En blandat komp(l)ott?

Lite som när Hyland ylade “japaner, japaner, japaner” ylar jag “hundar, hundar, hundar överallt” i ungefär samma tonfall. Sådär pilsnerfilmaktigt. Tira tira så mycket jyckar vi kan prata om.

Först Litens stolthet i form av syrrans kull såklart. Man får ju prioritera.


Två dagar gamla och väldigt svarta. Det där lilla vita på foten kommer knappt synas när den bebben blir stor. Lite vita strån vid tårna möjligen.


Och en knippe tvådagars. Som sover i klunga på mammas mage och varandra. SÅ mycket jag hade gett för att få skutta ner och lägga mig i klungan. Men då hade vi haft missnöjda valpisar och ett tio gånger så brett foto. Hum hum.

När jag var klar med dagens telefonmöten tog jag Liten under armen och åkte till mamma. Det är ju dags för husdoktorn imorgon (i Gbg) och helt egoistiskt hotade jag ömma modern så hon ringde till grannhunden för att fråga om lekdejt. Annars hade jag a) inte tagit med mig Liten alls och b) inte åkt dagen innan och sovit hos mamman. Då hade jag varit så tarvlig att jag hade åkt hundlös över dagen.

(Inte såklart. Det är dödsmysigt att sova i samma säng som mamma och bli ompysslad.)

Lilla lagotton är läskigt söt.


Och man får vara glad för det lilla. Ett foto blev det. Ingen av hundarna var värdigt stillsamma. Liten hade dessutom knäck i lurarna. Han hörsammade inte ett enda kommando, medan sexmånadersstollan gjorde precis som hon blev tillsagd. Eller, hon satte sig när matte sa sitt, men inte ens det klarade fyraåringen som hade fullt upp med flickdofterna.

Vill ni se vimsig film med tjutiga utrop finns den på instagram.

Sen gick vi in till ömma modern och jag tvingade henne att vara modell i mina fina boots och en av mina nya klänningar. Först vägrade hon med anledningen att hon absolut inte passar i klänning. Ett tjugotal klänningar senare för egen del vet jag ju att det är en myt. Det handlar bara om att hitta rätt klänning.


Som sagt. En myt. Nu vill hon köpa en egen, men kan inte bestämma om hon vill ha röd ell blå.

Nu är vi nerbäddade. Mamma pyssnarkar, snälla statyhunden ligger i knävecket och jag skriver här.

Fast snart skriver jag inte mer pga tröttma.

Typ nu slutar jag.

Vill ni skicka snälla tankar imorgon så husdoktorn verkligen lyssnar blir jag extremt glad och tacksam. Efter besökt är planen en till lekdejt med galenpannan.

Det måste gå bra. Jag har deadline på söndag för något jag råkat tycka är skitkul.

Och så måste jag hem och förklara med stora bokstäver att om man har två redan kommer inte den tredje ens märkas.

Gammalt djungelordspråk. Klart som fan att Fantomen hade mer än en Devil.

Natti, natti.

0 thoughts on “En blandat komp(l)ott?

 • Klart ni ska ha en 3:e lurvboll 😉

  Hoppas nu allt går bra hos husdoktor imorgon/idag så du slipper hamna i det här djupet du hamnade i nu och att du får den hjälp du behöver nu med

  Mvh en som inte lyckats somna ännu trots att jag var trött när jag lade mig vid 23-tiden och som kommer vara svintrött när det e dags att gå up om 3 timmar för att gå på ge-kås imorgon fm.

 • Åh klart ni ska ha en till det märks ju inte alls! Mamma passade kanon i klänningen för övrigt håller jag tummar o tår stenhårt för DI och för att liren har fått ut knäcken ur lurarna.

  • för dig ska det ju vara. Har bara en ursäkt klockan var typ 10 över fem i morse när jag skrev och då ser tant lite glist på skärmen .-)
   och när jag nu läser lite noggrannare så ser jag ännu ett stavfel …..LITEN ska det ju stå!!
   Herrejävlar jag får nog ta på mig glasögonen i fortsättningen!!

 • Det är bara att smuggla hem en sötnöt
  och så är du extra snäll mot gubben och låter honom leka i garaget med traktorn och andra pryttlar så hann inte hinner vara inne i stugan och se valpen

 • Tja, hur mycket överens var Ni om garaget och traktorn? Jag får det dessutom till 2 saker. = 2 valpar?? (Fast ta dem med något år emellan för det är enklare att fostra en i taget 😉 )

  • Men varför hamnade du i spamkorgen? Det är ju helt orimligt? Det låg två där, en om att jag skulle kolla skräpet och en om jyckarna. Vad i hela helskotta? *förundrad*

   • Min nya e-post adress som ställer till det. I mitt huvud har samma problem. Så löser du det så kan du visa henne hur man gör så hon lipper leta efter mig där varje gång 😉

 • Vilken söt liten lagottoflicka och snygg mamma. Fick du verkligen ta med dig klänningen och stövlarna när du åkte därifrån?
  Jag hoppas verkligen att det gick bra hos doktorn!!

  Lina: Mitt stärkande nagellack är från L’Oréal och heter “Forte Pastel … 2 in 1 Ridge filler and strengthener Pastel shades” (Jag hoppade över den franska texten.)
  Den är några år gammal, men den kanske finns fortfarande.

  • Jag fick ta med mig både klänning och stövlar. Hon skulle bara våga. Däremot kan hon inte bestämma sig för om hon skall köpa en röd eller en blå om de finns kvar i hennes storlek. Även ömma modern skall tydligen blir klänningstant som dottern 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.