Siri förstår mig inte

Men jag behövde det gapflabbet i bilen på väg hem från doktorn. Maken bad mig köpa käk på Burger King innan jag kom hem och jag hade bett honom sms:a vad han ville ha, men det där jäkla sms:et kom aldrig. Och jag gillar inte det där med att multitaska och skriva och köra samtidigt. När jag kör vill jag kunna använda Siri, lite mindre trafikfarligt åtminstone.

Alltså. Autocorrect är en sak, men det här jävla hörbarhet nolla hos Siri när man sitter i en brötig bil är en helt annan.

Jag försökte be Siri skicka följande meddelande till maken fyra gånger:

“Vad skall du ha på Burger King?”

Det var åtminstone vad jag sa till henne. Och så blev det fel gång efter annan, jättefel, efter varje fel fick jag säga om rappakaljamesset skulle skickas eller avbrytas medelst kommando “skicka” eller “avbryt”.

Jag avbröt så klart alla. Men en av gångerna jag sa avbryt svarade Siri glatt och medgörligt att tack och bock hon skulle genast skicka. Då satt jag och vrålade aaaaaaavbryyyyyyt i telefonen.

Det resulterade i det här:

  
Då började jag gapflabba. Och insåg att maken skulle tro att jag var packad.

Sedan gjorde jag slut med Siri. Eller ja, vi tar en time out till imorgon när nya operativsystemet till klockan kommer. Då kan vi kanske börja dejta igen.

Jag vet att jag har kass humor. Men efter gårdagen, dagen och inför morgondagens veterinärbesök med Stor var det precis den ljusglimt jag behövde.

Shit Siri Says alltså.

0 thoughts on “Siri förstår mig inte

 • Tina Johansson says:

  Tror jag skrattar på mig! Åtminstone skrattade jag så jag fick en hostattack som fick mig på riktigt att kippa efter andan… Nu vet jag att jag kan andas igen efter några sekunder, men första gångerna det hände var det inte så skojsigt minsann… (Ja jag har varit hos farbror doktorn) Måtte detta eländet gå över snart!!

 • Skrattar så tårarna rinner. Ligger i dunderförkylning å det där var vad jag behövde. . Jaaaaa dör,hahaha. Tack för kvällens garv och hostattack.

 • Det är tur att det inte gör ont att hosta längre, för jag börjar fortfarande hosta när jag skrattar och man KAN INTE läsa detta utan att skratta!
  Ett under att du inte körde av vägen! 😀

 • Tack för det asgarvet 🙂 Ligger och tittar på film och det var en mycket spännande scen precis när jag läste ditt inlägg, sambon undrade om jag blivit helt rubbad som låg och asgarvade när folk i filmen höll på att dö.

 • Petra fd fot-petra med nimbusen says:

  Siri och jag har oxå gjort slut, hon förstod mig aldrig. Jag lyckades aldrig heller att skicka ett sms som var längre än en knapp mening. Vid minsta paus var hon färdig, men inte jag.
  Detdär armbandet du köpt, är du fortfarande nöjd? Även om alla redan vet att jag sover för lite och rör mig för lite kan det vara intressant med faktiska data. Vid lite googling verkade spännet (verkade vara nått spänne iaf) fastna i kläder. Mina handleder är väldigt smala (till skillnad från midjan), men skulle det funka ändå? Jag borde kanske testa i nån affär 🙂

  • Jag hann ju bara använda det i en vecka, sen blev jag ju pruttsjuk. Men jo, jag är nöjd. Och det fastnar inte i kläderna. Däremot vet jag inte om det finns i fler storlekar om du har skitsmala handleder (eller om det spelar roll) för jag tycker det sitter ganska löst på mig men funkar ändå?

   • Det finns I flera olika storlekar. Jag köpte ett stort (för mig) så det hander när jag är för yvig och har stora kläder på mig att det fastna men inte annars. Och jag är nu inne på vecka 2….

  • Tror att det var på up1 modellen spännet fastnade den fanns även i olika storlekar

   På UP 2 är det ett annorlunda fäste även 3:an har ett annat fäste än 2:an. 2:an finns bara i1 storlek tror jag men man kan flytta på spännet så det sitter hårdare/lösare

   Men jag har inga problem med att den fastnar i kläderna

 • Haha ett av mina stora nöjen i livet är att prata med Siri och ställa frågor till henne. Vissa svar får mig att frusta av skratt. Jo jag vet jag har sjuk humor.
  Håller tummarna för vettisbesöket

  • Det är ett underskattat nöje att prata med Siri, men sen blev hon ju smartare. Ända till igår när hon blev dummare igen.

   Nu är det snart dags för veterinärbesök. Jag hatar det mer än hundarna. Hade hellre lagt mig på operationsbordet själv, för jag haaaatar när de skall sövas. Hej ont i magen och hönsig.

 • Japp, har tydligen smittats över internettet. Riktigt ont i halsen, lock för öronen som inte släpper, snorig och täppt, ont i huvudet, huden och feber trots Ipren. Skit oxå!
  Just locket för öronen oroar mig lite med tanke på bihålorna.

 • Hur gick det hos vetrinären har katter och har haft hund också och är alltid orolig när de ska till vetrinären att det ska vara något man inte väntat sig.Har dock en jättetrevlig och duktig vetrinär så det är inte det. Utan att de har ont och man inte kan hjälpa dem.

 • Ungarna älska Siri och har jättekul åt Siri och kan roa sig länge med Siri :p

  En annan fråga som inte har med Siri o göra utan Jawbone som idag t ex har jag gått ca 17000 steg och det stod att jag hade nått över 100% av mitt dagliga mål som är 10000

  Men först står det rätt sen nästa gång jag kollade stod det lite mer än 1000 steg och 10%

   • Det är lite fördröjning har jag också upptäckte på min UP24. Fast i mitt fall är det bara bra. Jag får lite mer motion då jag har gett mig tusan på att få ihop mer än 10000 steg om dagen….

    • Men den var ju uppe i ca 17000 steg igår och ca 17% när jag öppnade appen, när efter ca 30-60 min kollar appen igen då står det ca 1000 steg och ca 10%

     Men sen senare steg den upp till ca 8000 Steg o 80% för att efter ytterligare en stund stiga ytterligare då tillbaka till 17000 & 170%

     Kan ju ifs kanske bero på att jag bara har wi-fi nere i lobbyn o poolen och som dessutom är segare än den första hastigheten på det gamla uppringda modemet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.