Blogginläggsidéknyckning

En så himla rolig fråga som  Majabella ställde på sin blogg måste man ju bara sno till sin egen blogg.

Det säger ju allt om musiksmak och/eller grad av nördighet.

Frågan lyder som följer.

Vad har ni för ringsignal på mobilen?


Jag har haft David Bowies ‘Life on Mars’ sedan långt före iPhonens hostila övertagande av mitt liv och den har fått fortsätta hänga med. Älskar Bowie, älskar låten, men jag inser ju att det hade låtit mer troligt att jag hade haft en Robbie-låt.

Det har jag det med. Med Bowie har fått vara min default-signal och så har jag andra låtar på ett urval av kompisar och familjemedlemmar. Johanna har Robbies “Kids”, min andra Johanna har “You’re beutiful” med James Blunt (det är hon som är beautiful, inte jag). Maken har Elvis ‘Suspicious Minds’. Vår bröllopslåt, vi gifte ju oss i Vegas, även om texten till låten verkar knasig så passar den perfekt för oss. Och så har jag ett fåtal andra dedikerade låtar. Det roligaste med Elvislåten är dock att hundarna får tokspatt så fort de hör den. Det brukar vara likställt med att husse är på ingående. Musikaliska lurvskallar minsann.

Det här vill jag verkligen veta och idag behöver jag lite uppmuntran, nu när jag inte är riktigt så galet arg som i förrgår, nu klarar jag åtminstone uppmuntran.

Jag och tanden skall åka bil ihop idag, efter att mest ha legat i två dygn och det var ingen Gunilla Show igår.

Man kan ju bli (ännu mer) deprimerad för mindre.

Och så vill jag bara säga att jag träffade Hondjuret en ytterst kort snabbis igår före fruarna. 1. Herrejävlar vad snygg du är, eller snyggare. Inte bara den imponerande viktnedgången. Du klär i att se så himla glad och pigg ut som du gjorde igår 2. Tack för att du gjorde dig omaket att göra en ambulansutryckning. Evig tacksamhet.

Nu vill jag att vi pratar ringsignaler, jag skall berätta mina resterande dedikerade.

Jag visar min om du visar din.

Godmorgon.

0 thoughts on “Blogginläggsidéknyckning

 • Min mobil börjar bli lite senil så den har tappat greppet om signalerna, men i vanliga fall brukar jag ha “Highway to Hell”. Nej jag tycker inte så mycket om ringande telefoner.

 • Haha nu kommer din make att gilla mig …….Vanligtvis har jag AC/DC “Thunderstruck” för sonen men den har jag tappat bort för ögonblicket och sen blev jag liiiite stressad av den signalen för det var ju alltid “nåt viktigt” så jag har helt sonika låtit bli att leta upp den igen.
  Annars har jag bara standardsignalerna och den som låter mest just nu (sambon) är blinknng. Lugn och skön och jag kan med gott samvete säga att jag ibland inte hör den 🙂 Skruva upp volymen på ringsignalerna är inget alternativ? 😀

  • Men Thunderstruck tycker ju tom jag är bra.

   Oerhört underhållande hur man sabbar en låt/signal genom att lägga den på specifik person. Jag har “ont-låten” med Lena Ph för min mamma, och den signalen kan ganska lätt irritera mig eftersom jag inte vet om hon tänker banna mig eller vara glad när hon ringer. Vådan av att båda är klimakteriekossor 😉

   • Hahaha…….Jag har en kompis som alltid är sjuk/har ont/gnäller osv…. Hon ska kanske ha den ringsignalen.
    Men visst är det lustigt hur man förknippar låtar med människor…Min sambo är för alltid förknippad med Oasis Stand by med då vi hade långdistansförhållande innan jag flyttade 🙂

    • DET hade jag faktiskt inte ens tänkt på att den låten passar för haha! Nu låter jag som världens elakaste dotter. Jag har den på mamma för att hon älskar Lena Ph, problemet är ju bara att jag och mamma har samma humör och lätt att ryka ihop så jag känner mig lite tveksam när jag hör den. 🙂 På pappa har jag “Att angöra en brygga”.

     • Haha så olika man kopplar! Jag kopplar hennes låt till sjukdomar o gnäll vilket jag alltid gjort 🙂 konstigt nog för jag förstår vad den handlar om egentligen, därför tänker jag på min kompis.

 • Jag har en standard iPhone-signal. Har inte orkat sätta mig in i hur man ändrar 😉 Har såklart även samma för alla…
  Min sambo hade förut en låt med Ozzy som ringsignal. Det börjar med att Ozzy vrålar något, och jag blir fortfarande förbannad/rädd när jag hör den låten!

 • Danger zone från Top Gun. Ja, jag är mer än hemligt kär i Tompa men dessutom lyckligt gift med en tidigare flygvapenofficer Behöver jag skriva att vi båda älskar filmen ifråga?

  • ÅHHHHHH! Alltså. ÅH! Nu kastade du tillbaka mig till 80-talet. Du är ju faktiskt gift med en Tompa?

   Påminn mig om att jag skall visa en film som jag spelade in efter makens 40-årsfirande med just den låten som bakgrundsmusik. Han fick en jetflygning av mig i födelsedagspresent och var lyrisk.

 • På min privata har jag standard. Den lever på nåder för tillfället. Eller för att jag inte har hittat någon ny som jag vill ha till ett pris jag tycker är ok att betala….

  Fick précis en ny jobbmobil som ska roa mig med de närmaste två veckorna när jag ändå är ute och reser.

  Men ett tag hade jag en gnällig person som tjatade om att jag var tvungen att svara för annars skulle jag inte få veta vad det gällde.

  Makens mobil har vi roat oss lite mer med. Hundar som skäller = jag, grodor som kväker = min mor(grodsamlare), storfiskarvalsen = min bror, en evighetsmaskin = grannen på Öland (uppfinnarjocke), hästgnägg = annnan granne på Öland (hästägare

 • Nu kommer du skratta åt mig, igen…
  Jag har bara nån av dem som ligger som standard. Och samma, oavsett vem som ringer. Jag har ingen aning om hur man gör för att få nån signal som inte ligger inlagd i telefonen. Du vet ju hur jag och teknik är…

 • Som jag skrev hos Majabella så har jag inte laddat ner någon, det har inte blivit av.
  Men nu började jag att fundera på det igen och det var det där med att bestämma sig. Det måste vara något som låter ordentligt och bryter igenom allt som låter i affärer och på t-bana (det är där jag brukar missa samtal) och som inte alla har.

 • Men åh! Först tänker jag börja med att rodna. Och stamma lite. Och säga tack… samtidigt som jag skruvar lite obekvämt på mig. Haha. Jag förstår ju lixom inte. Men som sagt – tack!
  Och jag vill dricka kaffe! Att träffas utanför en port som egentligen inte finns räknas inte!

  And if you need me – I am here – Just say when 😉

  Och det här med låtarna. Det är ju lite som att klä av sig naken på offentlig plats? Är det inte så?
  Men ok… Innan min tele blev stulen så hade jag följande:

  På random folk spelades: Where the slime lives – Morbid Angel
  På en viss -idiot- spelades: Vill inte längre, kan inte längre – Roffe Ruff. (låten genererar lika mycket ångest som karln)

  På frugan spelades: Det finaste eg veit – Hellbillies

  Fanns nog fler men jag är gammal och senil! Så ja. Naken och färdig! 😀

  • Är det okay om jag inte dricker kaffe bara? Jag har inte lärt mig dricka kaffe än. Du tar kaffe och jag läsk från barnhyllan 😉

 • jag byter ringsignal nån ggn vartannat år. Har ” blurred Lines” nu.
  Och när grabben ringer så spelas “din mamma” av kapten kastrull ( jo, jag är 41 ). När sambon ringer spelas “klassisk digital” upp ( den hör till telefonen liksom). Det var ju löjligt tråkigt. Får nog hitta på nåt roligare.
  Är nog dags att byta snart på alla. Kanske chocka alla och bara ha de signaler som finns i telefonen . Då är man väl snart rätt “special”

 • Jag har en inspelad snutt från när jag tokkittlar dottern, alltså gapskratt som avslutats med “men Maaaammaaaa”
  Inga låtar här inte

 • När jag hade en av mina första mobiler, körde jag med Kalles Klätterträd, Bamse

  Sen har ja g ibland lagt in nån låt, sist hade jag nog Whistle på min samsung, på iPhonen har jag inte orkat lägga in nån ringsignal och kör med nån som ligger i mobilen. Kör med samma för alla, även om jag kan ändra så e jag helt enkelt för lat för o leta upp några andra ringsignaler

  Hade nog kunnat tänka mig att köra Canon Rock som ringsignal

  Den ringsignal jag saknar och inte hittar rätt verision av längre, var en från Ica där Ica Jerry ( tror jag han heter) pratar i ringsignalen, hittade den på ica’s hemsida en gång för några år sedan men inte hittat den igen som råkade försvinna ;(

 • Har samma för alla som ringer, en gammal discodängan. It’s just an illusion, med Imagination. Har haft den hur länge som helst, var nåt tillfälle som telefonen fick en flipp och bytt ringsignal. Jag fattade aldrig att det var i min väska det ringde;)

 • Oj. Enkel fråga. Låten till Pirates of the caribbean helt enkelt för att jag älskar Jack, förlåt, Captain Jack Sparrow! (Och låten)

  Sa jag att jag är 42? (Min man har min andra favvo E-type när jag ringer honom. Skippar jag Pirates blir det nog E-type för mig med )

 • Här döljer sig en sort som aldrig har laddat ner en ringsignal. Någonsin. Mina tekniska bravader sträcker sig till att med telefonens befintliga signaler koda diverse löst folk. De signalerna har funnits så länge att till och med hunden Virrpanna har lärt sig när det är bästa-hund-kompisens matte som ringer. Då är det heeelt omöjligt för matte här i huset att svara “nej, vi hoppar över den här promenaden”. Det har till och med gått så långt att grannfrun står utanför vårt hus när hon ringer. Bara för att få se hur totalt galen och ivrig vår hund blir. Spelar liksom ingen roll om vi nyss varit ute en timme. På’t igen bara. För husfridens (hundfridens) skull! Egentligen ganska gulligt beteende, men ibland vill jag faktiskt bara inte ut igen. Den sårade-hund- teatern som då spelas upp är i världsklass…

  • Hahahaha, det är ju skitroligt när lurvskallarna lär sig att fatta en telefonsignal. Och lurvarna här hälsar att de kan relatera helt eftersom de hör direkt vilken som är husses och att när husse ringer så kommer han snart hem. Då blir det KAOS.

   Men jag skulle gärna vilja se den sårade hund-teatern. FNISS.

 • En helt vanlig standardsignal. Givetvis. Ladda ner signaler vet jag inte hur man gör, och det finns ju liksom inget behov av det när det finns typ 50 att välja på redan innan?

  Dessutom så tror jag att tejpen lossnar om den blir utsatt för ACDC eller FooFighters, för det är väl vad jag skulle ha. Om man kunde välja alltså. Höhö.

  • Då skall du höra min telefonsvarare. Det är Logan från Veronica Mars som har pratat in ett meddelande att jag är strängt upptagen med att titta in i hans ögon. Från en tv-nörd till en annan då 😉

 • nope.. ingen ringsignal här… e vuxendöv, så den står på vibrationläge!!!! 😀
  men hade jag varit hörande så skulle det nog ha varit ngn poppig eller rockig låt!!! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.