motstå slag/krockar osv. En rekommendation är egentligen att man ska byta hjälm vartannat år typ men det tar jag med en nypa salt då rekommendationen kommer från de som tillverkar hjälmar 🙂
  Det vore ju bra med en hel hjälm om du nu ska få för dig att ramla fler gånger .-)

  • Yyyyyyl. Nu skall jag kolla om min hjälm finns fortfarande, har inte hunnit innan. Jag kommer GALLSKRIKA om den inte finns. Jag fick tom få den hitskickad från Spanien för den fanns ingen annanstans då. Kan vi inte prata om bra byxor under tiden? Det har jag inga, har kört i jeans hittills och DET är dumt. (Jag kommer ramla igen, garanterat stillastående – hoppas dock på ickeramlingar i full fart)

   • Om du vill ha jeans när du kör ska du köpa jeans med kevlar i. Annars är handelsboden.com en bra affär för mc kläder o skydd. Se till att du har rejäla kläder med skydd i / löst ryggskydd att spänna på dig. Mycket går att laga i kroppen men en trasig rygg är det värre med

    • Det var ett bra länktips, tack. Jacka med ryggskydd har jag, men inga vettiga byxor. Det är egentligen inte så noga om det är jeans eller inte, det har mest bara råkat bli så för att jag inte haft något val pga inga riktiga byxor. Idag var det ju dessutom så satans kallt att det inte ens var läge för den riktiga jackan. Sju plus känns som hundra minusgrader när det blåser halv storm. Jag tror jag fryser ihjäl.

     • Jag hade satsat på ett par goretexbyxor med höft o knäskydd i de brukar ha foder för kalla dagar som man kan knäppa av och dessutom regnskydd som brukar funka rätt bra. Se bara till att de är så stora att du kan få plats med ett par tunnare byxor under om du behöver vara inomhus och inte har plats att packa ner extrakläder, kan bli liite pinsamt om man springer runt i trosor när man är bortbjuden 🙂

     • Hahahahahaaaaaa. Nu dör jag. Jag som alltid öppnar dörren på torpet i tisha och trosor (sommartid) utan att veta om det sitter sju snickare och fikar utanför eller om det är tomt. Det kan ju vara ett bra sätt att sluta med det, för det är mer ohyfsat att göra det hemma hos ngn annan.

 • Åh jisses! Trodde jag läst alla dina inlägg men detta har jag helt missat. Vilken tur det inte gick värre. Skitsnyggt vurpollon!! Det verkar som de flesta vältolyckor sker när man inte har styrfart, hände mig när jag skulle testa storebrorsans enorma HD. Efter det kör jag på min höjd moppe och brukar testköra min lillebrors samling av moppar. Själv hade jag en Puch Dakota när det begav sig :-). Ta det lugnt Victoria!

 • Som några andra skriver,om en “kullerbyttamössa” har en skada=byt!Min häst har ibland”tappat” mig i skogen el lite varstans …….och rekommendationen är faktiskt att köpa ny.Nu är det ju ändå så-age before beauty!Så på med dom rosa och ny hjälm(vet inte vad ramla stillastående kan orsaka för skador..haha kolla iaf)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.