Livliga drömmar

När jag sover drömmer jag. Oftast väldigt verklighetstrogna drömmar som det tar lång tid att släppa i vaket tillstånd för att de är lite läskiga. Och så pratar jag i sömnen. Skitmycket. Jag brukar vakna av att jag ligger och viskpratar med … någon i drömmen. Långa haranger.

Inatt gjorde jag något helt nytt.

Vid sängen står det ett nattduksbord, det har ni sett på bild. På det bordet står snopplampan och så ligger det lite böcker och annat junk på bordet.

Inatt drömde jag att jag var hockeymålvakt. Hur nu DET gick till. Men jag var det i alla fall och det var match och någon sköt pucken mot mig jättejättefort.

Konstigt nog var min första reaktion att skydda målet (viktig match alltså) och inte att ducka (det hade jag lätt gjort i verkligheten). Och det gjorde jag. Ut med skyddsbeklädd klubbarm för att stoppa pucken.

Då vaknade jag av bomber och granater.

Armen som höll klubban var armen närmast nattduksbordet och det gick lika vilt till i verkligheten som i drömmen. Jag hade sopat iväg bordet tio centimeter bort från sängen, och därtill rivit ner både böcker och lampa med “klubban”.

Det väsnades så mycket att jag väckte mig själv och till och med hundarna och sedan fick jag krypa omkring på golvet med telefonen som ficklampa för att plocka upp alla delar.

Det här med sömn är ett komplicerat kapitel. Antingen sover jag inget alls eller så sover jag men drömmer så livligt att jag blir mer trött av att drömma.

Men det här var första gången som hockeymålvakt, det var det.

0 thoughts on “Livliga drömmar

 • Det är ditt undermedvetna som vill få dig att börja sporta lite

  Nu har vi fått låna hem ett kedjetäcke här hemma – maj gadd vilka grejer!! Till skillnad mot bolltäcket så är det tyst dessutom

 • vet hur det e med drömmar.. men minns mkt swällan ngt av drömmarna,, men.. minns 1 av dom jag drömt…
  det va ngt med sex o göra när ngn hade satt på musik o det drev alla te ngt slags kåthet eller ja, o då plötsligt kom det en kille o bad mig sparka honom i mellan benen ..
  så visst.. tvekade inte en sekund, booommm… o rätt så va så smög smärtan in i drömmen o det fick mig o vakna till o undra vad f*n…
  så visade det sig att jag sparkade in foten rakt under fönsterbrädan där metallkonsolen va… o tån bredvid stortån blödde o värkte… blev först förvånad o sen skrattade jag o undrade hur drömmen kan få kroppen o reagera så, blev lite impad… :-D…..

 • Det var inte länge sedan jag lyckades välta vattenglaset som står på byrån bredvid sängen. Vad jag drömde kommer jag inte ihåg, men det var mycket vatten att torka upp på golvet, hälla ut ur väskan som stod nära sängen och dessutom fick jag en fläckvis blöt madrass … tur jag har en bred säng så jag kunde sova torrt efter all sanering.

  Vet inte hur många gånger jag har vaknat upp och undrat varifrån hjärnan fick den drömmen … Det förstår jag att du också undrade i natt. Du och sport! Det var en oväntad kombo! 😀

  • Var istället mycket mycket tacksam över att du inte minns. Att konstant prata i sömnen och drömma det ena vrickade efter det andra kommer göra mig nervklen.

 • Förr drömde jag som du, väldans livligt och lite till. Jag har t o m lyckats klappa till sambon rejält när jag drömde att någon höll fast mig och jag slog vilt för att ta mig loss och lyckades därmed klappa till sambon ordentligt. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.