Världsklass på hemlighetsöverraskningar

I två veckor har jag och Céline fiffilurat med överraskning för ömma modern Johanna när hon fyller år imorgon och i två veckor har vi varit lika bra som dubbelspioner på att hålla helgen hemlig. Kinesisk tortyr, stickor under naglarna eller erbjudanden om miljoners miljarder pengar har ens rubbat oss. Planering i lönndom och inte ett ljud över våra vänliga läppar. Vi har dessutom bara gett små hotfulla ledtrådar till Johanna.

I förrgår satt vi i bilen på väg hem från butikens skoevent och gav lite fler ledtrådar. Eller ja, inte direkt ledtrådar alls egentligen. Vi sa att hon inte fick ha med sig dator och telefon, något som förorsakade ett gallskrik och höll på att förorsaka en dubbel saltomortalkrock mitt i rusningstrafik.

INTE tänkbart. Johanna var beredd att ställa in hela födelsedagsfirandet och låta mig och Céline åka själv. Johanna utan telefon är som Ivanhoe utan svärd. Och häst.

Stämningen i bilen blev lite tryckt medan diskussionerna gick vilda. Vi sa nej och Johanna sa JO och till slut sa Céline från baksätet:

– Men MAMMA. Du kommer bara jobba och så kommer du skriva hashtag Yasuragi hela … <djup inandning där man kunde höra på hela andetaget att herregudihimmelen kan vi ha sådan tur att mamma hörde fel>

Näe. Hon hörde inte fel. Hon hörde precis varenda bokstav. Varpå det kom ett uppgivet högljutt, lite ironiskt och överdrivet tillkämpat från baksätet igen:

– Ooops. ÖÖÖÖÖÖVERRASKNIIIIING?

Vi har varit tysta så himla länge. Genomtänkt tysta. Bara kommunicerat via sms när mamman har varit hemma och per telefon när mamman inte varit hemma. Sedan sket det sig på målsnöret kan man säga.

Det betyder att jag kan berätta det i bloggen med. Vi skall bo på Yasuragi från lördag till söndag och det skall bli fantastiskt mysigt. Ingen av oss har varit där och vet vad vi har att förvänta oss. Den enda av oss som läst Sarenbrandts deckare om Yasuragi är jag, och det är det enda jag vet om stället. Jag vet även att dresscode är morgonrock vilket är orimligt underhållande. Snacka om opretentiöst när ingen har sina vanliga kläder och man inte ens kan gissa sig till om personerna där egentligen är punkare eller kostymnissar egentligen.

Men nu ser vi fram emot det allihop. Johanna har fått begränsad telefontid under helgen enbart för att hon fyller år och nu skall vi gå ut och äta pre-födelsedagsmiddag.

Givetvis iklädd klänning, men imorgon blir det morgonrock för hela slanten.

Någon som varit där?

 

0 thoughts on “Världsklass på hemlighetsöverraskningar

 • Jag misstänker starkt att det är Yasuragi Hasseludden som ni ska till och jag har inte yasuragat (heter det inte men ändå) men jag har ätit där flera gånger och maten har varit mycket bra. Det ligger inte så långt ifrån där jag bor och jäkligt nära där jag jobbar.
  Ha det underbart alla tre men framför allt födelsedagsbarnet.

  • Åh så bra att veta att maten är bra. Det fanns väl flera restauranger? Vi hamnade i alla fall på en som heter Tokyo, och det stod vad det var för mat, typ, men nu har jag inget minne av vad det faktiskt var. Jag har tydligen problem med både korttidsminnet och långtidsminnet.

 • Var så snäll och ta med en “kimino”, en sån som alla får, hem till mig. Var där nyss och glömde min. Snälla
  Missa inte fiskspaet, gudomligt skönt för fötterna.
  Ställ upp fönster i natten, fågelsången går inte av för hackor.

  Markattan

   • Åhhhhhh! Med den kommentaren dog hela församlingen. Vi visste inte ens att det fanns fiskspa. Det är ju underbart och det vill alla göra nu.

    Jag vet ju vad du heter så jag kan ju faktiskt bara säga ditt namn och att du glömde rocken? De borde de väl inte vara snåla med, du har ju förtjänat din kimino haha.

 • Jag har. Tyckte det var helskumt att gå i morgonrock i tre dagar. Men vande mig väääldig snabbt. Åt sushi morgon, middag och kväll. Och gick på sushiskola. Härligt ställe men stora poolen var för kall.

 • Har inte varit där själv, men alla som jag vet har varit där har varit väldigt nöjda.
  Här är favoritblusen just nu en kimono-blus. Den ser lite ut som en morgonrock och grannen tittade lite konstigt på mig när jag var nere och hämtade posten iklädd den och svarta linnebyxor, men det är faktiskt en blus. Dessutom en underbart skön blus som passar perfekt för vår sommar utan sommartemperatur.

 • Fantastiskt ställe,god mat en riktig”boost”för hela kropp&själ.Btw jag trodde du helt hade gått över till att dricka”The Gunillas”viner nu…?men en Bellini är ju aldrig fel heller.Klänningen satt som en smäck på dig,är dom normala i strl?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.