Lite tips?

Temat här hemma den senaste veckan har varit diskussion, för att jag helt krasst har konstaterat att jag ICKE övermindödakropp kommer spendera en vinter till i Sverige. Finns inte en chans. Finns inte ens alternativ längre. Om ingen klubbar ner mig i oktober och kastar luktsalt på mig i april.

När snön återkom igår och det blev trafikkaos på alla motorvägar i hela Västsverige var det liksom bara ytterligare en bekräftelse.

Jag avskyr när det är grått, rått och kallt. Säsongsbunden depp gör inte saken bättre och nu förvärrad smärta enbart på grund av kyla. Maken instämmer högljutt och jag misstänker riktig depp på honom med, men eftersom han är man går han inte till läkaren och får det utrett. Han blir galet snäsig och fräsig vintertid och med tanke på hans annars så jämna humör (HAH) är han periodvis en aning olidlig.

Då kan man ju undra vad vi diskuterar eftersom vi är eniga?

Jo. Jag diskuterar att vi bör hyra en husbil i tre månader för att åka runt på olika ställen, se var man kan tänkas trivas och sedan kika på lägenheter. Hus känns rysligt onödigt och man får mer åtaganden på köpet. Så går mina tankar, med viss skepsis mot att åka husbil med make och husdjur i flera månader. Vi brukar liksom ryka ihop innan vi har lämnat hemkommunen om vi bara skall bila till Göteborg, att bila i månader misstänker jag kan bli lite … påfrestande.

Men det låter som ett rimligt tillvägagångssätt. Och mest ekonomiskt.

Det tycker såklart inte maken som har fått bilfeber på ålderns höst. Genast såg han möjlighet att köpa något med fyra hjul. Sedan kunde vi ju ha husbilen kvar och campa varje vinter tills vi tacklar av och lämnar in.

Så himla rimligt att köpa en husbil som för det första kostar minst lika mycket som en halv spansk lägenhet med inget andrahandsvärde alls mot att köpa en bostadsrätt där man antagligen inte förlorar några pengar i alla fall?

Det är så dumt att jag får armsvett. 

Och helt plötsligt upptäcker jag att vi inte har haft en enda riktigt allvarlig diskussion på säkert tio år. Under tiden har maken blivit lika “bockete” som sin pappa. (Envis på bohuslänska, fast värre och mer ett skällsord) Han har helt slutat lyssna på argument och skall bara hålla på och bestämma saker.

Jag har i alla fall hajat att medelåldern har sänkts väsentligt på solkusten de senaste åren. Det är inte bara pensionärer som spelar boule längre, mer vår ålder och till och med yngre.

Vad är ett vettigt sätt att hitta plats man trivs på? Var trivs man? Jag har inte varit på solkusten sedan jag fortfarande var tonåring och åkte till Benidorm. Hur går det till? Enda kravet är just fastlandet (vägrar flyga med hundar i lastutrymmet).

Berätta för mig.


// Hon som föredrar sand mellan tårna. Inte snö.

0 thoughts on “Lite tips?

 • Åh, jag är helt med dig i tankarna! Någon gång, när vi har tid/möjlighet att kunna vara borta ett par av de värsta månaderna vill jag också ha ett boende runt Medelhavet. Fast med barn i skolan och lite för många år kvar till pension så är det just en dröm ännu. Dessutom är jag lite avvaktande då en kompis köpte lägenhet för två år sen på solkusten, och shit vad det har strulat med allt som kunde strula ang köpet! Så snacka om att jag kommer läsa på vad som gäller den dagen det – förhoppningsvis – blir dags!

  • Jag tror att ingen i hela Sverige vill vara här på vintern. Det hade ju varit ypperligt att ha kvar någon gammal koloni så vi kunde välja att bo där vintertid. Jag lägger i alla fall alldeles för mycket tid på att längta efter frukost utomhus tidigt på morgonen. Sand och gräs under barfotafötter. Ljuset klockan tre på natten. Gaaaaaaah!
   Vad var det som strulade med deras köp?? Hjälp!

 • Hehe sånt där funderar vi också på, vad som helst (nästan) utom vinter. Men köpa husbil bara för att reka kan bli rätt dyrt så jag håller med dig där. Hyr!
  Sen läste jag nånstans att Portugal är billigare o mer förmånligt fast jag måste säga att Frankrike o spanien lockar mer iaf i mitt hjärta. Sen var det där med språket 🙂

 • Välkommen åter. Saknat dig o dina inlägg!

  Kan varmt rekommendera Costa de la Luz i södra Spanien – från portugisiska gränsen. Ett annorlunda Spanien – en mix av Portugal o Afrika också. Och ljuset, ljuset, arkitekturen, maten och inte sååå turistiskt. Bara 10-talet mil t ex till den fantastiska staden Sevilla.

  • Noterar Luz på listan. Vilken flygplats är närmast? Malaga där med? Nu måste jag kika på en karta bums 🙂 För jag har inte varit i Sevilla heller.
   Tack <3 Det är så orimligt skönt att vara tillbaka, om än lite haltande fortfarande. Tjohoooo.

  • Nu har jag snabbkollat och det ser fantastiskt ut, dessutom går ju solen ner på rätt sida där. Två frågor med tanke på Atlantkusten. Är det lika varmt i vattnet och hur blåsigt. Av outgrundlig anledning har jag bara upplevt kallt vatten och mycket blåst, men det borde ju inte vara så bara för att man åker ett par mil och liksom rundar hörnet av Spanien?

    • Även på vintern? Jag vill vara borta december till februari och vid den tiden på året har jag aldrig varit någonstans i Sydeuropa. Lite kallt i vattnet förstår jag att det är, men flip-flops och shorts är ju ett måste.

 • Varför inte skippa lägenhet och istället satsa på husbil. Då kan ni besöka fler länder och helt enkelt åka dit värme och solen år just då. Och inte sitta fast med en dåligt isolerad och uppvärmd lägenhet om det blir skitväder på den orten.

   • Vi är visserligen vana vid litet utrymme på torpet och i stan. Även på båten. Men att dela husbil ett par månader om året känns som ett upplägg för Agatha Christie-bok. Två hundar på det. Jag tror helt enkelt inte att vi klarar det och ryker vi ihop kan inte maken gå till en lada och lugna ner sig. Har ni testat?

 • Haha,ja den resan ser jag framemot att följa(nu talar vi underhållning på hög nivå….)Ang husbil antingen gillar man det eller hatar det,själv var jag måttligt förtjust när mannen hade”spontanshoppat”en,men nu har vi haft den i 1år och det viskas lite-om att skulle vi inte skaffa en större?Tja,varför inte skadan är ju redan skedd(Och7,50 kan ju vara lite trångt,OBS ironi )Tipset är att åka långt ner i Europa,Fra,Italien,Spanien(ej södra)är ju inte jättevarmt så där års,Solkusten ÄR bra men Atlantkusten är jättetrevlig också.Andra tips på resan är att ha en händig make det är ju alltid någon jävla skit som strular,+ att läsa husbilsbloggar(tips på bra ställplatser,hundvänliga områden,)Lycka till,*jag skrattar fortfarande*

  • Jag tänkte på dig och din resande cirkus hela tiden jag skrev inlägget. Men sen kom jag på att ni har överlevt ganska länge, hur har DET gått till?
   Händig är maken, tack och lov. Men husbilsbloggar var nytt, vilket oerhört fiffigt tips. Jag visste inte ens att det fanns.
   Sluuuuta skratta 🙂 Vi kanske skall börja samåka? Det hade varit trevligt. Och praktiskt att kunna slänga in dumma män i en husbil och ha tjejzon i den andra.

   • Träffade ett par i höstas som drev husbilshunden blogg,ovärderligt att veta var det är hundvänligt!Vi lider tyvärr av tummen mittihanden syndromet,KAN vara lite besvärligt ibland och kan sluta med lite gap&skrik,Planering av resrutt är också bra,inte kul att komma fram mitt i natten eller att stanna på en lastbilsparkering där det sedan blev jordens Romska släktfest….Såklart vi åker ihop,kan ju bli hur jävla kul som helst !mvh den ruttade circusfamiljen.ps tar du med dig katten också *asgarv*

    • Husbilshunden låter ju extra perfekt! Anar att det finns en del hundovänliga platser så sådana tips måste ju vara guld värda.
     När drar vi? Vi passerar ju er på väg mot kontinenten. Måste man kunna några tricks om man skall ut och rulla som husbilscirkus?

 • Åhh, vilken dröm det vore! Skulle lätt kunna tänka mig att bo utomlands november – mars. Jag som kan jobba remote bara det finns nät skulle ju kunna genomföra detta, men sambon kan tyvärr inte jobba någon annanstans än på sitt jobb.. Får nog sikta på det när vi är pensionärer, men hur fan ska jag orka med fler vintrar??

  • Jag vet inte. Hur många vidriga vintrar är det kvar? 😉 För många antar jag. Det går ju inte ens att tänka på, min gräns passerades verkligen i januari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.