Mina älskade älskade “cykel-glajjor” ni vet?

Som nästan alla hatar, de som inte hatar förstår sig inte på dem alls utan tror att pinnen är en självvald designgrej, och ett fåtal älskar nästan lika mycket som jag. Och det är verkligen FÅ som älskar dem.

Det där är ju något jag vanligtvis struntar i. Eller snarare, oftast finner jag något slags perverst nöje i att se folk titta på mig som om jag inte är klok och då och då får jag lust att vråla till eventuella stirrare “men FÖRLÅT då att jag går omkring och provocerar DIG med mina fula glasögon, men jag har cirka TUSEN synfel och det här är de ENDA jag ser i som en normal människa”. Det sistnämnda brukar sammanfalla med klimakterie-pms-rubbningar samtidigt som jag köar för att betala i matbutik. Det finns nog inget som gör underverk med humöret som att stå i kö. Särskilt i matbutik. Eller på motorvägen.

Nåväl. Jag letade ju överallt och ingenstans för att hitta de där glasögonen för ett par år sedan, det vet ni ju redan. Och ni vet att jag utgick från Jan-Öyvind Swahns brillor för att hitta dem. Till slut hittade jag dem hos belgiskt glasögontillverkare som visade sig ha ett enormt sortiment av världens coolaste brillor. På riktigt alltså.

Passus-fascination; Belgien alltså. Litet land. Innan jag hittade glasögonen hade jag konstaterat att det landet måste ha flest massmördare och källarpedofiler per capita av alla länder i hela världen. Nu har jag även lagt till coolaste glasögontillverkare på listan över konstiga saker med Belgien. Kolla själva på www.theo.be. Det gjorde Marie och nu vet jag att hon precis fått sina nya och skitsnygga glasögon, men jag har inte sett dem på henne. Svårigheten är att hitta återförsäljare i Sverige.

Eftersom den lille huggormen har knaprat sönder ett par cykelglasögon helt och sedan knaprat på skalmarna på par nummer två så jag fick laga med krympplast, kollade jag igenom utbudet igen efter att Marie hade hittat sina drömbågar. För att se om de möjligen hade moderniserat min båge lite. Det är ju brukligt med uppdateringar och vidareutvecklingar som svänger i takt med modet.

Då hade de FÖRSVUNNIT ur sortimentet helt. Det fanns ingen båge alls som hette Bi-Cycle

Andnöden!

Efter att ha nogsamt finkammat hemsidan hittade jag till slut ett par som hette Tandem. Som inte har funnits innan och som jag verkligen tyckte var snygga. Och blå. Framför allt blå.

Då började jobbet med att hitta någon som kunde hitta dem åt mig. Förlåt Annica, men jag visste att Theo inte fanns på er lista, jag kommer inte svika igen. Kamrat Annica, tillika optiker, hade ju mage att lämna Strömstad för kärleken i Hallsberg och drog dit. Bor ni i närheten, tveka inte, testa Annica, hälsa från mig och sedan byter ni optiker helt frivilligt. Hon gör allt och lite till. Jösses som hon har kämpat med mina ögon. Som bonus är hon en dödstrevlig kompis. Förutom när hon flyttade till Hallsberg, det var rätt ohyfsat faktiskt.

Nu skall jag inte berätta alla detaljer från de senaste fem veckorna, men i förrgår var jag på synundersökning i Uddevalla för de hade tagit hem bågen.

Jag tycker faktiskt att den är snygg på riktigt. Sa jag att den var blå?

IMG_9773

Istället för pinne sitter det någon slags fiskelina mellan glasen, i övrigt samma princip.

Alltså, jag älskar verkligen mina Attlingbågar också. Som de flesta tycker är fula och ett fåtal tycker är coola (jag börjar se en trend i det här nu?), men det är ju såklart ett litet aber att bara se på ett enda avstånd med dem. Det är mina finglasögon, som jag har på mig nästan jämt när inte elaka räpan hänger på axeln, men det är jävligt opraktiskt att alltid behöva gräva i zombieapokalypsväskan för att hitta ett par läsglasögon när jag vill se på nära håll. Dessutom sätter jag alltid upp dem i håret när jag sitter på pratavstånd med folk.

Nu kan ni kritisera. Både positivt, negativt och neutralt, men jag ÄLSKAR dem.

IMG_9775 copy

Jag vet minst en som kommer hata dem och jag vet precis vem det är.

IMG_9777 copy

Även om jag inte ser glad ut så är jag jätteglad inuti huvudet. Det råkade bara vara smockfullt i butiken och folk stirrade på mig. Jättemycket stirrade de.

Nu kommer den där sista vänteperioden som är den absolut värsta.

Knepigt det där. Så fort man har kommit så långt att synundersökning är gjort och glasen beställs så känns resten av tiden fram till glasögonen kommer som en och en halv evighet och man vill ha dem i förrgår. Tiden före, när man har ägnat veckor (nästan månader) i telefon åt att få tag i bågarna någonstans går skitfort och nu känns det som att de lika gärna kunde sagt att glasögonen är färdiga om ett halvår istället för om två veckor.

Att vänta på glasögon är en tålamodsprövande gren.

Bonus dock. Min syn hade inte förändrats ett dugg när det gäller närsynheten. Bara pyttelite på långsyntheten. Vilket betyder att alla de glasögon jag kånkar omkring på i handväskan fortfarande är aktuella och behöver inte korrigeras alls.

Jag väntar otåligt medan jag fryser arslet av mig.

Det gick fort att vänja sig vid 25 grader och solsken.

0 thoughts on “Mina älskade älskade “cykel-glajjor” ni vet?

 • Dessa var mycket coolare än de gamla 🙂

  Fryser med fick slänga på mig fleecetröja under jackan när jag cyklade till mamma

  Givetvis är det ingen sol o 25 grader varmt bara för jag är ledig den här helgen lr ja igår och idag iaf

   • Jag som vart lite kaxig över att kunna se o läsa både med o utan brillor, kan sluta kaxa mig ;(

    Får allt fått börja peta upp brillorna lr snegla ovanför glasögonkasten om jag ska läsa liten text på nära håll ;(

    Börjar bli dags för ett optiker besök snart tror jag

    • Jag beklagar 😉 Nu kommer det bara gå utför. Men så länge du slipper fem par glasögon i väskan kan du vara glad. Som jag saknar att kunna använda vanliga solglasögon.

 • Snygga! Färgen är to-die-for. Men egentligen är Bi-Cycle-bågen snyggare.

  Jag har alltså inte lagt upp nån bild med mina nya Theo-bågar än? Så kass jag är på det här med att ta kort. Får åtgärdas snarast i ett socialt media. Komplingmanger för dem får jag, men inte av alla. Vad är det med folk? Seeer de inte hur coola mina nya bågar är? 😀

  • Färgen är VERKLIGEN to die for och Bi-Cycle är coolare för att de är så tydligt annorlunda. Men egentligen lite för små för mitt ansikte, dessa är ju snygga på riktigt tycker jag.

   JATACK. Jag vill se bågarna hasta pronto. Nu. Direkt. Åtgärda bums tack? Och jag förstår mig inte heller på folksom inte förstår coolheten, där man liksom ser att de stirrar skeptiskt och väljer att inte säga något. Men det uppvägs av random komplimanger från totala främlingar. Jag väljer att fokusera på det i alla fall 🙂

 • Tummen upp för brillorna, jätte coola och skitsnygg färg.
  Vädret är som en jädra berg å dalbana häruppe, ena minuten bara ben och kortärmat och nästa långkalsonger och dunjacka. Så nu struntar jag i detta skitväder och drar en vecka till Mallorca på tisdag och jag tänker lämna dunjackan hemma.
  Och hoppas väderguden däruppe har bestämt sig och drar i rätt spak så vädret är inställt på sommar när jag kommer hem igen.

  • Tack och bock 🙂

   Bra tajming att dra nu. Då kommer du förhoppningsvis hem när löpsedlarna har slutat braska om SNÖCHOCK och annat sådant äckligt! *ryser*

  • Det gör mig jätteglad att höra. Det känns som att man kan ha dem även om man vill vara fin, precis som med Attlingbrillorna. Som folk generellt inte gillar heller. Folk är konstiga?

    • Och det är egentligen väldigt väldigt underligt för jag passar inte alls i glasögon. Inte som alla andra som är som gjorda för glajjor. Men jag håller faktiskt med om, med risk för att låta självgod, att jag passar i dem. Men bara om jag har håret uppsatt. Med utsläppt hår ser jag ut som jag är nyutkommen från anstalt 🙂

     Kan man få se dina nu då????

  • Tack Kleppan 🙂 Jag är jätteglad i huvudet. Bara ovan vid att stå i fullsatt butik och ta selfies. Jag måste öva på att bli mer självgod.

  • Blått är flott. De kommer vara oslagbara till jeans. Och jag har ju i princip aldrig något annat än jeans på mig. Har även kortärmad sidenblus i exakt samma färg. Tack, tack och tack 🙂

 • Snygga! Och blåa!

  Fattar helt klart jobbigt att vänta. Har varit hos Erika idag och lömnat in mina ringar för minskning. Två veckor utan…. Så jag förstår.

  Men glajjorna var snygga och det är svinkallt ute!

  • Grazie mille. Du kan ju redan gissa vem som instant-hatade dem (det var inte samma person jag menade i inlägget). Att maken skulle hata dem var ju inte helt otippat, för det gör han. Jag tror jag har ett par glasögon som han har “godkänt” och tycker är snygga och det är de blå som satt som en smäck på dig.

   Och att vänta på ringar är ännu mer olidligt! Jag har ju växt ur två av mina, fast inte åt rätt håll som du, jag har blivit för fet. Men det måste jag älta ett tag först och så har jag “löst” problemet med att skita i att ta av mig dem.

 • De där nya passar dig perfekt, både den runda formen och färgen (inget av det skulle passa mig), så jag förstår att du vill ha dem nuu och man ser inte delningen lika tydlig som på de gamla.
  Det enda jag har att invända när det gäller den gamla modellen är att det är ett streck rakt framför dina ögon när man pratar med dig, så jag har lust att höja eller sänka mitt eget huvud. Men jag gillade verkligen dem också och de klädde dig. Dessutom kan jag relatera till lyckan att se ordentligt. Även om jag är långt ifrån dina synfel, så ser jag tillräckligt dåligt för att det ska bli ett kompromissande när jag ska ha glasögon.
  Jag måste ge mig iväg och se om jag hittar nya glasögon, och med tanke på att jag inte tycker att jag ser bra med något par, så behövs det nog. Svårast för mig är att hitta bågar som är tillräckligt breda för min tjocka skalle … Synd att din optiker inte flyttade till Stockholm. 🙂

  • Det där tror jag är inbillning, att du inte passar i färg och form. För att man är så himla dödspetig med glasögon på sig själv. Jag hade ju inte ens provat pinnbågen innan jag beställde (hade ju inget val), och de är åt helsike för små för mitt hästansikte egentligen, så jag bara bestämde mig. Samma med de här, men de är ju större vilket känns skönt på alla sätt. Mer glasyta att se igenom dessutom.
   Fniss, det har jag inte ens tänkt på att det är skumt för andra att titta på mig. Den jag pratar med ser ju såklart pinnen, det gör ju inte jag.

   Men du, jag kikar ju ofta på herrbågar just pga stort ansikte. Testa Annica ändå. Hon är bra på att se. Jag skulle vilja säga att hon är glasögonens motsvarighet till BH-Helene. Om Annica får en bild skulle jag tippa på att hon kan tipsa om bågar. Resten sitter bara i ditt eget huvud och att man är van vid en typ av bågar.

   • Jag har faktiskt två par herrbågar och två par dambågar just nu, både progressiva och datorglasögonen är herrbågar, perfekt bredd men är lite kantiga tycker jag.
    Jag ska gå till min gamla optiker först. Har en skada på mina nuvarande glasögon efter att jag föll pladask för några veckor sedan och jag ska kolla hur det är med försäkringen, det skadar ju inte att fråga. Just nu tycker jag att jag ser hemsk ut öht, så jag vet inte om jag kommer att lyckas hitta några bågar. 😉

    • Då är vi inte helt olika i ansiktsform med andra ord. Och sluta bums med att tycka att du ser hemsk ut. Vi har ju pratat om den där räpan på axeln innan. Vifta bort den. Okay?

 • Nämen TITTA! Det har kommit Gilla-knappar på inläggen.
  Tackar och niger, det uppskattar jag för det är så ofta jag läser inlägg här som jag gillar.

  • Haha. Ja! Jag grejar lite med olika saker. Gillaknapparna på kommentarerna kommer absolut att få stanna, de andra ändringarna vacklar jag lite fram och tillbaka med, men jag sitter och donar med det nu. Det var dags att göra någon liten förändring i alla fall tyckte jag.

  • Tack 🙂 INGEN har hatat dem än. Jag är svinglad och jag ääääälskar dem. Trots att jag fryser ihjäl vilken sekund som helst.

  • Tack! Jag är alldeles överväldigad. Är det ingen som hatar dem? Jättekonstigt med tanke på hur folk stirrar på mina glajjor jämt, gärna med lite avsmak i blicken.

 • Testar väl en smiley 🙂 emoji jag med en vanlig van bara gör via tangentbordet

  sen testar en tummen upp via emoji o symbol tecken visaren så får vi se om de funkar

  Bara för det tydligen var pingst afton idag vilket jag totalt missat tills jag läste det på fejjan

  • EN sak fattar den i alla fall, den kapar inte kommentaren efter emojin. Det är positivt. Nu när jag testade klarade den dock bara av att få med två av totalt fem. Men jag fortsätter pyssla, för det där irriterar mig. Även om jag fattar att den inte klarar alla emojis som finns.

    • den ville inte ha 5 olika smileysar i rad testade dels några vanliga och en bajshög 😀

     Eller så tar den bara de man gör med tangentbordet och inte från emoj och symbol visaren på datorn

     • Näe, de jag gjorde förut tog jag i telefonen. Minns inte vilka nu, men den fattade sol och hjärta. Huvudsaken är åtminstone att den inte klipper kommentarer längre.

  • Tack rara du, men det är inte så. Snarare tvärtom. Jag börjar tro att man kanske förväntar sig lite konstiga glasögon och därför “passar” jag i det. Hade jag haft mina fullt normala hade det antagligen inte varit lika mkt lovord Men jag är glad.

 • Älskar färgen! Du passar superbra i dem!
  Själv har jag ju nyligen hamnat i det s k “glasögonträsket”. Fick progressiva terminalglasögon för ca 1 år sen. Valde såklart ett par superdiskreta, ville helst inte att det skulle synas att jag hade brillor på mig…
  Men nu börjar jag dels känna att jag behöver ha dem mer än när jag sitter vid datorn på jobbet, och dels att jag vill ha ett par som syns lite mer. Ska snart boka en tid o se vad vi kan hitta på 🙂

 • Min optiker hemma i stan har Theo 🙂
  Jag sneglade på ett par illröda eller illblå för någon vecka sedan. Men först vill jag ha ett par solglasögon som är slipade så jag ser men stora som ett par “vanliga” billiga från bakgatan.

  • När det gäller just dig blir jag så osäker på om du menar Göteborg eller mindre och närmare stad 😉 Vilken optiker?

   Jag fattar inte. Stora som vanligt billiga från bakgatan? Haha jag är helt lost?

   • Faktiskt i Göteborg 🙂 Sjöberghs på Chalmersgatan. Han är helt underbar optiker. Lagom knäpp och samtidigt gör rätt från början.

    Stora bågar ska se ut som om de är från något löjligt bakgatestånd på en semesterort men jag ska kunna se genom dem som något jag köpt hos Sjöbergh. Fattar du nu? Typ 🙂

    • Haha, då är jag med när vi snackar Gbg. Det var faktiskt han som sålde mina första till mig. Det finns bara tre optiker i Gbg som säljer Theo.

     Jag hajar. Som Gucci oversized fast från marknad i Grekland. Eller som mina Attling 😉 Men har du linser i vanliga fall, jag har inte sett dig med glasögon?

     • Nä, jag har aldrig haft glasögon tidigare. Alla optiker har förklarat för mig att jag har perfekt syn. Bo är den enda som tagit mig på allvar. Alltid i slutet av varje termin har jag ont i huvudet på en punkt och jag har alltid kopplat det till att mitt huvud är slut efter alla utbildningar och att kolla ner i böcker och upp på deltagarna. Nu håller min skalle fastän jag terminen börjar nå mot sitt slut 🙂 Bo är bara bäst.

      Ja, Gucci oversized vill jag ha. Eller dina Attling. Provade dem och gillade men är för snål för “bara” solbrillor.

    • Jag var hos honom först, men då han inte öppnade efter lunchstängningen som det stod på dörren så drog jag vidare till Järntorget och det ångrar jag inte. Det är skillnad på 14.00 och 14.15. Sån är jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.