Bibliska proportioner

Igår kväll åkte jag till affären precis efter att det hade regnat, men det var uppehåll. Döm om min förvåning när jag mötte en bil precis vid tomtgränsen på vår väg. Man råkar inte åka förbi här. Man kommer inte förbi ladan om man råkar åka hit heller eftersom det är lada, gårdsplan och sedan stoppskog. Typ.

Vi har en myggmaskin som sträcker sig X antal kvadratmeter över tomten som vi köpte i ren självbevarelsedrift förra sommaren och förra sommaren var en lek i jämförelse med förra. Knott. Dessa förbannade djur som flyger i klunga och som man inte ens märker när de biter.

Artigt (nyfiket) stannade jag bilen för att säga hej till vem det nu var som kom åkande och vevade därmed ner rutan. Utanför myggdödarmaskinens område. Det visade sig vara random skogsägare som var ute och körde lite planlöst, vilket är helt ointressant. Det intressanta är antalet knott som simultankläckts under regnet och som kom in genom bilfönstret på 30 sekunder. Likheten med en miljon löss som kröp på bildörren var slående och vidrigt.

DÅ fattar man vilket jobb myggdödarmaskinen gör, för jag var sönderbiten efter ytterligare en och en halv minut sedan uthärdade jag inte mer och åkte.

När jag kom hem parkerade jag som vanligt innanför maskinen dödningsområde och noterade ingen biblisk svärm, mer en vanlig sommarkväll i form av antal. Det gick att gå till ytterdörren med munnen öppen till exempel. Och att andas inåt med näsborrarna öppna.

Så här såg det ut vid daglig tömning av icke överlevande idag.

DAGLIG tömning. Annars kloggar den igen. Idag behövde maskineret dammsugas lite för att en del äcklon hade trillat igenom nätet.

Det här är enda nackdelen med att bo på torpet när det är sommar. I år är det orimligt nackdelat och vi överväger ytterligare krigföring.

Man kan inte sitta ute kvällstid och man kan bara gå i solen och om det blåser. Jag måste ha lyckats stå ute och klippa Liten innan äcklona lämnade mammas mage, eller var de nu kommer ifrån, för det var sista kvällen utan hazmat-dräkt utomhus.

Jag är som sagt sönderbiten. Eftersom allt som bits älskar mig. Extra positivt är det att betten blir stora som äpplen.

De har till och med tagit sig in innan för klockarmbandet och bitit.

Nu skall jag äta allergitabletter.

Det här inlägget är inte sponsrat. Det är däremot ett livsnödvändigt tips i år om man inte bor vid havet.

Knott och masskjutare på gayklubb ligger ungefär på samma nivå på min existensberättigandeskala.

Någon annan som har fler tips?

0 thoughts on “Bibliska proportioner

  • Oj. Nu minns jag inte. Men stod det inte Bosch på den? Birgit köpte en häromdagen, var är du Birgit? Kan du svara Granntanten? 🙂

   • Här kommer jag! Jag köpte en på XXL. Med alla tillägg ca 7000. Sedan tillkommer gasolflaskan.

    Har precis kollat inuti min behållare och känner spontant att hela apparaten står fel. För få av våra 574227065336899(35775 knott har hamnat i den och de fullständigt anföll mig när jag plockade med behållaren. Imorgon ska den flyttas!

    • Jamen nu har du ju sett hur många det borde vara i den på ett dygn. Sovrumsfönstret, ställ den under sovrumsfönstret 🙂 Jag visste faktiskt inte riktigt att det spelade så stor roll var den står. Tror jag att jag inte vet i alla fall, för jag kommer inte ihåg från förra sommaren.

     XXL är den vi har med tror jag?

 • Vi brukar köra med de här myggspiralerna som man tuttar på så de ryker när vi sitter på verandan på landet. Ska man längre ut från huset så är det Autans spray eller Myggas roll-on som gäller. Och den ska på överallt utom i ögonen, näsan och munnen. Allergitabletterna brukar lugna reaktionerna på betten.
  I övrigt så brukar myggen minska en del om man håller gräset omkring huset kort men man kommer ju inte undan helt eftersom det finns det där de kallar skog i närheten.

  • Hahahahaaaaa! Myggspiraler. Det funkar om vi åker till stan, mot den mängden. Här hade vi fått tutta eld på så många att det hade blivit skogsbrand om vi hade testat. 🙂 Gräset är alltid nedklippt. Åkern och skogen är som den är dock.

    • Det skulle ju faktiskt vara intressant eftersom jag med är det? Tänkta scenarion. Megafest, det kommer på det och bjuder dubbelt så många på blod. Eller, total förvirring i liten hjärna tills det blir system breakdown när de måste VÄLJA. 🙂 Onekligen spännande.

  • Beckolja har sedan mitten av 1800-talet haft en mängd olika användningsområden.
   För invånarna i norra Skandinavien var beckoljan bredvid matsäcken
   och kaffepannan en ständig följeslagare och vän som flitigt användes på en mängd olika sätt.
   Den användes flitigt i diverse huskurer som ett naturlig
   medel för att lindra många typer av krämpor.
   Beckolja är också starkt vattenavvisande så med den impregnerade man de finaste läderkvaliteterna.

   Beckolja är en helt naturlig produkt som vi framställer från vår egna dalbrända furustubbtjära och den har en mycket angenäm och aromatisk doft av skog och vildmark.

   Många som tillbringat en sommar i Lappland känner till Nordic Summer. Den härliga doften av beckolja och en kopp nykokt kaffe en sommarnatt är det första man tänker på.
   Innehåller enbart beckolja och bivax. En klassisk norrländsk skogssmorning

   Beckolja i pastaform. 35 gram

   Myggen studsar iväg för att slippa dig och knotten håller sig på några dm avstånd 🙂

 • Fy! Jag är också en vandrande myggmagnet med överkänslighet, så att betten blir stora som getingstick. Maskinen verkar übersmart när man bor i skogen.

 • Ring vårdcentralen och be om aerius. Det gör att du inte attraherar knott och mygg samt att de bett du får inte kliar lika mycket. Jag är apallergisk men skulle aldrig köpa en sån där fångar, vad ska fåglarna äta?
  Vi tar död på vårt ekosystem med sådana grejer.
  Aerius, Autan är mitt medel. Om inte det hjälper så heltäckande linnekläder.

  Markattan

  • Jag äter Aerius från det att myggsäsongen börjar, för att jag öht skall kunna sova och inte ligga vaken och klia, men jag har aldrig märkt/visste inte att man blev oattraktiv (varför gillar de vissa människor mer alls?).

   Men alltså, jag DÖR om vi inte har en sån maskin och det är så här vidriga perioder. Berätta mer. På riktigt. För jag inbillar mig att fåglarna kan äta 200 meter bort och att det funkar så länge inte varenda hyreshus i varenda stad har en myggdödarmaskin. Jag kan ju inte gå och mata fåglarna på vintern och döda dem på sommaren, det rimmar inte med mitt generella tänk 🙂

 • Men usch och fy för knott! Jag är precis sönderbiten efter ett besök i västmanlands skogar på en personalresa för att kolla in ett ryssläger. Jävlar vad det kliar!

 • Alltså jag dör vad äckligt! Jag avskyr kryp som äter upp en..får liksom panik om jag har en (1) mygga i sovrummet..kan vakna mitt i natten av surret och måste döda den innan jag kan somna om. Jag hade bott i en sån där dräkt som man ser används flitigt i serier när det förekommer giftiga gaser osv. Ni har inte funderat på någon slags kupol runt tomten? Tänk typ Simpsons the movie. Bara att se till att krypen dör innan bara så man inte blir instängd ihop 🙂

  • Jamen vad är det med myggor, öron och sovrum? Har man EN mygga i sovrummet så är den i örat och retas, sen kommer man inte åt den.

   Jag hade älskat en kupol. Så himla extra underbart svårt med sluss, giftdusch och allt sånt för besökare. Det måste man ju ha med, annars kommer de ju igenom om man inte har sluss. Du hade dött om du hade sett mina ben. DÖTT. 🙂

   • Just det ja. Tänkte inte på sluss. Men det går nog lätt att fixa en sån där luftsluss. Nä usch. Stackars dina ben! Antar att inte så mycket hjälper, men tigerbalsam tycker jag lindrar mot bett. Akta ögonen bara, den missen har man ju gjort i all hast..tagit ur linser direkt efter insmörjning..aj! Du får be hundarna lära sig vifta med svansarna på kommando så att myggen flyger bort 🙂

    • Jamen jag tänker att en sluss nog är ganska enkelt att lägga till om man ändå har byggt kupolen? 😉

     ÅH. Tack för påminnelsen. Tigerbalsam har jag inte provat, men jag har helt glömt att jag köpte någon spray med bland annat just kamfer och tea tree olja i på Yasuragi, som skulle funka mot svullna och trötta ben samt mot kliande jäkla bett. Och det gjorde den, funkade alltså. Jättebra funkade den och nu har jag glömt av den senaste veckan. Hur dum i huvudet är inte jag då? *springer och hämtar den*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.