Förlåt alltså. Jag trodde inte att det var SÅ spännande.

Och jag HATAR när folk skriver att de skall göra ditten och datten, men de kan inte prata om det just NU.

För det första var det inte meningen att jag skulle hålla på halster och för det andra trodde jag inte att det var så spännande. Eller ja, det var inte så spännande. Jag hann bara inte skriva mer innan jag sprang ut till bilen och jag valde att skriva om det som var absolut viktigast, Gunilla Persson.

Man har ju en prioriteringsordning liksom.

Nästa grej på agendan, som jag skall göra nästa vecka är alltså inget ovanligt. Tror jag. Men det är väldigt ovanligt för mig eftersom jag aldrig har gjort det någonsin. Om det är ovanligt eller inte tänkte jag att ni skulle få tala om för mig, men jag tror inte att det är något konstigt.

Jag skall få botox i pannan (jag utgår ifrån att det är där man får det i alla fall?) på tisdag för att kanske och förhoppningsvis för alltid bli av med min migrän.

Ni hajar. Det var inte så himla spännande egentligen? Även om jag är väldigt förväntansfull. Ett liv utan migrän låter ju faktiskt för bra för att vara sant.

För att göra en lång historia lite kortare. Johanna tipsade om klinik i Stockholm, slumpen föll sig så att kvinnan som driver kliniken har sommarställe här. Av alla ställen som finns på jorden så spenderar hon en ganska stor del av året i den här lilla stan. Förvåningens finger i häpnadens mun.

Det finns ett ställe här i stan som pysslar med sprutor, men jag är feg (eller har sunt förnuft). Om jag är petig med vem som får röra mina naglar och mitt hår så låter jag ju inte vem som helst sätta sprutor med saker jag inte kan uttala i ansiktet på mig. Utan att säga för mycket är det ett ställe dit det kommer en norsk sjuksköterska en gång i veckan och sätter sprutor i de hågade. Då vågar inte jag. Vilket kanske är taskigt. Men en sjuksyrra i Norge har för det första inte ens samma behörighet som en syrra i Sverige och jag tror kanske inte att just sprutsättande är den norska syrrans huvudsyssla hemma i Norge.

Nu kommer en person med både referenser och skills till stan. Då vågar jag.

Men jag medger att jag är lite nervös. Fast även mycket mycket förväntansfull.

Då kommer jag till det jag skall fråga. Har ni provat?

Jag är inte ett dugg spruträdd, men hur funkar det? Och är det någon som gjort det just mot migrän?

Berätta allt för mig.

Tack på förhand.

0 thoughts on “Förlåt alltså. Jag trodde inte att det var SÅ spännande.

 • Jag har inte migrän (tackochlov) däremot har jag en bekant som testat botox mot migrän och det hjälpte. Tydligen inte garanterat att det hjälper på alla, men det är värt att prova!
  Jag håller helt med dig, jag skulle inte låta någon spruta in något i mig om jag inte kände mig trygg i att personen kan sin sak.

  • Jag vet bara att det kan hjälpa, men vet ingen som blivit hjälpt i verkligheten. Eller ja, jag vet ingen som testat, eftersom det inte är helt vanligt här ute i obygden 😉

 • Kommer att hålla både tummar och tår att du är en av dem som det fungerar på. Som jag har läst hos dig brukar du ju bli totalt utslagen när du får migrän så att slippa det måste vara något du ser fram emot

  • Ja! En slagen hjälte i flera dagar, det är inte kul. Särskilt okul när det inträffar och man har planerat något. Då överväger man lobotomi, så botox känns milt i jämförelse 🙂

 • Åsa Johansson says:

  Jag går till akademikliniken hos en riktig leg plastikkirurg. Helt kanonbra. Jag har lagt in botox i panna för att höja upp ögonlocken och ta bort veck mellan ögonen är supernöjd. Men blev avrådd till att lägga botox i vecket som går tvärs över pannan för det kan bli så att man får mer hängande ögonlock så där tipsade han att vi skulle lägga filler istället. Har även fyllt läpparna med filler och blev nöjd men det gör ont. Pannan kände jag inte mycket det knäppte till lite sen var det klart.

  • Jag vet inte var man sprutar in botoxet när det är för migrän? Men jag har inga hängande ögonlock, tror inte jag kan få det eftersom ögonen sitter så långt in i skallen (en positiv sak med det i alla fall haha). Man kan alltså ha både fillers och botox i pannan? Eller ja, fillers lär ju inte hjälpa mot migrän förstås. 😉 Ni har det bra i Sthlm och massa valmöjligheter, här känns som att alla är lite hejsan svejsan (jag är inte så fördomsfull egentligen, bara jäkligt feg när det handlar om viktiga kroppsdelar, som hår, naglar och sprutor).

 • Men du hallå, du kan ju inte lägga ut ett blogginlägg som man ser delar av på fejjan som man sedan inte kan läsa klart härinne fatta’ru väl !!!!

  • Hahaha förlåt! Men jag skrev det inlägget för ett år sen, tyckte att det var ren och skär dynga och så schemalade jag det ett år fram i tiden. Vilket råkade bli idag utan att jag visste om det. Jag skall lägga ut det igen, men jag kollar ju inte på BB på kvällarna nu längre ju 😉

 • hm vad jag har hört ryktesvägen är att botox eller vad de nu sprutar in i pannan funkar jäkligt bra på vissa. M a o funkar det, funkar det kanon. Skulle önska att det hade funnits när jag var yngre och hade migrän :-/ Numera är jag klimakteriekärring och slipper migrän, den enda fördelen jag har hittat på klimakteriet :-/

 • Inte ja, men min “bästis” Mia, och hon har inte blivit helt fri men ändå blivit hjälpt. Så pass att hon gjort om det flera gånger, så det har alltså hjälpt ganska bra.
  Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.