Träning inomhus vs. utomhus

Det där med att man har hund och kommer ut på promenader eller SKULLE kunna jogga med hund är ju en god idé i teorin. Not so much i praktiken.

Särskilt inte när man har hanhundar där den ena “läser tidningen” varannan centimeter för att kolla efter tikar eller konkurrerande hanar. Det blir inte direkt någon power i eventuell powerwalk med hund.

Och idag kom jag på fördelen med att kunna cykla inomhus. Tanken på att klä på sig bävernylonoverall och göra något alls utomhus just idag är inte lockande alls.

IMG_5959

Det syns inte så väl, men det snöblaskregnar på tvären. Och så blåser det.

Det här är för övrigt utsikten från mitt skrivbord, oerhört praktiskt med en stor kyrkklocka att kolla och lyssna på om man glömmer tid och rum.

Så. Näe. En powerwalk utomhus med snålblåst och småspik i ansiktet idag känns ungefär lika lockande som att äta salmonellakyckling faktiskt.

Då är man helt plötsligt glad över den där förbannade vågen och den förbannade motionscykeln som står inomhus.

IMG_5960

Dessutom jättenära skrivbordet. Och den lilla hunden, som alltid måste knöla in sig i bild om man skall fotografera.

Nu skall jag dessutom göra något så stort för mig att jag tappar andan bara vid tanken på det. För att ni skall ha en hållhake på mig. Jag skall tala om vad jag väger (HJÄLP). Det är inget jag springer omkring och talar om till höger och vänster så nu är jag skräckslagen inför att skriva siffrorna här och drar ut på det genom att ordbajsa innan jag skriver det.

Ahhhhhhhhhh (panisk utandning)!

Jag väger … (åh herregud jag vågar inte jag har aldrig vägt så här mycket någonsin även om jag var nära när jag slutade röka för tusen år sen) …

… okay nu skriver jag det!

Jag väger 85 kilo! ÅTTIOFEM kilo! Dessutom verkar det vara muffinspäcket som väger, inte direkt muskelmassa.

Nu står det där. Svart på vitt.

Jag har en hel garderob med kläder som jag inte får på mig och det värsta av allt är att jag har en svinsnygg bikertrenchcoat i skinn från Burberry som hängt med i många år som jag inte får på mig längre. Den retar mig mest.

Eller ja, det beror på hur man definerar “får på sig”. För jag får på mig den, jag kan bara inte föra armarna framåt när den sitter på. Det finns liksom inget utrymme i den för att göra en så basal rörelse vilket gör att jag ser ut som om jag har pingvinarmar som sitter fast lite bakom kroppen. Försöker jag röra armarna lite föröver tar ryggskinnet slut (skinnet i kappan alltså, inte skinnet på min egen rygg, DET finns det ju gott om). Och så kan jag inte knäppa den.

Oroa sig icke. Det skall inte bli en träning- och matblogg. För det vet jag inte hur man gör. Men om jag har några att rapportera till sisådär en gång i veckan så blir ju skämselfaktorn ganska hög om jag har suttit och smygätit choklad och chips tänker jag?

Och ilskan blir min drivkraft.

Igår var jag så arg att efter att jag hade cyklat mina ynkliga sju kilometer (det var nog ynkligt för jag har ingen träningsvärk?) att jag först åt en pulverdiet till middag och sedan ignorerade att det låg en salta mandlar-chokladkaka i skafferiet HELA kvällen.

Så. Ja. Nu har jag vädrat min smutsiga och feta byk.

Mitt mål är att få på sig jackan, kunna röra armarna i alla naturliga vinklar och knäppa den. Det är ett fint mål.

Lite frågor från en totalpuckad då, igår cyklade jag i strumplästen. Det var inte så bekvämt, det skall man inte göra va?

Hur löser man att det gör ont i arslet efter en stund? Eller är det bara att se tiden an och vänta tills bajlådan har vant sig vid att sitta på cykelsadeln?

RÄCKER det verkligen att sitta där och hoja om man vill bli av med magen? Mina erfarenheter av magspäck är något begränsade eftersom jag aldrig haft det som problemområde förut. Nu verkar hela jag vara ett problemområde.

Nog om min sälformade kropp.

Idag har jag inte tänkt glömma Gunilla Persson såklart. Idag kollar vi. Jag såg något om att kvällens avsnitt innehåller Gunilla med en pistol i handen och det kan ju borga för viss underhållning och eventuellt mord?

Det betyder att kokboksdragningen blir imorgon. För att jag skall slippa missa Gunilla igen. Okay?

Vi ses här vid halvåtta, då lovar jag att vara nycyklad och klar.

// Sälen

0 thoughts on “Träning inomhus vs. utomhus

 • I min direkta närhet finns någon med ett förflutet som spinninginstruktör och som även har ett par Vätternrundor bakom sig. Skulle kunna tänka mig att han har några tips att ge 🙂

  Jag är imponerad av din disciplin. Du fixar det lätt. Ska jag träna (just nu) behöver jag draghjälp. En influensa har väl inte heller hjälpt till. Men – jag är på väg och snart halvvägs till min målvikt och misslyckas jag kommer jag att hävda att jag inte alls sade Beach 2015 utan Bitch 2015.

  • Jag gissar att vi pratar om din bror och inte din man? 😉

   Jag är värdekass på disciplin och karaktär, nu går jag på ren ilska och envishet. Jag har sagt Bitch

 • Det är bra att du försöker göra något nu. Jag var chockad vid 85 kg och fortsatte att vara så chockad så jag inte märkte när jag fortsatte öka. Inte bra!
  Jag har tittat på den där chokladen efter att du skrev om den, men jag har avstått!!! Insåg att det är lättare att stå emot om jag inte vet vad den smakar.
  I kväll ska jag på stickcafé, så jag kommer att läsa era kommentarer efteråt, ni brukar ändå vara den stora behållningen när GP är på tv.
  Och nej, det vädret lockar inte ut en, och sedan har vi problemet att om man ska gå/cykla tills man är helt slut, hur ska man ta sig hem sedan?

  • Jamen EXAKT. Den detaljen med när man cyklar eller går ute. När man verkligen inte orkar längre men har skitlångt kvar hem?

   Håll dig ifrån chokladen, jag råder dig. Jag kan LÄTT sätta i mig en 200-grammare på fem minuter och vilja ha en chokladkaka till. Och jag r inte särskilt förtjust i den typen av choklad från början, ljus mjölkchoklad alltså.

   Jag har inte ens orkat bli chockad över vikten, men den vikten i kombination med det jag såg i spegeln fick mig att DÖ. Och det har hänt på ett jäkla år?

 • Skitbra mål, att komma i jackan. När spinning var nytt och hett så fanns det någon typ av gele-grej som man kunde dra på över sadeln. Det kanske finns kvar och kan vara något?

 • Jag känner den där muffinstoppen alldeles för väl…Men jag har nu i över 5 veckor slopat socker & alkohol (fuskat med vin 3 ggr & fy satan vad gott det var!!) & lita annar & har gått ner 4 kg utan motion (morr…tänk vad mycket det hade blivit MED motion) Har fått en kostplan av en träningscoach. I början var jag arg på henne…Satt & motsa mig allt hon sa…-Men mår du inte lite bättre nu? Näää…verkligen INTE…..det gör jag iof inte nu heller…inte så att jag märker det iallafall men muffinstoppen är mindre & jag belönade mig själv med nya jeans i helgen….Fortfarande ca 7 kilo till att gå ner men att detta lyckades är förvånansvärt! & ja…jag känner mig som en hippie när jag sitter & äter rawfoodbollar som dessutom var sjukt goda 🙂 så kan jag så måste du kunna….för jag är möleriets drottning & Självdiciplinets slav…..

  • OJ. Socker och alkohol i fem veckor och droppat fyra kilo? Det är ju skitbra ju. Heja dig!

   Jag måste hitta något som jag kan äta till kvällsmat. Det är mitt största problem. Då VILL jag ha allt onyttigt i världen och kan gå över lik för att få det.

 • Kan du ändra motstånd på cykeln? Gör det då med jämna mellanrum för att få lite mer motstånd, stå och cykla ibland bara för att det är jobbigt (och då får du inte så ont i ändalykten)
  Annars finns det cykelbyxor med stoppning därbak 🙂
  Dra på dig ett par skor när du cyklar, bättre för fossingarna.
  Good luck! Själv ska jag till gymmet o jäklas med ett par trx- band hujeda mig……annars får jag skäll av min PT

  • Jadå, cykeln är ju skitfancy. Dels ändrar den ju motstånd beroende på var man cyklar om man nu väljer att cykla efter google maps och vill man kolla serier under tiden istället så finns det en miljard olika program. Varav jag testade något under min extremt långa cykling igår.

   Skor får det bli idag i alla fall. Och något annat än trosor. Låren skavde visst lite på varandra 🙂

 • Ja den synen när överflödigt fett pressas från anklarna upp till navelhöjd,men bra med motivations jacka,själv har jag ett par jeans som BARA ska på innan sommaren,men imorse funderade jag allvarligt på att potträna vovvarna,jävlar vilket skitväder!PW med hanhund löser jag genom att först gå en “toarunda” och sen är det bara för lille herrn att hänga på,alt gå lös.

  • Den synen är fortfarande, såhär dagen efter, så tragisk att jag vill gråta. Jag har verkligen inte trott att det har sett så illa ut eftersom jeansen har gått att knäppa, men inte fattat att jag knäppt dem under alla magarna.

   Jag skall cykla idag med. Och inte äta godis. Och gråta en skvätt.

 • Heja dig!
  Du fick i alla fall iväg mig till gymmet för första gången på evigheter. Hoppas de känner igen mig…Schysst att du var så förbannad att det räckte åt mig också 🙂 Det kallar jag vänskap, även om den mestadels är på distans.
  Min käre man tappade 20+ kg på (givetvis, MIN) motionscykel för ett antal år sen. Sen började han cykla till jobbet (Örgryte-Lindholmen). Han håller sig fortfarande, men nu springer han såna där mil istället. Så det går! Rumpan vänjer sig, men första gångerna är det skönt med spinningbyxor, då varar motivationen liiite längre.
  Kram på dig och släng den jäkla chokladen!

  • Men kunde han inte delat med sig i kilotappandet? Jösses, det GÅR alltså? Skall snart cykla igen, blänger på cykeln nu.

   Chokladen gav jag bort till han den där jag delar efternamn med. För att inte RISKERA. Bara det var snällt av mig, jag hade egentligen velat ha kvar den för nödsituation.

   Och heja heja dig. Bra att ilskan nådde hela vägen över pölen 🙂

 • Får jag vara med på tåget? Kan någon skälla på mig om jag fuskar??
  Jag och karln ska utomlands i maj och det hjälper ju inte att han är 75 kilo muskler. Eller jo.. Det är ju bra för mig! Men jag trivs inte heller nu. Har småätit hela dagarna.

  Vi var nyss och handlade. Jag köpte glutenfria mjöl och bra saker som t.ex. fil, stjälkselleri, gurka och majskyckling. Laga laga 🙂

  Blir mycket att skriva på luren med tips här, men du ska se till att äta i alla fall. Inte bara pulver 🙂 Gör goda saker som kyckling och blomkålsmos och sånt?

  • Klart du får vara med 🙂 När vill du att jag skall skälla på dig? Det är ju svårare för mig att ha koll på dig om du fuskar när du inte har en blogg, du får vara ärlig i kommentarerna helt enkelt?

   Mmm…jag vet, jag skall inte leva på pulver faktiskt. Men valet stod mellan pulver och choklad igår eftersom inget annat fanns hemma. Eller jo, det var en lögn, det fanns skitmycket onyttiga saker hemma.

   Sen flera månader tillbaka käkar jag havregrynsgröt med frysta bär till frulle (dvs inte sylt och jag har bytt ut yoghurten), frukost är svinviktigt eftersom jag alltid är monsterhungrig när jag vaknar. Sen är det lite si och så med matintaget och så blir det viktigt igen innan läggdags. Jag kan alltså verkligen inte sova utan kvällsmat. Men jag gillar pulvret som jag har hemma nu och jag gillar ju egentligen all sorts mat med sallad till. Men dessvärre gillar jag såser, dressingar, smör och ost svinmycket också. Och glass. Och choklad. Ahhhhh…

   Vi kan resa till månen, men inte uppfinna nyttiga saker som är gott?

   • Tror jag kan hjälpa dig med vad som är enkelt och gott framöver 🙂 jag brukar kunna komma på saker..

    Jag bakar glutenfritt (mer mandel-/kokos-/nötmjöl och med proteinpulver nu), känns ändå bättre. Jag är inte rädd för fett som i smör och ost dock.

    Ja jag får rapportera när du gör 🙂 Jag blir svullen så jag ser gravid ut när jag inte rör mig. Det sättet sig runt mage och höfter. Jag är inte jättestor på nåt sätt men det ser inte bra ut på min kroppsform. Idag 167 cm/60,5 kg.

    • Jag försökte med LCHF, men det hände absolut inget alls. Varken upp eller ner. Och LCHF var ju gott 🙂 Men nu är det simpel matte som får göra tricket, kalorier in – kalorier ut.

     Mandelmjöl är MUMMA. Åh, då kan man äta micromacka. Hit me, jag vill ha recept. Jag är inte heller fet. Men jag är fet för att vara jag och det sitter numera på helt fel ställe.

 • Ändan vänjer sig vid sadeln tar en dryg vecka om du cyklar lite var dag. Skor är mycket bra att ha.
  Låter du bli chokladen och allt annat sött i 2 veckor kan du belöna dig med en kaka därefter. Ta den gärna direkt efter cykelpasset och du lär spotta mer än svälja 😉

  • Hoppas att röven vänjer sig, men det borde den väl 🙂

   Och JA! Bra tänkt. Två veckor till belöning, då har jag något att se fram emot. Sen hoppas jag faktiskt att jag sväljer istället för att spotta (och så fnissar jag hysteriskt åt den meningen).

 • Jag gick ner 25 kg på sex månader genom att välja bort kolhydrater. Jag motionerade inte men var stenhård med kolhydrater. Inga mackor, inget socker, ingen pasta, potatis eller ris.
  Massa fet ost däremot, fet fisk och avoccado, hur mycket som helst faktiskt.

  Hade jag dessutom cyklat hade det gått snabbare och jag hade haft mer muskler…

  Markattan

  • Jösses så bra jobbat! Jag fattar inte, jag gjorde exakt samma sak och gick verkligen in helhjärtat för det. Inte en enda kolhydrat, stenhård LCHF eftersom jag hade hört att det funkade så bra på ALLA. Det funkade inte ett endaste dugg på mig, jag stod mest still i vikt och på slutet gick jag upp ett par kilo.

   25 kilo på sex månader är ju faktiskt sjukt bra jobbat. Muskler är överskattat, det är volangerna på magen man vill bli av med ju 😉

   • Jag tror att du ska vara snäll emot dig och påbörja cyklandet i lägre takt. Gå ut mjukt, utmana dig och öka lite varje vecka.
    Försök hitta alternativ för kvällsmaten.
    Har du testat oppsies? Kan man lägga på skitmycket gott på….

    Markattan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.