Ny karriär som hundviskare

Idag har jag varit riktigt sur hela dagen. Sådär grinig som man blir ibland där inget är rätt och saker man inte ens visste att de kunde vara fel är fel. Jag ville inte vara på torpet, men jag ville inte vara i stan heller. Jag ville prompt ha bilen för att maken skulle åka på ärende och fixa med diskmaskinen och sa givetvis med hög röst att DET JU ÄR SÅ HIMLA TYPISKT ATT NÄR JAAAAAG FÖR EN GÅNG SKULL VILLE ÅKA NÅGONSTANS SÅ SKALL HAN BARA ÅÅÅÅÅKA.

Vart jag hade tänkt att åka är högst oklart. Men åka ville jag. För att bilen försvann.

Man kan säga att martyrkorsen har klingat högt, ljudligt och betungande på ryggen hela dagen. Man kan även kalla det klimakterie-PMS-dumihuvudet-irriterad. Om man har lugnat sig lite och klarar att rycka lite på axlarna åt heldagsutbrottet, även om just axelryckning är svårt när martyrkorsen hänger där.

Jag hatar att ödsla finfina lördagar som dessutom är soliga åt att vara i klimakteriet.

Och som om det inte vore nog att jag förpestade livet för enbart mig själv gick jag omkring och packade min lilla torpväska för att fixa någon slags färdtjänst och dra härifrån. Medan jag mutterpratade med hundarna om hur SVÅRT livet är.

Dramatiskt värre minsann.

Sen kom jag på att jag ju faktiskt brukar bli gladare av att måla och rita. Men det kom jag på ganska sent tyvärr (man blir uppenbart korkad av att vara förbannad). Cirka åtta timmar för sent noga räknat. Och sju timmar och 59 minuter för sent för att inte ryka ihop med maken för att han tydligen inte är läskunnig.

Även om jag är lite snällare nu tycker jag fortfarande att han är en smula o-läskunnig. Vad var vitsen med att skriva fint på alla flyttkartonger om han ändå inte kunde plocka med sig de som står “kläder” på till stan utan att jag skulle gå med ut i ladan och läsa ÅT honom? Män är just idag inte på min topplista. Alls. Om de inte har lurvig päls och fyra ben. Sådana män gillar jag fortfarande jättemycket.

I alla fall. Jag kom på att jag skulle rita en serie om hunduppfostran och att det skall bli en av mina hobbykarriärer (tills jag tröttnar på det med), men jag kom ju som sagt på det lite sent.

Jag har påbörjat serien och ritat ruta ett. Det här är början på ruta två.

IMG_8259

Långt ifrån klar.

Men ni kan ju fundera över vad Liten och korvarna fyller för funktion i en hunduppfostranserie.

Även om humöret blev mycket bättre av att sitta tyst och stillsamt och tömma cacheminnet i skallen och måla tyckte inte röven det. Träsmaken vann innan jag blev klar och jag fick byta stol mot soffa.

Vad har ni gjort idag?

Funderat på vattentäta alibin som jag har gjort eller har ni haft en finfin dag?

0 thoughts on “Ny karriär som hundviskare

 • Tränat, snicksnackat med bh-helene, köpt nytt skoställ till hallen och korgar till koppel, handlat finfin ljusstake på Designtorget, fyndat på Pelle P outlet och hälsat på mamma. Tror minsann att det är dags för köpstoppsutmaning igen….

  • Det låter som en särdeles trevlig lördag faktiskt. Köpstopp igen alltså? Ja varför inte. Det är ju onekligen praktiskt över julen, även om jag har ombestämt precis allt när det gäller julklappar i år (för att jag inte vill ha fler VÅGAR i present). 😉

 • Jorå…åkt och lämnat div leksaker o prylar till en loppis till förmån för Barncancerfonden. Fick med mig nästan lika mkt grejer hem – som sagt till förmån för Barncancerfonden =)

  Resten av dagen försökte jag smyga mig undan släktbesöket och det faktum att jag lovat barnen baka pepparkakor vilket jag INTE kände för alls, överhuvudtaget.
  Misslyckas kapitalt med båda sakerna…
  Lyckades träna iaf efter ha haft diverse urusla bortförklaringar senaste veckan.

 • Började dagen med en ridtur. Fortsatte dagen med att adventspynta både i huset som fortfarande behöver tömmas och hemma i huset som även det skulle behöva rensas rejält. Sånt märks extra tydligt när adventspynta ska letas fram. Nu sittandes i soffan med kramp i någon muskel i ryggen som gör att jag ylar så fort jag försöker byta ställning. Ha en trevlig kväll!

  • Första delen låter mycket trevlig, men det där med ryggkrampandet och ylandet känns mer otrevligt faktiskt. Och hus som behöver rensas. Ligg still i soffan och använd Linnex, min patentlösning för allt. Senast tipsade jag Enlisailivet om det för hennes tennisarmbåge, fråga henne om det har funkat. Det är oslagbart i min värld. För allt ont.

   (Jag har också pyntat. En ljusstake står i ett fönster. Jag är värdelös faktiskt). Krya på sig.

   • Tack! Efter att ha googlat på Linnex inser jag att i sovrummet står ett bortglömt Linnexstick så efter att ha kravlat mig dit så värmer det nu gott på ryggen. Mitt pyntande bestod i 2 × 3 adventstakar. Allt annat dammsamlande går bort eftersom ingen I detta hus gillar att städa trots att det även här finns ett otal dammsugare och andra städattiraljer. Tydligen räcker det inte att köpa dem, man måste använda dem också…

 • Råkat shoppa nya jabrahörlurar till mig, sambon fick shoppa en marshallhögtalare bara “för att vi har pratat om att köpa nåt sånt” att hans shopping gick på två slängar o min gick på trehundra var det ingen som sa nåt om -/
  Det där klimakteriehumöret känns igen tror också att hjärnan blir korkad när det drar igång. Know the feeling………

 • Låter jobbigt att vara onödigt arg i 8 timmar!

  Började dagen med sovmorgon, sen stekte jag pannkakor till frukost. Efter det tog vi det lugnt en stund innan det blev en promenad i skogen med hunden. Middag på pizzeria, chokladkolapaj till efterrätt hemma (firar bonussonen som fyllt år i veckan) och nu soffhäng och Så mycket bättre.

 • Lät som du drabbades värst själv och gjorde av med en massa onödig energi helt i onödan. Kunde du inte tagit ut hundarna på långpromenad? Jag blev alltid på bra humör i skogen med bara hund……

  Kalmar slott, pyntat, bläddrat i 5(!) nya målarböcker,bakat och bara latat mig. Om vi bortser från alla måsten som också blev gjorda men de syns inte…. (förrän man låter bli att göra dem.)

  • Jajjamän. Klart att det bara drabbade mig, det gör det alltid när jag blir sådär orimligt svajig i humöret. Och jag var i skogen med hundarna, men med tanke på ilskenivån igår hade vi fått sova i skogen i en vecka för att bli på bra humör 😉

   Dessa måsten. Som ingen märker. Men kan vi prata om dina fem nya målarböcker nu? Tips?

 • Den har varit kul,farmersmarket,bad ,självplock av avocado&mango,vinprovningar på 3 ställen,middag med kompisar på grym fusionjapanes.Idag beachen,ikväll”Barbie ” med vänner.Hoppas du får en bättre söndag än den jävla skitlördagen

 • Du har i alla fall insikt om att är du år arg utan att nån annan gjort så mycket fel. Det är stort! När jag är arg inser jag ALDRIG att det är mitt fel! Inte just då, och det kan ta ett tag innan jag kan inse det, tyvärr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.