Förlåt, men jag somnade visst lite …

… och har totalt tappat räkningen på vilket datum det är. Samt veckodag. När var jag här senast?

Dessutom inser jag nu att vissa skitviktiga saker inte har kommit med i min tonårsdimma. Men vi börjar kronologiskt. Någorlunda kronologiskt i alla fall. Vilket blir ett skutt tillbaka till december 2015 i det här fallet, när vi sålde och flyttade ur huset i Göteborg.

Ni minns antagligen när jag köpte den nya svarta och fantastiska bilen i januari, men har jag berättat om min lilla grå pärla i Göteborg? Bilen som jag köpte nästan ny 2004 för att jag verkligen tröttnade på de höga bensinräkningarna till och från jobbet (totalt sex mil per dag). Och nu kommer tantmottot igen, “det är inte de höga inkomsterna som gör det, utan de små utgifterna”. Jag var så urless på att betala runt fem papp i månaden bara för att åka och jobba så jag köpte en liten silverfärgad Opel Corsa, med en ännu mindre motor i, och sedan kände jag mig så äckligt jäkla förnuftig och vuxen att jag ville gråta okontrollerat.

Sedan slutade jag grina när jag upptäckte att det bara kostade mig 800 spänn i soppapengar att åka och jobba.

De fem år som föregick heltidsflytten till Strömstad åkte bilen kanske 50 mil per år (nej jag har inte missat en nolla) eftersom vi helgpendlade med storbilen. De två år (och lite till?) som gått sedan heltidsflytten har den stått på gatan utanför huset i Göteborg och när det var dags att flytta var ett gäng nycklar spårlöst försvunna. Bland annat nyckeln till Corsan såklart. Och till huset, husets garage och husets soprum. Just då var det tur att vi sålde till kusinen och kunde säga att “ni får dem när vi har hittat dem i någon flyttkartong”. Det är ju bara så himla svårt att hitta saker i flyttkartonger när de står där de hamnade i december eftersom man inte är så snabb på att packa upp dem. För att vi inte vet var vi skall göra av innehållet.

Nu backar vi lite till i tiden. Vi flyttade ju ut på torpet när det började bli hösttrist. Oktober 2015 kanske? En övernattning blev två, två blev tre och tre blev aldrig mer stan igen. Nästan aldrig mer stan igen i alla fall.

Förra veckan tog jag på mig ett par mjukisbyxor som hängde över klädstolen i sovrummet i stan, kände något i fickan och fick upp en nyckelknippa med de försvunna nycklarna på.

Förklara det den som kan? Vi flyttade till torpet på nästan-heltid i oktober, packade ihop huset i Göteborg i december och körde allt till torpet och i juli 2016 hittar jag de vilsegångna nycklarna i joggingbyxor på stol i stan.

I vilket fall som helst var det bra. För om man inte har en endaste nyckel till sin bil måste man ta den till närmaste Opelverkstad för att de skall kunna programmera en nyckel. Det finns ett visst moment 22 i slikt utförande för har man ingen nyckel kan man inte ens öppna bildörren (fast det verkar ju inte så svårt om man är lite tjuv?). Man kan absolut inte bogsera för man kan inte slå på tändningen och då är fiffiga rattlåset på. Alltså har vi skjutit och skjutit på det för att vi har insett behovet av bärgningsbil och en sådan kostar stålar och vi har sagt att vi tar det efter sommaren.

Tydligen fanns det en mening med det.

Vi körde ner det här coola kiddot till Landvetter för att lämna över till mormor och morfar i fredags.

IMG_0874

Det finns inget jag hatar mer än att säga hejdå. Särskilt efter att ha levt som siamesiska tvillingar i tio dagar.

Sedan åkte vi, med bilnyckeln i säkert förvar, för att hämta pärlan som bara åkt på besiktning och service de senaste fem åren och de senaste sex månaderna inte rört sig en millimeter. Den bilen går som en klocka. Lite batterihjälp och sedan start på första försöket.

Nu har vi tre bilar och en traktor på gården. Och en permobilmotorcykel.

IMG_0877

Känslan av att ha hittat bilnyckeln, flyttat bilen och äntligen kunna sälja den är ganska underbar faktiskt. Eller snarare, känslan av att den inte står och är meningslös på en gata i Göteborg är ganska underbar.

Sedan blev det extra underbart när jag kom på att jag hade lämnat in ett par solglasögon för att byta till slipade glas. Ett par solglasögon som legat på hyllan eftersom jag inte kan använda solglasögon pga att det inte finns linser som löser mina förhatliga synfel. Jag älskar snygga solglasögon och hade hur många par som helst, men de flesta paren har jag gett bort och bara behållit de som är så tjusiga att jag skiter i att de inte går att använda. Bara jag får sitta och beundra dem i en hylla.

Tidigare fanns det inte spegelglas i så många färger om man har synfel a’la mig. Bara blått och grönt. Nu fanns varenda jäkla nyans hos Synsam. Det fanns med andra ord exakt samma nyans som det var på glajjorna innan. Och jag har väntat och väntat och väntat för att glasögonen är så jävla snygga att man faktiskt tuppar av lite. Om man får lov att säga så själv. Jag tänker även säga att jag har sjukt bra smak när det gäller glasögon. Vilket nästan ingen håller med mig om. Ingen i det här huset i alla fall.

Nu minns jag inte detaljerna, men jag har en gammal scarf som jag älskar och som kommer från Gucci. Blommönstret är något som Kennedy och Jackie O var iblandade i (det är där jag har tappat detaljkännedomen och jag orkar inte googla). Det är gammalt faktiskt. Helt plötsligt fanns det någon limited edition på solglasögonen där min scarf var instoppad i plasten (det är alltså tyg inuti på något sätt). De har legat på hyllan och varit ledsna för att de aldrig har fått följa med ut på galej någon gång.

I fredags hämtade jag dem.

IMG_0866

Nu skall de få vara med vad jag än gör och oavsett om det snöar eller regnar för jag ser igenom dem.

När jag kom hem lade jag dem på scarfen och beundrade lite extra.

IMG_0875

Här syns det verkligen att det är en scarf instoppad i glasögonen. Däremot kanske det inte syns lika bra att spegelglasen är ljusrosaguldiga.

Enda skillnaden på de här och originalglasen är att det inte står Gucci i ena hörnet.

Det kommer säkert störa någon finare dam som bums kommer tro att det är kopior.

I så fall bjuder jag på det. För finare glasögon har jag nog aldrig haft.

Detta var alltså i fredags. Efter lämning, bil- och glasögonhämtning och hemkomst somnade jag. Och jag är inte helt säker på att jag har varit vaken så mycket sedan dess. Jag har ett svagt minne av att jag var vaken lite i lördags och att det var ganska fint väder. Idag är det inte det och jag skall sova igen.

Har ni semester, vad gör ni och vad är det för väder?

0 thoughts on “Förlåt, men jag somnade visst lite …

 • Jobbar 4 dagar till har börjat nedräkningen nu till fredag 11:30 då jag går på semester lr ja semestern börjar ifs inte förräns på måndag men lade mig ledig denna helgen då det är wheels &Wings i stan så måste kolla på alla bilar som kör cruisingen 🙂

  Har däremot vart i skogen en sväng idag och plockat lite blåbär ( vilket jag inte gjort på typ 30-40 år) med en kompis om min andra mamma lr ja det är egentligen kompisen mamma 🙂

  Vädret har inte riktigt bestämt sig ännu om hur det ska ha sig med regnet & solen så den växlar lite omvartannat 🙂

 • Jäkla coola solglasögon. Förstår verkligen att du fixade slipade glas till dem.
  Förlåt att jag inte kommenterat på ett tag och jag orkar inte lägga mig i avslutade diskussioner på de tidigare inläggen.
  I dag är det första dagen på min semester och därför åkte jag till jobbet och jobbade i ca 4 timmar. I morgon packar jag bilen full och drar till landet, alldeles själv. Jag kommer att få vara själv i flera dagar. Yes, lite egentid!
  Maken vill måla färdigt fönstren här hemma och sonen väntar på sina slipade solglasögon. Sen kommer de upp. Dottern ska chilla för sig själv ett tag och flyger upp i slutet på månaden.

 • Den där scarfen vill jag ha när du tröttnar på den. Ok?

  Vi har trots sju sorger och åtta bedrövelser (varav en var att jag körde på en gul kula med båten) kommit oss till Danmark. Båten är upprustad till en kostnad av en chartervecka för maken och mig så allt jag kommer shoppa framöver kommer räknas som billigt…

  Imorgon Sæby och sedan vet vi inte. Bara söderut… Dejt om tre veckor?

 • Grymma”glajjor”! 30-35c i skuggan,varit ute en tripp m 1 rum och ratt i Toscana……(herregud trodde INTE att detta skulle hända någonsin…men men)hade med oss kompisar med 7 hundar så totalt hade vi 9 vovvar med oss….circus 2,0(2 bilar iofs)Nu back on track,invasionen väntas nästa vecka m familj,vänner,vovvar…..SÅ nu vilar vi upp oss och laddar inför B&B,5 star all-inclusive mm mm.

 • Så snygga bågar! Behöver också slipade solglasögon men får vänta lite till innan jag slår till måste ha lite cash extra i börsen först. 🙂 Japp jag har semester! Så himla skönt! Har du semester? Och du jag är inte riktigt haj på vad du jobbar med? 😉
  Här har vädret varit lite sisådär lite regn lite sol lite regn och lite blåst. Men blir finlandskryssning med dottern nu i veckan iallafall 🙂

 • Alltså de där glasögonen … snyggingar!

  Lyckan när något dyker upp i en ficka eller väska, det där som man har letat efter överallt.

  Jag städar och plockar, och försöker samla mod för att ringa samtal som jag tycker är jobbiga och lite läskiga. Jag är en fegis!
  Här är det sol, regn, vindstilla, hårda vindbyar … omväxlande helt enkelt.

 • Tänkte bara meddela att jag gogglade efter tempur ögonmusklerna och hamnade på blogg.. Sen hittade jag de med 15% rabatt hos svenskhälskost.se så tänkte om någon annan är i behov av en mask som du lovar är toppen. Så har vi ett hyvfsat pris där

 • Mycket snygga brillor 🙂

  Har semester denna veckan ut också. Befinner mig på Kreta i 30 graders värme 😉
  Men på torsdag åker vi hem till vilket väder det nu blir.. Regn antar jag :/
  Sen jobba en vecka och sen semester igen 😛

 • De däringa glasögonen kan få flytta hem till mig. Dock lär jag få skicka dem till Göteborg för specialglas som mina ögon kräver. De kan nämligen slipa till mina fel vilket Rodenstock inte kan.

  I övrigt började jag min semester idag med att sjukskriva mig. Fästingbettet på midsommaraftonen visade sig inte vara helt hälsosamt…..

  • Har du mer mysko synfel än vad jag har? Jag vet inte om jag skall bli glad över att inte vara ensam om att ha värdekass syn eller om jag skall beklaga dig. Eller kanske båda?

   Fick du borrelia? Jag haaaatar hatar haaaatar fästingar. Och jag har aldrig haft så många som nu sedan hundarna har börjat käka Bravecto. Nu går de ju på oss istället för jyckarna?

   • Mysko och mysko. Jag har ju haft det hela tiden så jag tycker det är rätt normalt. Dock klarar inga billiga kedjor av det. Synsam vet inte ens var de ska hitta någon som kan slipa glasen utan att de blir dubbla flaskbottnar. (Jippi för den lilla specialfirman utanför Göteborg någonstans. Som dessutom är billigare än Rodenstock 🙂 )

    Japp borrelia 🙁 Stort som ett sämre svart rött kreditkort blev det innan det vände. Sov igenom hela förra veckan känns det som.

  • Måste höja ett varningens finger, köp aldrig bil av vänner eller sälj inte till dem heller. Sedan en liten fråga till Hondjuret, hur vet man att man blir av med en bil ett visst datum?

   • Instämmer med Husfruen. Det går inte att köpa och sälja bilar av någon man känner. Då lägger man grunden till ovänskap. Det är ju PRECIS när man har gjort en sådan affär som bilen slutar gå som en klocka 🙂

 • Skitsnygga brillor!!
  HÄr är det bara jobb som gäller iaf i fem dagar till sen ska jag ha semester i fyra veckor och jag misstänker att en del av de veckorna ska jag tillbringa på båten. Inte mig emot är det bara vettigt väder och vettig vind så…Fast jag måste erkänna att jag HATAR “toan” som är en portapotti. Svinäckligt!! Ja jag hatar utedass också! Toaletter ska funka som hemma! Punkt!
  Ja jag vet att det finns riktig toa på båtar också och det fanns på denna men dock utan tank så förre ägaren skruvade loss den och installerade den nuvarande istället.
  Annars är det bara jobb och träning som gäller.
  Ibland lyckas man hitta nycklar och andra saker på de mest otroliga ställen och tur är väl det 🙂 Lycka till med bilsäljandet.

 • Inne på 3:e semesterveckan, den enda barnfria. Hade tänkt tillbringa den i dina trakter, men vädret såg inte så lovande ut så vi drog till Öland istället. Här har det varit hyfsat än så länge, förutom när man håller på att blåsa bort.

 • Så snygga solglasögon! Nu blev jag avis. Mina (som också är slipade) är ju aptråkiga i jämförelse. Så tråkiga att jag inte ens vill använda dem. Inte för att det behövs med det väder som vi har. Har haft “semester” i snart två veckor. Dagar som handlat om att besöka veterniären och tvingas ta hand om vissa jobbärenden som inte kan vänta. Lite avkoppling är det ändå, så jag klagar inte så mycket. Igår var jag och kompisen i Karlstad, på Lars Lerin-muséet. Där kan man stanna läääänge. Just nu har dessutom Mikael Persbrandt utställning där och till min förvåning så kan faktiskt måla. Sen att hans tavlor är fulla av mörker och ångest (inte alla, men många) och därför inte tilltalar mig förtar ju inte att mannen har talang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.