Finbesök och plansmide

Är det ens någon som har missat mitt evinnerliga tjat om De Fantastiska Glasögonen? På instagram alltså? 

OM det skulle vara så att man råkar ha missat tjatet är jag såklart inte den som är den. Jag pratar gärna lite till om dem och mitt nya rosenskimrande liv.


Efter ett par dagar bakom rosa glas är jag fortfarande barnsligt glad. Det är orimligt coolt att ha tonade brillor som man ser lika bra i dag som natt. Sen att folk tittar skeptiskt på mig när jag sitter inomhus med dem på, det struntar jag i. Jag föredrar att fortsätta låtsas som om de tittar på snyggheten trots att det syns att de undrar varför jag har solglajjor inomhus när det dessutom hällregnar utomhus. Hah! In your face liksom.

Vad jag däremot inte har tjatat om är att färgprovsglasögonen har kommit. 


Glöm bågarna, det är glasen som skall ligga till grund för toningen av nya glas. Det här är så snyggt att jag dånar. Kan vi hjälpas åt att hålla tummar och tår? Så att allt funkar och de inte säger “näää, vi kaaaaan inte göra de här färgerna” eller något annat lika ledsamt.

Sen är ju det roligaste att Céline är här den här veckan. Såklart. Även om vädret kunde varit muntrare.

Vi trotsade dock skitvädret och åkte till Halden igår.


Kolla vattenpölen. Det är Fredrikstens Fästning uppe på toppen av berget (bonuspoäng till den som har koll på sin historia och vet varför den är viktig) och dessutom hamnade den i pölen. Det är alltså inte fejkat, men jag såg det inte förrän efteråt.

Vi tog helt enkelt en liten utlandssemester. Extra roligt att C inte hade varit i Norge innan. Sedan frös vi ihjäl och åkte hem och bäddade ner oss på soffan.

Idag är det fredag. För första gången följer jag Let’s Dance enbart för att det är så otroligt många tilltalande människor som är med. De enda två jag inte brydde mig så mycket om var de första två som åkte ut, nu är jag däremot bekymrad inför kvällen. Jag vill ha kvar ALLA. Möjligen kan jag leva med att Johannes Brost åker ut, men ändå inte eftersom han var sjukt bra som Mick Jagger förra veckan.

Vi köpte en hink godis igår. Jag får helt enkelt fylla den med tårar om någon av mina favorit-favoriter åker ut.

Mina är Samir, Ellen, Arga Snickaren och Stina. Och kanske fotbollsspelaren. Åhhhhh. Jag vill inte. 

Vilka hejar ni på?

0 thoughts on “Finbesök och plansmide

 • Ursnygga både de färdiga och ofärdiga brillorna, sjukt avundsjuk på er som kommer på och dessutom vågar prova nya idéer! Som Uddevallabo och historieintresserad vet jag vad som hände i, eller utanför fästningen. Och tack vare ditt prat om godis,så flög mina intentioner att bli godisfri iväg, bättre att börja det livet efter påsk…

  • Men då får man ju knycka idéerna, det är ju det som är så fiffigt. Ingen behöver ju uppfinna hjulet igen 🙂
   Och jag håller med. Godisfri före påsk är ju helt meningslöst. Det är ju dessutom omöjligt när alla sitter runt en med tonvis med godis. För egen del är det dessutom hopplöst eftersom de har flyttat ett paketutlämningsställe från mataffären till Supergott. En gigantisk godisbutik där man handlar lösgodis i hink. Att hämta paket utan att handla är ju omöjligt. Det måste finnas en elak baktanke i den flytten. Morr.

   • Ja, det har du ju rätt i, att man kan låna de bra idéerna. Tror jag ska spana efter rosafärgade solisar, använder linser så vanliga brillor behövs inte. Kanske finns på Gekås nästa vecka… Och naturligtvis lyckades jag vara ståndaktig och inte köpa något godis till Let’s Dance, och nu sitter jag här… Hmmm, får bli lördagsgodis de luxe imorgon!

    • Glömde – det är tur att jag inte bor där du bor, alldeles för mycket godis… Hade aldrig klarat att hålla mig till lördagar!

 • Men det ät fan lite”rockstar”status med att bära dom…det är minsann inte alla som kan/vågar.Kan vi återkomma till godiset efter midsommar….

 • Du är så snygg i dom! Och jag hämtade ut mina i dag, fick ett sms att dom var klara lagom när jag var 25 mil bort, men nu så. Fast livet blev lite mer hektiskt än jag velat när jag kommit hem, men en annan dag lägger jag ut bild.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.