11.11

Idag har vi varit gifta i åtta år. Grattis oss. Och den här dagen har varit fånigt bra hela dagen, minus litet utbrott som var blodsockerrelaterat vid lunch. Jag kom på mig själv med att till och med domdera hundarna. På samma sätt som jag gör med maken, men eftersom han inte var hemma åkte två fyrbeningar på det istället. Typ; “måste ni alltid slabba med vattnet”, “var är min jävla sko, det är ju himla underligt att det alltid är mina saker som är borta”.

Ni hajar resten. Hundarna tyckte det var jätteskojigt att mamma fräste dessutom. Det lät tydligen som att jag ville att båda skulle hoppa på mig och det ville jag inte. Heller. Sedan åt jag och blev glad och snäll.

Nuuuu skall ni få höra HUR bra dagen varit.

Igår försläpptes biljetterna till Robbie Williams i Stockholm. Idag har jag biljetter till VIP-området. Om man tittar på arenakartan ser det lite ut som att jag kanske når honom om jag tar med mig en pinne av något slag. Eller megafon.

Ett par stövlar som jag har muttrat över idiotin i att inte köpa och så sålde de slut hasta pronto direkt. Jag har alltså muttrat i flera månader. Idag dök ett par upp och jag är barnsligt glad efter att ha köpt dem.

I förrgår kom ju massa Kinasaker som jag inte hade beställt. Maken hälsar att Frugan fungerade över förväntan. Den var tydligen så rolig att använda att han frivilligt skyndade sig att städa micron så att jag inte skulle hinna före för första gången på … alltid?

Sedan kom ju doftljusen som jag köpte från Yvelis. Hon har hängt här inne sedan tidernas begynnelse och nu fick jag tummen ur.

Jag är petig med doftljus. Och jag är ännu petigare med dofterna. Det har hänt att någon i familjen köpt doftljus på Ikea och de har åkt i soporna innan de ens hunnit tändas. Dofterna vill jag ha blommiga och fruktiga och de enda som kommer över tröskeln är Yankee Candle och Voluspa. Yankee har hängt med i så många år att jag inte ens minns när jag började fylla resväskorna i USA. Och äntligen kan jag säga att jag tycker Village Candle är rena skiten. För att de tappar doften när man haft dem tända ett par gånger. Särskilt de stora burkarna. 

Village Candle är kopior. Företaget grundades 1993. Yankee Candle grundades 1969. Klart som korvspad att det ena är kopior även om det finns en omarbetad version av den historian. Om det är anledningen till att doften försvinner vette katten. Och även en kopia kan göra en bättre produkt. Mitt luktsinne tycker dock inte det.

Det här ljuset är det enda jag hunnit testa från Yvelis dock.


Det luktar ljuvligt otänt och ännu godare när det är tänt. Dofter där melon är med brukar jag älska, men det här blev ju så extra rart tack vare tigerliljan. För här finns ju bara en Tigerlilja. Hur hon doftar vet jag inte, men trevligheten stämmer nog ganska bra överens med ljuset. Dofterna “stämmer” med hur jag vill att det skall vara.

Jaha. Det var ju trevligt och lite egoistiskt att bara vara glad över egna saker på bröllopsdagen?

Men, maken har faktiskt fått en present. Han slipper gå med på Robbie (sist tvingade jag ju honom) och han sa själv att det var den finaste present han någonsin fått.

Just det, har jag berättat att vi äntligen har flyttat ihop igen? Vi har ju legat i varsin säng i varsin ända av det enda sovrummet som finns. När ömma modern hälsar på ligger hon i tältsäng mellan mig och maken. Något alla utom vi tycker är jättekonstigt.

Äntligen har vi påbörjat rockaden av sängar.


Jag vet. Jag har bäddat ojämnt. Och ingen tavla.

Där sover vi nu och har gjort i en vecka. Varje natt vaknar jag och förstår inte varför jag ligger åt fel håll. Ibland går jag in i väggen när jag måste kissa. Men det är mysigt att vara två igen (eller fyra).


På andra sidan rummet står makens säng fortfarande kvar. Mamma hade den sist och slapp sova mellan oss i dubbelsängen åtminstone. Då var den även bäddad. Frågar man hundarna är den bättre bäddad nu när de har styrt upp den.

Sovrummet är förvånansvärt stort för att vara litet torp.

På den väggen skall vi ha fullt med PAX-garderober. Och det skall vi ha väldigt snart.

Det finns en gräns för hur mycket tid man kan lägga på ett garage medan man har kläderna på matsalsbordet nämligen.

0 thoughts on “11.11

 • Stort grattis till er!
  Om jag inte vill bli väldigt mycket ovän med mannen så får jag hålla mig ifrån doftljus. Jag gillar dom mannen gör det inte. Skönt att få lite ordning på torpet Paxgarderober är skitbra.
  Förövrigt är jag snortrött och vill bara soooooova hela helgen men måste närvara vid svägerskans 50 årsfest imorgon iofs kul om jag inte vore så förbenat trött :-/

  • Åh nej. Här är det ju mannen som introducerat vanliga stearinljus i alla dess former och stakar. Jag bidrog med doftljusen. Vi har väldigt mycket ljus. Jag tror att det hade varit en deal breaker om han inte hade gillat mina doftljus OCH dessutom haft samma smak. Stackare!

   Fö tycker jag att du skall sova. All tid som inte skall spenderas på själva kalaset. Iaf vila, med en bok eller så?

   • Här är det ljus högt o lågt också fast inga doftljus. Till mannens förtvivlan? så ska det tändas ljus alltid, han muttrar men tänder dom när jag beordrar honom. Enligt honom kan det kvitta han sitter gärna i mörker, ofta när jag kommer hem efter ett kvällspass så sitter han och ugglar i ett mörkt rum med bara tv-n tänd. Totalt oförstående när jag frågar varför han inte tänder en lampa iaf 🙂

 • Grattis på bröllopsdagen!

  Men du, jag har en undran… på yankeecandle.se står det att ljuset såg dagens ljus (eehh) 1969… (på Wikipedia 1930).
  Vad stämmer???

  • Tack. Hm, bra fråga. Jag har alltid gått efter 1930, när lillgrabben gjorde sitt första ljus av kritor bla bla. Men det ljuset måste han ju ha gjort 1969? Ljuset hette ju tom ngt med 1969. Nåväl, det har hänt mkt sedan dess och företaget är börsnoterat till skillnad från alla sina kopior. Det finns ju mängder med ljus i syltburk i USA. Ett antal har tagit sig hit. Både jag och maken har irriterat oss på att så himla mycket doft släpper. I mitten på storburkarna luktar det inte ett skit längre. De snålar med dofsättningen skulle jag tippa på. Och jag tycker att vi beslutar att det är 1969 😉

 • Grattis på den stora dagen! Här brukar vi komma ihåg att vi har bröllopsdag typ veckan innan, och planera lite godare middag och så, sen kommer dagen D och allt är bortglömt tills ungefär två dagar senare när vi båda kommer på vad vi har missat – igen! Vi har kamperat ihop i över 20 år, och har varit så här hopplösa nästan från start. Tur i alla fall att vi är lika kassa!

  • Hahaha ja! Tänk om en hade kommit med vacker present och den andraba “voffor då?”

   Men vi åt pannkakor och lovade varandra dyrt och heligt att inte missa tioårsdagen iaf.

  • De är ju ljuvliga. Varför kom jag inte på det tidigare. Och de är ju inte alls överdrivet milda. De är lagom och inte långt bakom YC och Voluspa.

 • Jag håller med om doftljus. VC tappar lukt på en gång och luktar unket sedan. Voluspa är magiskt.
  Idag blir det öl och whiskymässa ( jag dricker bara vin) och övernattning på grannstadens enda vettiga hotell tillsammas med maken.

  Grattis på bröllopsdagen igår.

  • Men jag fattar inte varför så många lyckas bli övertalade angående VC? Man känner ju direkt att doften försvinner. Jag hade en doft jag faktiskt gillade där, men det var ju meningslöst att ha det stående när det inte fanns ngn lukt kvar efter en eller två månader. Testa ett ljus från Yvelis, man känner att det är rätt på typ konsistensen. Och alla dofterna jag chansade på var ljuvliga även om Tigerliljan vann 🙂
   Låter som en trevlig kväll. Hoppas ni får det alldeles alldeles underbart. <3

 • Grattis till er! Blir lite avis på det där med RW-biljetterna. Hur kan han bara med att lägga konserten när vi är ute och seglar. Möjligen att vi kan fånga den i Köpenhamn den 7 augusti när vi seglar hemåt men det kan bli tajt att hinna hem efter det.

 • Grattis i efterskott!

  Maken och jag var experter på att glömma bort dagen och komma på att den passerat flera dagar/veckor efteråt. Av de 28 bröllopsdagar vi fick tillsammans firade vi nog inte mer än en handfull.

  • Det där är ledsamt i efterhand. Även om det inte spelade någon roll då. Ungefär som att man verkligen skall komma ihåg att säga att man älskar valfria personer. Det är ju inte meningen att man skall vara änka och så ung.

    • Då är det fint ändå. 🙂 Men det borde i alla fall blivit fler. Och sedan fattar jag inte hur det kan vara så svårt att komma ihåg det? Otroligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.