Minns ni?

Ni som är lika gamla som jag och växte upp i det tidevarv Jesus gick i Moon Boots?

Långfredagen. Den tråkigaste och längsta dagen på hela året. Inte ens kiosken var öppen så man kunde trösta sig med ett Riff eller en tomteklubba. Dagen som verkligen skulle få oss att relatera till hur trist det var att sitta uppspikad på korset. Oavsett religion.

Så är det ju inte längre.

Det innebär nödvändigtvis inte att dagen blir roligare, MEN det är i alla fall påskledigt (för många) och med det säger jag GLAD PÅSK.

Jag menar inte att chocka er här nu, men jag har bytt gardiner helgen till ära. Själv. Efter att ha upptäckt hur billigt det är med heminredningssaker på Jysk. Då bestämde jag mig för att ta ut svängarna och våga fatta lite random beslut i hemmet, som jag aldrig gjort tidigare.

Det slutade med att jag gick bananas på Jysk, eftersom det råkar ligga i samma ingång som min lokalaste Ica, och var där tre dagar i rad. Igår lovade jag Jyskexpediten att jag inte skulle komma tillbaka på ett tag, men det skulle visa sig att det var en lögn, mer om det sedan.

Första dagen köpte jag bara soffkuddar. För 30 kronor, med olika hundvalpar på. Det var det raraste jag sett på länge.

IMG_9081 copy IMG_9082

Ifall man undrar varför det ser lite talligt ut runt ögat på högerkudden beror det på att en viss liten hund genast insåg att kuddarna var i bärbar storlek. Han snodde den direkt ut påsen och sprang malligt runt med den i munnen. För trettio spänn kan man leva med bärbara kuddar.

Dagen efter gjorde jag något jag aldrig gjort. Jag tog över gardinbesluten och bestämde mig för att byta gardiner. Det skulle visa sig att “ut med det gamla och in in med det nya”  var gamlare än jag kunde ana. Jag trodde ju såklart att maken var ansvarig för befintliga fulgardiner på undervåningen.

IMG_9097

Så var det inte. Jag frågade honom. Han hade inte hängt upp dem. Vilket kan förklara varför de var alldeles stela när jag rev ner dem. Väldigt hög densitet pga damm och askpartiklar sedan ett tjugotal år tillbaka. Sjukt läskigt.

Och så satte jag upp nya.

IMG_9095

Inte för att det blev så stor skillnad att någon skulle vilja göra hemma hos-reportage, men ändå en hejdlös skillnad.

När jag ändå var i butiken köpte jag överkast till sängarna, turkos kuddar och nya stolsdynor till köksstolarna (antagligen ännu äldre original än gardinerna).

Kors i taket.

Nu skall jag hämta mamma som kommer med tåget. Hon har inte varit på torpet sedan det var byggarbetsplats så man hoppas att man kommer undan pendantögonen, men det är tveksamt.

Vad vi skall göra vet jag inte, men jag vet att vi skall åka till Jysk och köpa en tältsäng. Det har vi ingen och det tänkte jag inte på. Dag fyra på Jysk.

Men när grejorna inte kostar mer än ett par liter mjölk har man ju faktiskt råd. Och jag ser ändå inte skillnad på om det kommer från Jysk eller från Granntantens önskelista.

Vem fan köper en VAS för 48.000 kronor?

Den siste idioten är inte född än.

GLAD PÅSK!

0 thoughts on “Minns ni?

 • Det gäller att vara lite picky med var man lägger krutet, då kommer man undan med Jysk-gardiner utan att nån märker det. Eller, som jag har: Rusta. Hela vardagsrummet fullt. Utom min vintagemässingskruka och en mässingslykta jag köpte på loppis för 75 spänn. Och ändå är det rätt fint. =)

  Kuddarna var galet söta!

 • Jysk is da shit. Jag ska dit o köpa kuddar till båten och antagligen därmed bryta mot kardinalregel nr 1? Kuddar UTAN marinmotiv 🙂 och inga i marinblått o vitt för det passar dåligt till den där tantiga gammelrosa dynklädseln som förra ägaren la in för nåt år sen

  • Men du, det fanns ju asfina kuddar på Jysk. Som passar på båten trots brist på marinmotiv 🙂 Hett tips dock. Ha de kuddarna inne på båten. Det finns en anledning till att båtkuddar är dyrt. De bleks, de får bada ibland och de blir framför allt fuktiga.

   Tips två. Använd silkestäcken på båten. Värsta bästa grejen. Bara att vädra så är de som nya igen, de tål enorma mängder fukt men är ändå både varma och kalla, beroende på vad man vill ha. Det var nog vårt bästa köp i täckesväg.

 • Trots kommentarer och till och med ett telefonsamtal från Enlisailivet hade jag redan hunnit köpa tältsäng. Av den enkla anledning att vi ju köpte en stor fin luftmadrass för att maken skulle ha något att sova på när vi tömde huset i Gbg. Näst sista natten vaknade jag ju av att jag trodde att han dammsög mitt i natten. Det visade sig vara madrassen som pyste ut luft så han fick fylla på den varannan timma för att inte hamna på golvet. Nu litar jag inte på luftmadrasser mer.

  Men jag köpte inte värsta budgetvarianten på Jysk. Det fanns en som hade träbotten och riktigt tjock memoryfoam-madrass. Så lägger vi ytterligare en madrass på det. Det kan vara bra att ha på torpet i alla fall, så får vi se hur den funkar. Funkar den inte får jag väl göra ett femte besök på Jysk den här veckan. Eftersom ni verkar sjuuukt eniga om att deras luftmadrasser är himla bra. Den förra kom från gubbdagiset Clas Ohlsson. 🙂

 • Man kan hitta mycket roligt på Jysk, iaf om man inte vill ha bättre kvalité utan att man kan slänga det efter några år utan allt för dåligt samvete. Och det är ju roligt att byta ibland.

  Själv målar jag för tillfället och har upptäckt att kökstapeten saknar färg. Frågan är hur länge det dröjer innan jag färglägger den…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.