Läppar, uppfinningar och memory lane

Jomen det var ju Hollywoodfruar igår. Det roligaste avsnittet genom tiderna, jag skrattade högt åt precis alla och allt under hela programmet och det gick inte att sluta. Jag fnissar till och med åt det idag. Så. Jäkla. Roligt.

Sen började jag fundera över läppar, efter att Bibbi fokuserade på Narcissist-Carolines mun och sedan ledde det ena till det andra i synapserna där ovan.

För det första, Caroline ÄR verkligen skrämmande lik JarJar Binks, om detta råder inget tvivel.

Vem är vem?

Screen Shot 2015-05-05 at 21.18.59

Jar Jar (2)

Jomensåatte?

Sen kom jag på att jag hade läst om ett nytt sätt att få ankläppar, utan injektioner eller operationer.

Screen Shot 2015-05-05 at 21.13.51

Nu vill jag bara påpeka att OM den här orimligt usla idén slår igenom så var jag först. Eftersom jag testade ungefär samma sak av misstag för 30+ år sedan.

Den kan inte slå igenom? Snälla säg att den inte kommer göra det?

För den undrande så skall man alltså suga in läpparna i burkarna ovan och välja burkform efter vilken form man vill ha på läpparna och därmed skapa en temporär svullnad.

Really?

I vilket fall som helst så har jag ju som sagt redan gjort det. Innan ankmun ens låg i pappas pung.

När jag var tweenie satt jag alltid och läste vid matbordet efter skolan medan jag käkade ett par mackor. Jag började med det här när jag var 10 år och alltid vad ensam hemma tills päronen kom hem från jobbet och när jag började läsa försvann omvärlden. Oavsett var jag satt och läste. Vid något tillfälle satt jag på toa i timmar med en bok, till slut somnade benen och arslet och pappa fick komma och lyfta bort sin gråtande dotter från toaringen.

Nåväl, just läppincidenten minns jag var en fredag och anledningen till att jag minns det som om det var igår var för att jag skulle på skoldisco på kvällen.

Men först skulle jag käka ett par mackor efter skolan och läsa en bok. Som vanligt.

På vårt köksbord stod lite prylar, som det gör på köksbord. Bland annat en burk vitaminer, en sådan där glasburk med Enomdagen.

Med näsan i boken tog jag en vitamintablett och sedan minns jag inte mer av just burken, men jag ställde tydligen inte tillbaka den på sin plats. Istället stoppade jag in munnen i öppningen och sög tills det blev vakuum, sen släppte jag så det smackade och så gjorde jag det igen. Och igen och igen och igen. I flera timmar, tills pappa kom hem från jobbet, sa hejsan svejsan och blev sedan likblev och frågade “men HERREGUD vad har du GJORT?”.

Min medvetandegrad var ju inte så hög och jag hade ju inte gjort något alls. Jag hade ju bara suttit och läst en bok. Som vanligt. Varför var pappa så upprörd?

Sen fick han syn på burken jag höll i handen och föreslog att jag skulle gå och titta mig i spegeln.

Man kan säga att det funkar att suga sig till uppumpade läppar. Och då menar jag inte suga på det där sättet jag själv tänker på när jag skriver sådär. Det funkar att suga i burkar. Som de där på bilden. Men jag rekommenderar det absolut inte, särskilt inte i flera timmar.

Spegelbilden som mötte mig var en katastrof. Först upptäckte jag att jag inte kunde prata, eftersom läpparna var så stora och blodfyllda att de var okontrollerbara och bara daskade runt i ansiktet medan saliven rann. Sen började jag gråta för att det fick mig att se ut som Ernst-Hugo Järegård och lite till. Slutligen hade jag en blå ring runt läpparna. Jag hade även skapat ett blåmärke av burkkanten. Kornblått. Som visserligen var en het färg på 80-talet, men helst runt ögonen och inte runt läpparna.

Det blev inget disco för mig den kvällen. Jag stannade hemma och grät floder på flickrummet för att jag var så korkad och ful och inte ville gå ut. Även om välmenande (och lite skräckslagna) föräldrar försökte övertyga mig om motsatsen. De hade fel.

Det tog mer än 24 timmar innan läpparna hade återgått till normal storlek och jag kunde prata utan att överläppen trillade ner som en näbb och täckte underläppen.

Med det vill jag säga två saker. Om ovanstående pryl slår igenom vill jag ha del av kakan.

Annars kan jag bara påpeka att det går lika bra med en tom vitaminburk.

Det är dock inte värt det. Mer ovärt kan jag inte tänka mig.

JarJar får en helt ny mening – väldigt tvetydig faktiskt.

0 thoughts on “Läppar, uppfinningar och memory lane

 • Haha! Men din stackare. Kan livligt föreställa mig din ångest den kvällen! :/
  failure by trying helt enkelt!

  Men alltså.. borde inte Carolines motto funka på dig och ditt äktenskap? *host*
  “Happy, horny, satisfied” Och så det där kastandet med helmer.. eh.. vad fan hette flätan? Jag är senil! 😛
  Men ja, det bara came to mind när jag sprang in på din blogg under fruarna igår lixom 😀

 • Den bildkombinationen – underbar! Och det är klart att du borde få nån sorts procent på läppgrejen, fast jag ryser bara jag tänker på det.
  Och jag orkar inte titta på fruarna, jag läser era kommentarer i st. Förra veckans såg jag i repris av misstag och blev kvar eftersom era kommentarer flöt runt i skallen. Och A N är verkligen väldigt märklig, när hon smög på sonen – jag nästan dog, och hon tyckte det var naturligt. Jag kan bara hoppas att alla har nån sorts manus som dom följer. Visst är det så???

  • Definitivt procent. Jag har ju dessutom vittnen.

   Alltså jag tror faktiskt inte att de har manus. Tyvärr. Vissa saker gör de säkert för att det hänger ett tv-team runt dem, men jag tror banne mig att de är så vrickade allihop. Och att man inte får se det som kan te sig lite mer normalt. För det hade ju varit hemskt dödstrist om det hade varit normalt 🙂

  • Du får skratta 😉

   Och du kommenterar visst. Även om det inte är ofta. Har vi inte kommit överens om att du skall börja med det istället för att gömma dig i garderoben 🙂

 • Hm såg nån film på you tube där ungarna utmanade varann att göra sådär. Tydligen är en del av ursprunget från yngsta dottern kardashian eller nåt. Men jag instämmer det ser otroligt korkat ut ” garvar högt vid tanken på dig o vitaminburken”

  • Till mitt försvar vill jag då säga att youtube inte fanns på den tiden jag gjorde det. Inte något av Kardashianbarnen heller. Jag VINNER.

   Sen är väl frågan vad jag vinner. Pris i dumhet?

  • Om du bara visste vad jag är glad att kameror inte var så lättillgängliga förr. Känner jag min familj rätt och det hade varit nutid hade de blåst upp ett sådant foto till tapetstorlek och gett mig i present 😉

 • Ursäkta att jag skrattade när jag läste. Men samtidigt gjorde det ont i mig bara av att läsa om vad du gjorde mot dina läppar. Men om man ska väga de där läppkopparna mot botox så skulle jag nog föredra kopparna. Rent löjligt båda två men om man nu har komplex för tunna läppar så…
  Sen tror jag att Caroline och Jarjar är släkt. 😉

  • Jag tror att Jar + Jar fick ett barn som blev JarJar. Sen bytte hon namn till Caroline.

   Och nej, mycket kommer över läpparna på mig (mest ord), men aldrig övermindödakropp någon slags burk. Jag lärde mig av just det misstaget faktiskt. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.