Trattjaktsresultatet

Jag blev tvungen att ge mig ut på trattjakt eftersom det blev ohållbart att sitta och vakta hunden med såret så att han inte kliar och sedan hunden utan såret för att han är så himla HJÄLPSAM. Det betyder att jag var tvungen att åka till köpcentret från helvetet. Det där stora som ligger alldeles vid norska gränsen där alla gärna handlar just på söndagar dessutom.

Det gav mig huvudvärk.

Skall jag vara ärlig fick jag huvudvärk redan på parkeringen när jag insåg att jag var tvungen att gå in och att jag inte hade en susning om var exakt zooaffären låg.

Någon som har en förklaring till hur man kan ha ett köpcenter som är över 80.000 kvadratmeter stort, men det existerar inte en enda karta över var butikerna ligger? Eller ens en sådan där käck “du är här-skylt” inne i själva köpcentret?

Efter att ha irrat runt och letat efter åtminstone en av de två stora zooaffärerna i en kvart hittade jag den ena. Längst bort i ena hörnet av centret. Så långt in i ett hörn att jag nästan inte ens såg entrén.

(Det skulle kunna vara så att de inte har kartor över plejset för att de vill ha merförsäljning och i så fall funkar det. Jag råkade gå förbi Kicks och spontanhandlade ett läppstift i min jakt på trattar.)

De hade tre slags trattar. En sådan där helt vanlig veterinärtratt som han redan haft i elva dagar, en uppblåsbar och en som såg ut som en lampskärm på riktigt. Jag köpte alla tre, för att aldrig mer hamna i en situation där vi lider svår trattbrist.

Den uppblåsbara hamnade i medicinlådan för framtiden. Veterinärtratten blir back-up och så fick stackaren ta på sig den som verkligen gör honom till ett ljushuvud. Och jag försöker att låta bli att skratta åt honom.

IMG_7780

Den var ungefär en miljon gånger mer bekväm än veterinärtratten. Mjuka kanter och den knäpps med tryckknappar.

Jag kan inte för mitt liv förstå varför man gör den i något slags fejkad Burberrymönster dock.

Men det är ju för all del oerhört praktiskt att kunna variera användningsområde mellan lampskärm och skyddsutrustning för hund?

Nu får jag definitivt bilder i huvudet på hund med glödlampa i truten och elsladd i ändan.

Stor trivs dock i den, tackar som frågar.

Nu skall vi se hur länge den här håller.

Och så undrar jag om jag skall försöka vara vaken till superblodmånen eller om jag skall ställa klockan på fyra. Kamerorna är laddade och stativet på plats.

0 thoughts on “Trattjaktsresultatet

 • Han är ju jättesöt (fnittrar hysteriskt) med rutig lampskärm. Jag avskyr fästingar och jag gillar ju inte de äckliga krypen bättre efter det där. Stackarn!

     • Instämmer högljutt! Båda jycksen har faktiskt stått på Bravecto hela sommaren och jag har inte plockat en enda levande fästing på dem i år, pillren är ju oslagbara. Det är därmed ganska konstigt att det antagligen är ett fästingbett gone wrong på kinden.

      Jag har övervägt att käka Bravecto själv eftersom jag har plockat ohemult många på mig själv i år däremot, men leversmaken lockar inte.

      (Jag råkade skämta om att jag ville käka Bravecto när jag var hos veterinären sist, det skulle jag inte gjort. Hon tog mig på allvar och radade upp jättemånga skäl till att jag absolut inte fick göra det. Fniss.)

 • Tina Johansson says:

  Men lilla vännen! Ja ja huvudsaken är i alla fall att den är bekväm!
  Vilken tur att du ska fotografera, jag inser att jag behöver sova. Det är mycket i skolan nu och jag har liiite restsymtom sedan min sjukskrivning märker jag. Svårt att hålla koncentration och ork att läsa en längre stund. Gäller all litteratur inte bara medicinsk terminologi.
  Jag litar på dig 🙂

 • Men lampskärmen är ju (skotskrutig) scottskrutig! 😀

  Jag misstänker att jag inte kommer att se månen här hemifrån för att jag inte ser tillräckligt åt väster, tror inte att jag orkar gå ut … Men det vore roligt att se den!

  • Hahaha så härligt oldsbergskt. Scottskrutig. Den var fantastiskt bra faktiskt 🙂

   Alltså jag stannade på torpet enbart för att fota och inte ha en massa citylampor i vägen, jag måste ju bara upp och se den. Fem timmar kvar. Om man skulle ta och sova lite istället för att leka Gunilla Persson?

 • Nåja, han lider iaf inte och det är huvudsaken. Frågan om den är tillräckligt bra för att mobba de tvåbenta.

  Tänker inte ens försöka se månen. Ska sova då annars är det risk för utbrott som kan mätas på Richterskalan i morgon…..

  • Den gör onekligen sitt jobb. Men den är inte så vacker.

   Jag kommer inte heller vara på bra humör pga kommande sömnbrist men jag MÅSTE. *intalar sig

 • Burberryrutig lampskärmstratt! Haha! Bara så bäst. Om han gillar den – ännu bättre. Själv har jag ställt klockan på 3.45 och ska försöka stanna uppe en stund för att se underverket och sen lyckas somna om ett par timmar. Inte alls säkert att det går och isf är måndan helt körd och jag har alldeles för mycket att göra. Kan inte missa månen dock. Så vackert med månförmörkelse.

  • Jamen VEM kom på den briljanta idén att göra den Burberryrutig undrar jag? Det fanns inga andra mönster att välja på.

   Vi kan väl tänka på varandra när vi irrar runt i arla morgontimma. Jag måste med se den, och nu har jag ju riggat kamerorna enkom för detta. Kunde det inte varit till exempel nu istället för mitt i natten?

    • Ja. En del fick till det. Kolla länken längst ner i nyaste blogginlägget, det var nog den snyggaste bilden jag har sett på månen idag. Om man bortser från mina egna då.

 • Vilken sötnöt! Haha
  Måste faktiskt säga att jag var uppe o spanade i natt (nej jag ställde inte klockan utan jag vaknade av ett mer angeläget naturbehov) men icke sa Nicke att där fanns nån måne. Jag kunde ana att den var lite röd bakom molnen. (Generad kanske? ) men mitt tålamod är inte så stort veid fyratiden så jag gäspade o la mig igen 🙂

  • Man tycker det? Men det tyckte inte tillverkarna av just den här tratten. Dock har den varit väldigt praktisk så nu borde veterinärerna byta ut den där varianten som man behöver en civilingenjörsexamen för att sätta ihop. De kostade nämligen lika lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.