Den här monarkin avskaffar vi NU

Jag råkar tycka att det är lite rart att ha ett kungahus, även om jag inte skulle vilja byta sysselsättning med Drottningholmsarbetarna för allt smör i Småland.

MEN. Monarkin där Kung Bore härjar, den ser jag inga som helst problem att ersätta med en republik. Där man får rösta på sommarpresident eller vinterpresident i fin demokratisk anda.

Det skall inte snöa på västkusten en vecka efter att det fortfarande gick att plocka äpplen. Tyckte jag. Bore tyckte något annat och han kan dra dit pepparn växer. Utsikten genom sovrumsfönstret fick mig att yla (helt sant, jag ylade) och sedan gick jag ner, fotade genom ett annat fönster medan jag övervägde att gråta en skvätt.

  
Stackars äppelträdet. Stackars mig. Lyllos hundarna som fick säsongens första snöfnatt.

Jag säger som varje år; jag är inte skapt för att bo i ett land som är både mörkt och kallt och har vit nederbörd. Jag passar betydligt bättre vid turkost vatten och kritvit strand.

Medan jag funderar över lämplig emigrering skall jag låtsas som att snön inte finns och så skall jag testa mina sprillans nya kameleontpennor. För jag kunde såklart inte låta bli att köpa dem, trots varierande recensioner.

Om jag tecknar och målar lite har jag inte tid att fundera över det där vita på utsidan.

Jag återkommer med en alldeles egen recension sedan.

Dessutom har jag bestämt vad mitt första motiv skall bli. Ikväll blir det frihand istället för målarbok.

Nu vet ni vad jag gör. Jag kommer alltså vara strängt upptagen med att testa pennor och hoppas att de funkar så jag kan måla det jag vill måla.

Vad gör ni?

(Säg bara inte att ni gillar snö. Då brister det. REPUBLIK. Sommarpresident!)

0 thoughts on “Den här monarkin avskaffar vi NU

 • Jag hatar snö!! Men är just nu lite förvånad att ni har fått snö redan, och inte vi här i “norrland”. Eller ja, det har kommit ner något slags snöblandat regn idag men inget som ligger kvar iaf.
  För min del får det gärna vara snöfritt o några plusgrader hela vintern.

 • Jag kan “trösta” dig med att vårt väder ser precis likadant ut 🙁 och jag avskyr vareviga sekund av det! Jag går genast ned i sommarrepubliken. Det vore kanske ett topic “var är det lämpligt att bo vintertid” ? Vilken sandstrand är bäst?

 • Väntar på flyg…and wait for it t Hk& sedan Perth….tihi!!May the force be with us,för just nu känns inte världen så “säker” längre.Dra fårullen/onepiecen över dig,rita,andas och försök överleva t beach 2016(och då kan man ju hoppas att nästa sommarj***l blir bättre)varför lever man annars som en asket feb-april?Iaf var det ju några som blev glada

 • Fy sjutton! Snö i Std! Jag som tycker det är lite kyligt i CA nu och faktiskt får ha jacka (fleece) på mornarna. Nu är kl 10.30, 15C i skuggan och det är varmt och skönt i solen på golfbanan så fleecevästen åker av. Tur jag inte kan lägga in foton här 🙂

 • Sorry men jag gillar snö, fast bara om den ligger fint och inte blir slask av den direkt för då lyser den upp lite iaf mot det här mörka

  Sen är det ju en fördel om de skottar vägar o cykelvägar ordentligt så man kan ta sig fram

  Fast vi har inte haft påhälsning av kung Bore här ännu, bara regnat

 • Men hallå.. alltså.. ok.. Du får hata mig. Lite.
  Världen blir vacker med snö. Den blir som ren. och ..vacker 🙂
  Mer snö åt folket!!
  Och den där sommaren där alla skall hypa att dom är så inihelvetejävlalyckligahelajävlatiden… den kan faktiskt kvitta.
  Så det så!

 • SNÖ???? Det vidrigaste som finns. Jag hade avlidit av den chocken du fick i morse.
  Jag har propagerat för att vi ska flytta ner Sverige till medelhavet i många år men gehöret för idén har inte varit så stort.
  Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv. Har åkt på rejält med feber för första gången på flera år plus ont som f-n i magen. Det blir operation den 17/12.

 • Hmmm hellre snö och ett antal minus än regn och blåst. Hellre torr och fryser än blöt och fryser.

  Mina Faber-castell skickades idag. Hoppas de är framme i morgon så jag kan testa dem i helgen. Vill veta vad du tycker om dina pennor och vad du i slutänden fick betala. Hittar bara 22 st för 995 eller mer och då vill jag troligen hellre ha andra faber castell och du inte kan lovsjunga dina rejält. (Tänk på att jag är en snål smålänning.)

  • Jag vill ha de där Faberna med, och jag lovar grundligt testresultat. Men efter hela gårdagkvällen med dem igår ÄLSKAR jag dem. Vilka möjligheter som öppnade sig för frihandsmålning. Nu skall jag sova innan jag däckar med telefonen i pannan.

 • Den som nu är sååå förtjust i snödumheterna kan få komma hit å
  skotta lite i vinter! Alldeles gratis. Schema finns från 25:e nov till 25:e april.
  Jag har nämligen slutat skotta i ren protest!! Tyvärr drabbar det bara mig själv, men nog är nog. Skittrött på eländet. Din republik kan nog lätt bli överbefolkad.

 • Snö i Strömstad? Ska dit imorrn, läge för nån slags vattentåliga skor om man ska ta en liten promenad på lördag?

  Och när jag ändå är i farten, tips på nån bra lunchrestaurang?

  • Är du bara här imorgon? Jag åker till Gbg i svinottan. Otajming, om du inte är kvar lite till. Men ja, blaskskor bör bäras och maten bör intas på Park. Definitivt Park.

  • Jag är inte läskunnig. Du skrev promenad på lördag. På lördag är jag här. Vill du vinka på mig då och ha bloggträff i miniformat?

   • Är nere från sen fredag kväll till söndag lunch. Åker ner med man och grannar för en umgås/äta gott/dricka vin och spela spelhelg så jag vet inte hur utrymmet för en träff är, men jag hör av mig.
    Blask, jäkla skit. Men bara att klä sig efter väder Är det för blaskigt kan man ju alltid stanna inne.

    Tusen tack för tipset om Park. Ska genast kolla upp det!

 • Sommarrepublik alla dagar i veckan. Snö, kyla, slask, blask, mörker, grå-grå-gråväder och regn på tvären. I hate ’em all. MEN, jag tar hellre regnet än skottar snö och skrapar rutor och fryser non stop. Fyyyy!!

 • SNÖ!?!? Snö vill jag ha mellan Lucia och Knut (eller åtminstone till trettondagen). Det ska vara 10-20 cm snö och 10-20 minusgrader, vindstilla, stjärnklart, knarrsnö och dofta från alla brasor i kakelugnar och öppna spisar … DET är julstämning för mig!
  Andra tider så kan snö och vinter hålla sig borta! Det är inte ens advent än, klart att det inte ska vara snö!
  (Sedan var det inte så trevligt med allt regnande i dag heller, men det kan vi bortse ifrån.)

 • Mitt mantra för att stå ut under vintern: hundarna älskar snö, hundarna älskar snö… När februari är slut är dock mitt snöhat så starkt, att inte ens min hundkärlek kan övervinna det längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.