En till alltså

Jag har inga ord att beskriva känslan med. Givetvis åkte maken via Jula igår, något jag inte trodde eftersom han hade en lite hektisk dag, men Jula är tydligen Jula och går inte att passera utan att stanna.

Idag dök den här upp. Eller kom in från bilen.

  
En dammsugare TILL? Sade jag och tittade på honom medan jag undrade om han var mer tappad än vanligt.

Nej nej, det här var ingen dammsugare, förklarade maken. Det är skillnad på dammsugare och asksugare och det här är en asksug.

Men en sådan har vi ju också, svarade jag. Och det vet jag med säkerhet eftersom jag använde den igår.

Den ser dessutom nästan exakt likadan ut. En plåtspann med slang.

Tydligen var de inte likadana. Den andra asksugen suger inte och så var det andra funktioner vi tydligen behövde och som var jätteviktiga, men då hade jag redan slutat lyssna.

Sen dammsög han kaminen. Förlåt, han asksög kaminen. Fast med fel knapp intryckt så den blåste istället för att suga och helt plötsligt hade vi onödigt mycket aska på helt andra ställen än i kaminen och i suggrejen.

Jag förstår mig verkligen verkligen inte på det här.

0 thoughts on “En till alltså

  • Vill du låna någon dammsugare att torka upp det med? Det finns garanterat våtdammsugare speciellt för kaffefrust i det här huset?

 • Hahaha, min gubbe gav samma förklaring. För vi hade också en asksug (trodde jag), men när den nya köptes in på Jula så fick jag minsann veta att den vi hade hemma inte suger. Tänk, vi får lära oss något nytt varje dag 🙂 Frågan är vad vi ska göra med all kunskap bara 😉

   • Men jag lyssnade inte så noga för jag var lite upprörd. Förklara är du snäll, den gamla, som både ni och vi då tydligen har, den består ju av en plåthink och en slang precis som den nya. Varför i HELA friden finns det en slang om den inte suger? Och vad har de haft en osugande till innan? Jag förstår verkligen inte på riktigt.

    • PS: Hett tips, blås inte heller när ni inte gjort det. Tror inte maken var medveten om att den både blåste och sög. Vad skall man med en asksug som BLÅSER till? Eller är det kanske en modernare variant av blåsbälg för att få fart på elden?

    • Nä, jag lyssnar inte heller så noga men jag TROR att man var tvungen att koppla den vanliga dammsugaren till den gamla och det behövs inte till den nya. För den har nån slags motor i sig. I ditt fall kan det iofs vara svårt att veta vilken som är den vanliga dammsugaren. Så illa är det inte här ännu…

     • Ahhhhh! Såklart. Även om jag ändå inte fattar hur en vanlig dammsugare skall kopplas till den “gamla” och dåliga. Och vilken av dem 🙂 Men det där är inte mitt jobb att hålla koll på hahaha.

      Men nu kan ju ni lära er av makens misstag, den på Jula har både blås och sug. Att blåsa när man vill suga är inte att rekommendera. Bara så ni vet. Tror inte maken ens visste att det fanns en blås på den.

 • Jag skall inte påstå att jag förstår mig på din man. Men det är lite på det där sättet jag försöker förklara för min man när jag kommer hem nya väskor/skor som han tycker är lite samma lika som de jag har…… 🙂

  • Men det gör ju jag med. Fast det är ju så självklart, skor och handväskor har man på sig och passar till olika dagar/humör/kläder. En dammsugare är en dammsugare och inget man hänger runt halsen och bär på catwalken? 😉

 • Åh en sån behöver vi faktiskt fast jag trodde aldrig att jag skulle säga det högt 🙂
  Lite knökigt ibland att få ut askan som samlas bakom lådan men iofs funkar en vanlig dammsugare också ( ja ja jag vet att det inte är bra för dammsugaren, men det funkar än så länge)

 • Ha ha ha

  Tack det, behövde nåt som roade mig här mitt i allt elände här hemma, då jag efter ett strömavbrott i lördags kväll, precis innan jag skulle se på så mycket bättre. Så dog internet med, vilket innebär att varken, internet, tv lr telefon fungerar

  Inte gjorde dagens strömavbrott det bättre heller. Tydligen är en mus orsaken till strömavbrottet och att Elverket inte har reservdelar hemma.

  Igår tänkte jag att skönt jag slutar tidigt 11:30 fast det blev inget med det för det visade sig att det var sjuk personal så jag fick stanna kvar till 16

  Idag slutade jag 13:30 tänkte åh vad skönt, ska bara åka o kolla på kakel till köket. Då messar huliganen mig o frågar om jag jobbade och sen sa han att soc tanten inte kunde komma idag och han skulle ha date med dottern i några timmar och den här soc tanten brukar skjutsa honom tut till exet och hämta dottern o sen skjutsa hem de. Så blev inget kakeltittande här inte inte, fick ta bilen o hämta huliganen plus fixa en bilstol på vägen. Så han kunde hämta sin dotter o träffa henne, då hade inte exet på ljudet på sin mobil så hon missade att vi var på väg, men vi fick med oss tösen iaf. Sen var det bara till att hem en sväng o vänta på att han skulle ringa så jag kunde skjutsa honom ut till exet o lämna dottern

  Lämna tillbaka bilen till mamma som undrar om jag jobbat var hon nu fick den idén ifrån vet jag inte, då jag sa att jag skulle hämta huliganen när jag tog bilen

  Imorgon är det fullt upp med jobb, möte, tvätt o packning

 • Är dessutom jädrigt glad vid vissa tillfällen som när man läser om din make ( även om jag e jädrigt tacksam att han e som han e när hans bravader roar oss härinne ) att jag e singel 😉

 • Skrattar så Halvan vill veta vad jag läser. Han är så rolig din man, Jul(a)tomten. Blev han lite sotig om nosen mitt i blåset och började luddskallarna skälla? Kan ni inte göra om det och filma?

  • Hahahaha, nej vi kan inte göra om det. Om vi slipper. Och med vi menar jag maken. Luddskallarna skällde inte, men däremot var de ju såklart mitt i epicentrum så Litens vita ben antog en gråaktig nyans.

   Jag läste din blogg imorse och jag fnular fortfarande på vad jag skall kommentera för jag är SKITARG på päronen. Det går liksom inte över. De förtjänar dig inte, det är allt jag har att säga nu. Så återkommer jag i ärendet hos dig senare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.