Hattfnatt Godnatt

Nu är det läggdags för den här damen och jag hoppas att jag sover före midnatt. Med tanke på att jag är tokless på fripassen maken ger sig själv genom att gratta en minut över midnatt. Är jag elak då? Det har även hänt att han har väckt mig med någon slags blomma runt midnatt. Det var även present inblandad, ett halsband från Efva Attling. Då är det åtminstone nästan lite rart, men bara nästan. Skall det vara så jävla jobbigt att gå upp före mig en dag av 365? Och inte för att vara otacksam, även om jag inser att jag är det nu i efterhand, jag har önskat mig typ samma sak alla födelsedagar de senaste fem åren. Ett halsband i vitguld med en korsberlock eller bara en vanlig enkel diamant. Då är det inte samma sak med Attling. Och det senaste året har jag önskat mig en sak till, så hårt att jag blir blålila i ansiktet bara av att tänka på det.

Men nä, vi lägger alla pengar på att trimma en jävla båtmotor och bygga ett garage. Saker jag inte ens blivit involverad i före det varit ett faktum.

Det går inte ens att tänka på utan att bli förbannad och besviken. Och otacksam. Typ. Eller inte. För han har fått sjukt roliga och genomtänkta saker av mig.

Han får lov att väcka mig vid midnatt och säga grattis om han producerar en av de två önskade presenterna. Väcker han mig utan den här gången sular jag till honom så hårt att han åker rakt in i nästa decennium.

Så. Ja. Här ligger jag och förbereder mig på årets i-landsproblem. Lite extra irriterad på grund av andra anledningar med bör tilläggas. Icke förty förringar det mina ständiga födelsedagsbesvikelser som maken bara suckar åt och tycker är töntiga. Lätt för honom att säga som har en motor med jackad kolv och ett garage.

MEN. En överraskning blev uthämtad på poststället idag. Det var nog ett år sedan minst som jag backade ett projekt på Kickstarter som jag inte ens minns vad det handlade om. Det enda jag minns är att det var något ädelt och välgörenhetsaktigt och att de första cirka 20 skulle få en handgjord hatt av välkänd hattmakerska. Nu minns jag inte hennes namn heller, men jag minns att jag tänkte att det var top of the line och urcoolt när jag hann bli bland de 20. Eftersom jag har hattfnatt.

Hattpaketet hämtades ut idag. Wowowow!


Ännu finare än jag mindes. 


Svart sammet, guldpläterade löv lite här och där och så satt den som en smäck.

Dagens glada. Gårdagens glada var för tidig födelsedagsmiddag hos fadern dit syster med familj hade vallfärdat från Norge. Inte nog med att det var fantastiskt god mat och efterrätt och jätteroligt med sällskapet, jag fick paket också. Det hade jag inte förväntat mig. Absolut inte sedan det var jag som var Scrooge och avskaffade julafton i år.

Av syrran fick jag en värmeborste, ni vet en sådan där de gör reklam för på TV. Varje gång jag ser den reklamen hånflinar jag och muttrar fejkfilmat för mig själv. Det skulle visa sig att jag hade fel för den funkade skitbra, vilket syrran redan visste eftersom hennes frissa hade använt sin på henne.

Vi testade den såklart på plats. Syrran fick rak och svallande lugg, pappa fick en sida lite som Trump och lillprinsessan fick HELT rakt hår.


Jag vet. Pyttelitet foto. Men ni minns väl korkknorvlarna hon brukar ha?

Av pappa och styvmodern fick jag ett Attlingarmband. Alldeles för mycket, sa Scrooge, men glad blev jag över trevligt firande.

Nu återstår bara morgondagen. Den RIKTIGA dagen alltså. Som börjar om 40 minuter så det är hög tid att sova nu. Den skall firas hos mormor som omväxling.

Det kan bli hur spännande som helst som vanligt när man sätter de tre generationerna i samma rum för länge.

// Bitter med Hattfnatt säger Godnatt

0 thoughts on “Hattfnatt Godnatt

 • 1000 grattiskramar från mig&co,hoppas du får en fin dag med Lurvetussarna och “byggare Bob”.Håll i hatten och tro att”plötsligt händer det”

 • Jättegrattis på födelsedagen!!
  Hoppas att maken kommit på att han borde ‘göra om och göra rätt’, denna gång.
  Hur som, hoppas att Din dag blir fin.
  Kram Jenny

 • Grattis! Hoppas du får en fin dag, och att maken uppför sig – både för din skull och hans egen. Hatten var cool, tyvärr är jag nog ingen hattbärare, men du passade fint i den!

 • Massor av grattiskramar från Västerås. Vilken otroligt snygg hatt sa hon och dreglade lite diskret av habegär. Tyvärr klär jag inte i hatt oavsett modell men jag tycker det är så förb….. snygggt. Sen passadedu ju du otroligt bra i den, livet är orättvist! Jag håller tummarna för att du slipper bli väckt/blir väckt för att få en väldigt fin present.

 • Stor Grattiskram och jag håller tummarna för att dagen blir riktigt bra, överraskande bra! Jag känner så väl igen mig i det där med att vilja bli uppvaktad och få presenter, jag har också hoppats på det, men det verkar inte hända. (Nu har jag ju ingen make att bli besviken på, men lite familj finns det ju.)
  Din hatt vill jag också ha.

  Godmorgon och Grattis!

 • Grattis grattis grattis! Må din dag bli bättre än bäst och fokusera inte på olevererande make, dom har en oförmåga att tillfredställa just det lilla begäret hos sin hustru. Ska inte gå in på vad min make gett mig under dom sex år vi varit tillsammans utan bara tänka goda tankar så… eller jag måste, du kanske kan få dig ett gott skratt om inte annat. Min dotter vill köpa födelsedagspresent till mig så hon och maken åkte till centrum för att köpa. Kommer hem. Överlycklig dotter som hittat en fin klänning som jag faktiskt använt både en och två gånger. Men maken köpte… håll i dig nu. En magtröja! Ja du läste rätt… en tajt magtröja med texten peaches. Eftersom undertecknad är mer lik barbamamma än kurvig tonåring sitter den som en smäck över de väl tilltagna brösten. Till hans lycka. Kan väl inte påstå att jag var lika lycklig. Men han grattar mig i alla fall på min dag utan att väcka mig mitt i natten.

  Så ännu fler grattis kramar och några slabbiga, blöta pussar från Balder och polarn Sammy (blötast från Balder förstås), inget smink återstår när han är klar.

 • Grattis på födelsedagen!!
  Hoppas du kunde somna innan midnatt trots irritation. Och jag hoppas att maken skötte sig!!
  Så den där värmeborsten funkar alltså… jag har varit lite sugen på att beställa den men tänkt att det är nog som allt annat på tv-reklam lite lätt överdrivet 😉

  Hoppas du får en kanonbra födelsedag nu!

 • Massor med hurrarop och grattis till dig. Håller tummarna för att maken chockerar med det du önskar dig. Hoppet är ju det sista som överger människan, sägs det.
  Jäklar vilken cool hatt!
  Kramar från mig <3

 • Grattis på födelsedagen!! Hoppas du blir ordentligt firad, annars får du komma till oss nästa år då vi alltid har kalas eftersom sonen fyller år i dag han med!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.