Vi har snö vi har snö vi har snö!

Och det gör mig glad? Sen chockerar det mig att det gör mig glad, men det ÄR trevligare att titta på vitt än på grått (fråga igen imorgon, då har jag ändrat mig igen).

Nu upptäcker man även fördelar respektive nackdelar med att bo i jäkla lägenhet.

Hade vi bott i hus hade minst en hund varit morgonpigg, sett det vita fluffet på utsidan och börjat studsa innanför verandadörren i ren glädjeyra och sen inte velat komma in igen förrän till våren. Positivt med det är att man slipper vakna i svinottan av snöglad studsande hund, negativt med det är att man måste väcka hundarna och ta bilen till hundvänlig plats (torpet).

Men nu är klockan lunch och hunden som legat modell för den här …

roadkill3

… ligger fortfarande i samma ställning. I sängen på min kudde och har inga som helst planer på att gå upp.

Hundar förstår sig med andra ord inte på lägenheter som inte ligger på bottenplan. De fattar inte att de kan titta ut genom fönstret och se snöklätt tak på ena sidan och på andra sidan faktiskt en snöklädd gångväg och villaområde (utsikten genom sovrumsfönstret).

Det vill säga, här är utsikten från hundhöjd, i vardagsrummet.

IMG_5770

Hmm, ur hundhöjd ser det ut som snöbeklätt radhus. Det är det inte, det är kåken på andra sidan gatan som är ett trevåningshus?

Här är utsikten från EXAKT det ställe Stor låg och sov huvudlöst i sovrummet.

IMG_5771

Är de blinda eller tröga? Dessutom ser sovrummet ut som en fängelsehåla (förvisso med fin ljusstake – jag ÄLSKAR den staken och ja jag skall fixa gardiner) ser jag nu.

Nu till den riktiga funderingen. Jag antar att sovställningen ovan är den som Majabella kallar “död grävling”? Här kallar vi den egentligen “dekapiterad hund”, “hitta huvudet på hunden” eller “roadkill”, men det låter ju så himla otrevligt när det handlar om så rara ärtor. Någon som kan komma på ett bättre ord för HOWL?

Jag tar mig nämligen friheten att anta att ALLA hundar sover så här vid ett eller annat tillfälle.

Och ja, jag gav honom mindre kulor. Stor tyckte att jag inkräktade på hans integritet genom att prata om gåsägg i samma mening som hans kronjuveler.

0 thoughts on “Vi har snö vi har snö vi har snö!

  • De fick sluta ta det lugnt när jag satte blåslampa i röven på dem och åkte till torpet. Trots att de är väldigt korthåriga slutade det med en miljard snöbollar i pälsen och två väldigt glada vaffar.

   Menar du alltså att en KATT tycker det är roligt att vara ute i snön? Vet han om att han är katt? Röda katter är väldigt … speciella 🙂

 • Jag undrade om du gick och flyttade ljusstaken mellan fönstren när du skulle fota, men jag antar att du har flera.

  Sovstilen ser ut som “Släck lyset det stöör!”.

  • Hahaha den dagen jag börjar flytta ljusstakar för att fota kommer det vara två torsdagar i samma vecka. Är ingen fancy heminredare och bryr mig inte om vilken färg det är på vad, men jag måste ha ljusstakar för att överleva. Dock är det för korta ljus i stakarna, men jag bränner hellre ner Ikeas på löpande band än dyrare variant under mörk årstid 🙂

 • Snö!? Har just varit ut och tagit bort 20-25 cm fastfrusen tung snö från bilen och skottat parkeringen som en tok. Det måste jag tyvärr göra för min egen skull, går rykten att bilarna här kan fastna ifall framhjulen står på blankis.

  Vill oxå gosa hund!! 🙁

  Jag och karln har haft mina föräldrar över på fuskcheesecake och kaffe, det var trevligt. Fick en fotmassage av mamsen med!

  Meeen..receptet vill du väl inte ha, du som ska vara nyttig? Sa jag att den tar 5 minuter att göra…

  😉

  • JOOOO!

   Jag har aldrig sagt att jag skall vara nyttig, bara att jag skall cykla. Nu har du missförstått helt 😉

   Langa hit receptet för bövelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.