Nu skall jag för er berätta

Om glädje i form av shopping. Och det är inte överdrivet ofta jag går helt all-in bananas, men det har jag gjort nu och glädjen bubblar nästan över. Lite som när kolsyran kommer genom näsan för att man dricker för fort, fast på ett bra sätt. Ni vet känslan. När man har lust att bita brevbäraren i knäskålarna för att han inte kommer tidigt nog och man har väntat förtvivlat medan man har uppdaterat trackingsidan oavbrutet. Har ni koll på instagram har ni även sett en av alla saker jag är glad över och i detta nu sitter jag med stövelklädda fötter på bordet och velourdress medan jag kollar på TV.

Har man spenderat ett par veckor med att alternera mellan soffa och säng med ett envist mörkgrått moln över huvudet är det en ännu härligare känsla. Tillförsiktig (inget ord, men ändå ett bra sådant) glädje över framtiden. Vilken dag som helst nu kommer jag säkert byta om till en renare mysdress utan att det känns som ett oöverstigligt projekt. Och på tisdag skall jag till husdoktorn och tala om för henne att jag aldrig någonsin mer vill må på det viset, med tveksam förhoppning att få hjälp tidigare och snabbare. Självklart är jag inte helt med i matchen än, det vet jag. Men det är inte kolsvart och jag kan både svara i telefon och öppna datorn. Jag småpratar till och med lite med maken till hans stora förtret.

Ett enormt sundhetstecken är att jag vill sätta mig i lägenheten i stan och pyssla med mina naglar. Naglarna som ser förskräckliga ut efter att ha blivit helt förbisedda i två månader (om inte DET är ett tecken på icke välmående så vet jag inte vad som är ett tecken). Det enda jag har gjort är att kapa dem en halv centimeter och kludda på mörkblått nagellack och det gjorde jag på förmiddagen innan kusinbröllopet. Vilket var den tredje september. På en och en halv månad har jag alltså gjort inget alls med dem och det blå lacket sitter där det sitter. Naglarna är så långa att de börjar bli krokiga och nästa steg är skäggvårta på hakan för den ultimata häxlooken. Sedan är det bara att sitta i pepparkakshuset och vänta på att Hans och Greta planlöst skall släntra ut ur skogen och in i ugnen.

Naglarna var det ja. Ordbajset verkar ha kommit igång igen i alla fall. Från förstoppning till sprutbajs skulle man kunna säga.

Jag började med att kolla en av mina bästa nagelmagiker på instagram och blev mer än lovligt hänryckt. Strass, pärlor, rosor och rosetter. Mirror chrome i alla möjliga och omöjliga färger. Och jag vill ha ALLT. Kolla så fattar ni att more is more; @nailsbymztina

Nästa steg var eBay och Kina, där man kan få hur mycket pynt som helst för ett par dollar och igår kom påsen med det jag inte ens kom ihåg att jag hade beställt.

nageltjoff1

Hej och välkommen till dekorationshimlen. Dessutom beställde jag från två ställen vilket betyder att jag väntar på en minst lika stor påse till. Mest med blommor. Visste ni att det finns riktiga torkade blommor som man kan mecka in i lacklagren? Det visste inte jag.

Nu kan det hända att jag har allt som går att dekorera med?

Ser ni de där långsmala plasttubpåsarna längst till höger? Innehållet i dem är alldeles orimligt vackert. Det är stora dekorationer i silver och guld, allt från rosetter till … vad det nu var mer jag köpte.

Titta bara!

nagel1

nagel2

nagel3

Och det är bara en bråkdel av pyntet.

Givetvis skall jag visa mer av mina finaste saker, men jag har ju dessutom så mycket mer att berätta. Konstigt nog slutar ju inte solen snurra runt jorden bara för att jag blir snurrig. Minnet har fått sig en kyss, så glömmer jag får ni påminna, men det viktigaste att skvallra om är i alla fall följande.

 • För första gången i mitt liv skall jag använda min bilförsäkring, men det var givetjävlavis inte jag som körde
 • Jag kaskadkräktes “bakom” ett av totalt två träd utanför Rosenbad pga jordnötsallergi, minst hundra gånger och det var såklart inte alls pinsamt
 • Min kennel fick valpar igår och Liten blev morbror för första gången *döööör*
 • Ladugårdsgaraget har fått både golv, dörrar och värmepump, när som helst är det både finare och större än själva huset
 • Hummerfisket! Herregud! Årets fiske alltså. Motarbetad är bara förnamnet
 • Jag har varit i Dröbak (Norge) för första gången i mitt liv och det var smärtsamt vackert, inte lika vackert att norska tomten bodde där
 • Vid samma resa köpte maken en bajonett på en loppis som numera ligger bortglömd i baksätet på min bil, vilda förhoppningar om att ingen någonsin tittar in genom rutan
 • Jag har fortfarande inte hittat någon Snorlax

Jamen det var nog allt? Och så skall jag visa allt urtjusigt och fiffigt jag har köpt som gör mig glad.

Nu skall jag ta av mig stövlarna pga tänd braskamin och viss värmeutveckling i vardagsrummet. Även hänga av mig fluffjackan med mitt namn på, och med det önskar jag en trevlig fredag och en finfin helg.

Kan vi prata om naglar nu?

0 thoughts on “Nu skall jag för er berätta

 • Nä,det kan vi inte!är tyvärr värdelös vad det gäller pärlor,paljetter och små rosetter som pynt på naglarna.Men vilka snygga stövlar!dom och din HEELT nya outfitta kan vi prata om.Vad har hänt med cupcake mössan???mvh en som kom tillbaka t swe idag och fryser….PS hur går det m hummern?Vi har tagit ca 30

  • Meh. Vi måste prata om naglar också åtminstone. Och min outfitta såklart. JUST DET. Jag visste att det var något jag glömde på listan. Det har inte riktigt gått som planerat med humrarna och det kräver ett eget inlägg det med. Vi har fått fem. Vilket är bra med tanke på skitonständigheter.
   Klart jag har kvar cup kakan 🙂

 • Skönt att du mår bättre. Men, såklart ska vi inte tala om naglar! Vi ska tala om Litens valpsläktingar. Vi ska dessutom få massvis med valpbilder framöver.

 • Skönt att höra (läsa) att det går åt rätt håll, att du orkar skriva och även lite annat. Att nagelfixarlusten har kommit tillbaka.
  Mina naglar fortsätter att gå av, jag har gett upp och låter dem bestämma; korta, ojämna och omålade. *suck* Målar jag dem så gå de av ännu oftare. Har aldrig testat det där med dekorationer, men det ser roligt ut och har man en gång börjat så är det nog lätt att gå bananas.

  Stövlarna och jackan har jag beundrat. Snygga och sköna, det kallar jag fynd!
  Du skulle inte kunna tänka dig att ta ut bajonetten ur bilen? Eller kommer du inte åt bilen just nu?

  • Jaaaa. Det är jätteskönt. Idag är jag även sugen på Pokémon och att sätta mig och rita. Två saker som suger. Ljuvlig känsla.
   Men blev inte naglarna bättre av olja? Nu kommer ju naglarnas absolut sämsta årstid när de verkligen behöver olja, olja och olja. Och kanske gellack. Det både skyddar och förstärker.
   Han den där som köpte bajonetten blev precis beordrad att flytta den. Det kallar jag outsourcing 🙂

   • Joooo, det blev bättre med olja, men så fort jag slarvade så blev det sämre igen och nu slarvar jag alldels för ofta, jag erkänner.
    Men oavsett om jag oljat så får jag sprickor i sidan eller rakt uppifrån, och det händer oftare om jag har dem målade (inte lika böjbara?) och så får jag klippa in så långt det går för att inte fastna i allt.
    Om jag har stärkande nagellack så krossar jag dem ungefär som sprött glas.
    Min lilla teori är att om jag klarar av att sköta kosten bättre och lyckas må bättre rent allmänt, så ska naglarna också bli lite bättre, jag tror att mina spåriga naglar är ett tecken på att hur dåligt kroppen mår rent allmänt. Så jag får väl nagler efter hur kroppen mår i övrigt.

    Härligt att hitta lusten och suget för att göra saker igen!

    • Jag VISSTE väl att du slarvade med oljan. Försök kom ihåg nu när de blir vintertorra?
     Tror samma som du, att måendet syns i naglarna. Och håret. Men har man naglar som envisas med att spricka i kanten verkar det inte spela någon roll hur bra man mår. Iaf inte för min del, det blir minisprickor där i alla fall. Och jag har löjligt starka naglar.

     Gellack brukar ju vara följsamt, samtidigt som det “lagar” eventuella sprickor. Det måste ju funka? Vad är det för nagelgrejs du har testat som du knäcker?

     • Tyvärr, gellack funkade inte (det “gamla” som du körde med förr, från Depend) och lagningarna har inte hållit mer än en dag. Men jag har några olika oljor och näringsflaskor utspridda, så jag försöker använda det regelbundet men när jag har varit för slut på kvällarna så har jag hoppat över det och bara använt handkrämen.
      Det som knäcker är en gammal flaska, märke kommer jag inte ihåg och jag är på fel ställe just nu, men naglarna blir verkligen hårda av det, så de böjer sig inte men jag slår bort bitar av nageln istället. Min balans och finmotorik är ju inte så bra, så jag går ju på saker och slår i fingrar/naglar när jag ska sträcka mig efter något. Senast tror jag att det var kranen i badrummet … Tånaglarna spricker också hela tiden, ett klart tecken på att det är “nageltillverkningen” i kroppen som inte fungerar, tycker jag.

      En annan sak som jag märkt när jag har lyckats få lite längd på naglarna (och då vill jag måla dem för att det är snyggt och sedan har jag minst en trasig nagel dagen efter) är att de har börjat krokna och vrida sig, det har inte mina naglar gjort förr, dessutom är nagelbädden(heter det så?) platt numera, det var den inte förr. Konstigt hur naglar kan ändra sig.

      Men jag håller med dig, händerna är alltid torra nu och när de behöver mycket fukt och insmörjning, så är det ju inte konstigt om naglarna också behöver det.

 • Stövlarna var hur snygga som helst! Och du får väldigt gärna lägga ut nagelbilder och diskutera dom. Säger jag som bara har lack på tånaglarna, det har jag å andra sidan året om och är väldigt petig med vilken färg det ska vara, annars kan jag ju inte vara säker på att det är mina fötter, typ.
  Själv har jag köpt skjortor till maken. Och en tågalmanacka. Till maken. Inte nåt man blir särskilt extatisk över.

  • Tack 🙂 Älskade stövlar. Just nu planerar jag dagens outfit runt dem och fluffjackan.
   Och jag håller med om oextatiskheten, men gissar att maken blev glad? Även om det är kul att vara glad för andra finns det ju gränser och roligare saker att köpa. Faktiskt.

 • Nu fick jag lust att fixa tånaglarna med mina gamla Depend-grejer. Har en hel del glitter och dekorationer faktiskt 🙂
  På fingrarna är det skralt pga jobbet och att jag biter på naglarna fortfarande 🙁 Gick bra ett tag i somras, men det blir väl bättre igen 🙂

  Visa upp alla bilder nu!

  • Hur i hela friden gör du tjusigt dekorerade tår? Du måste vara hypermobil 🙂 Jag är glad om jag når ner tillräckligt för att klippa och kludda på några lager lack.

  • PS: Sluta bums med fingerbitandet. Jag säger samma till dig som jag säger till maken. Bara lägg av. Börja snusa eller nåt istället 😉

   • Just tårna får jag faktiskt in i munnen (ja, jag har försökt. Sedan blev det något slags partytrick). Sen har man ju långa armar med?

    Jag veeeet. Vi budar på lgh och såna grejer, det är inte lätt 😛 Får inte ha något stopp-och-väx pga jobbet och PÅ själva jobbet slits de som tusan. Men jag HAR ju bra naglar.

    Ska till USA i november (till syster+man+ny bebis) och tills dess ska de vara långa!

 • Åh, önskar att jag kunde beställa hem en massa kul dekorationer o fixa mina egna naglar. Tyvärr verkar jag ha fått 2 vänsterhänder 😉
  Får nog fortsätta att gå till min nageltjej iaf

   • Haha, tänkte på dig nyss när jag höll på o kladda med nagellack. Målade på 2 ggr och skulle ta liiite remover på en tops för att ta bort lite som hamnat utanför. Men det forsar remover ur flaskan över flera naglar…så det var bara att börja om 😀

 • Shoppingterapi förstår jag mig på! Nagelpynt, not so much. Om jag är riktigt wild and crazy blir det glitter på typ en nagel på varje hand. Max. Sen måste jag erkänna att “billigt” låter som ljuv musik, nästan så att jag vill beställa från Kina bara därför…
  Väljer att fokusera på Pokémon-hobbyn istället. Samlardjävulen har slagit till och jag vill fånga alla. Men några världsomspännande resor är ju inte planerade, vilket kommer lämna frustrerande gap i pokedexen. Så frustrerande att jag kanske måste terapishoppa

  • Terapishopping är urbra. Även om det inte funkar under tiden som jag mår kass. Däremot när jag börjar pigga på mig, då är det verkligen roligt. Sådär så att det känns som när man var liten och skulle fylla år när man vet att ett paket är på väg. Men nu har jag handlat klart för nu är jag nöjd och väldigt väldigt glad i mina saker 🙂
   Du är inte ensam om känslan över pockisarna. Vi spelar mao inte som kidsen? Jag ser det som ett mer hysteriskt frimärkssamlande, för JAG SKALL HA ALLA. Hur nu det skall gå till. En tanke är att ge kusinen i New York loginet till mitt spel och be honom leta upp den nordamerikanska. Eller bara hoppas järnet på att de två “omöjliga” kommer i ett ägg. SÅ frustrerande men ändå så himla kul.

 • Skönt att du börjar komma tillbaka till livet. Jag hoppas att husläkaren lyssnar och förstår och ger dig recept på det du behöver för att slippa rasa ner i så djupa hål i framtiden.
  Självklart kan vi snacka naglar. Tyvärr så ser mina för jäkliga ut i dag efter att ha kroppsarbetat och knäckt två av dem så nu är det bara att vänta tills de växt ut igen. Suck!
  Annars hade du kunnat få fixa till dem för jag är värdelös på sånt där.
  Jag ser fram emot kommande inlägg om resten av inköpen.
  Kraaaaam

  • Håll tummarna på tisdag? Att husdoktorn kommer med mirakellösning.

   Kom hit så fixar jag dem. Det är lika roligt som att måla och en av de få hobbies som inte kräver en fungerande vänsterhand 🙂

 • Tror du att du hinner piggna till och må så pass bra att du orkar ta dig till Göteborg den 21 november? Anländer 19,55 och ska ta mig till hotell Allén om jag inte minns helt tokigt…..

  • Det hoppas jag verkligen. Lovar att säga till om jag rasar igen, men fortsätter det gå åt rätt håll så. Dessutom tycker jag ju om att köra bil och lyssna på ljudbok, det har alltid varit något positivt. Extra positivt att äntligen ses.
   Om du kommer så sent på en söndag, hur länge blir du kvar? 21 november är väl en söndag? Och bra val med Allén. Ett av de få hotellen i stan med parkeringar en masse i alla väderstreck. Jag kommer! 🙂

 • Åh! Jag vill också pyssla med naglarna. Sen jag fick barn kan jag liksom räkna gångerna jag har lyckats hinna måla alla tio på händerna, sen helst låta det hinna torka..nu är det mer sport att hinna ta bort lacket innan det ser alldeles för gräsligt ut vilket i sig hindrar en från att ens måla på något överhuvudtaget..Det blir ovärt det typ. Men som jag saknar det! Men som du säger är det marodör-tid på året nu för att knäcka naglarna. Räcker med att nästan nudda bildörren och så har en nagel knäckts. Har du tips på bra olja? Har alltid haft bra naglar men just höst/vinter blir de sköra och trista.
  Lycka till med pysslandet!

  • Ja! Torka är bara förnamnet nu. Hår, naglar och resten av kroppen med. Blä! Jag kör olja från REQ (ett svenskt märke). Det viktigaste är att oljan är så “liten” som möjligt att den klarar att tränga in i naglar och nagelband. Kanske inte själva oljan men partiklarna i? Paraffinbad är inte heller dumt om du kan låsa in dig på toa en stund.
   Min räddning är olja och gellack. Då går naglarna inte av och de torkar heller inte ut helt under vintern. Har du testat?

 • Åhåhååå, jag vill prata naglar! Ägnar orimligt mycket tid åt målning som sen sitter typ en dag pga löjligt mjuka naglar… Senaste testet av ny teknik var att tona typ “regnbågstona” tre olika färger, blått, lila, rosa. Såg ut som en solnedgång utomlands, tog evigheters tid, höll i typ två dagar… 😛
  Men jag är lite mer nyfiken på hur det här med att beställa från utlandet fungerar? Betalar man skatt? Hutlös frakt? Aldrig gjort, men billigt bling låter så lockande för en student!
  Ps 1… Måste bara säga att jag är så glad att du mår bättre. Brukar inte själv hamna i svackor under så långa perioder, men gör rejäla djupdykningar till och från, och det är… Vidrigt… Ingen ska behöva befinna sig där!
  Ps 2… Om Humlan läser detta så får du gärna tala om vad den gamla flaskan som gör naglarna superhårda heter! 😉
  Ps 3… Pokemon nummer 100 i pokedexen igår, woho! 🙂

  • Det där är ju riktigt riktigt trist att lägga så mycket tid när naglarna är mjuka och släpper lacket. Särskilt när du gjort något skitfint. Blah så irriterande 🙁 Kan du inte gå till salong och bara be dem lägga på en vettig förstärkning? Eller bara köra bas- och topplack i gel så du kan måla vanligt över?
   eBay är fantastiskt när det gäller allt, men särskilt när det gäller grejor som nageldekorationer från Kina. 99 cent per paket kostade det som låg i soffan, det blir inte många kronor. Och som bonus är det alltid fraktfritt från just Kina. Då tillkommer inga extrakostnader. Sök på nail art på eBay, men se till att du har gott om tid att fastna vid datorn. Fniss.

   Jag är nog som du då i vanliga fall, det händer någon gång ibland och även om det är vidrigt så vet man att det försvinner. Även om det inte är så att man njuter. Två veckor var fruktansvärt lång tid, nu är jag bara trött. Så vansinnigt sömnigt trött. Vilket är helt okay. Jag gissar att kroppen behöver vila efter att ha varit på “flykt” så länge. 🙂

   HAR DU SNORLAX OCKSÅ???? (jag har FORTFARANDE inte fått den) 🙂

   • Har inte mycket till naglar att måla på lr fixa med, då jag biter på de

    Själv stör det mig att jag missade 2 picachu och 1 lapras, som givetvis poppade upp när jag hade lagt mig, nu när jag var på Mallis, hade hoppats på massa karpar där, men bliv mest magmites och voltorbs, sen även några ponnyhästar, sandscrews. Fick ifs 1 picachu när vi var ute en dag.Även hittat 2 jag inte hade 🙂
    Nu hade jag tänkt fördriva natten med att leta pokemons och pokestop på Kastrup inatt medans vi väntar på att tåget ska gå, skulle “bara” vänta 7 timmar 🙁

    Men då hittar pokemon ingen gps signal så kan inte jaga pokemons ;(

    Paddan har jag lånat ut till modern som Får se på hem till gården som hon missat i 2 veckor nu

  • Jag läser! 😀
   Jag har lyckats vrida ryggen på något sätt, så nu hasar jag fram och vet inte när kan jag ta mig härifrån och hem till lägenheten, men senast torsdag kväll måste jag vara där. Ska försöka komma ihåg att kolla flaskan då, men påminn mig gärna. Jag skriver till dig i en kommentar på senaste inlägget så slipper du leta här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.