Påskägget i tatueringen

Om man är nörd och dessutom spelnörd så vet man precis vad ett påskägg i ett spel eller i ett datorprogram är. Om man inte är det så skall jag förklara.

De som sitter och lirar med programmering av spel och program brukar gömma “påskägg” i sina produkter. Utan att någon vet det. Typ en nördig graffititag fast i datorn. De coola killarna sprayar väggar, nördarna är lite mer skillade och skriver kodsnuttar som gör skojiga saker.

Nu låtsas jag att snoppen på armen är ett påskägg. För vi har ju kommit fram till att det är en snopp. Men det är det ju såklart inte egentligen, när man kollar helheten.

Jag tror att jag är en sån där typ som kan få allt att se ut som en snopp. Eller något annat snuskigt. Det är nog tur att jag aldrig behövt göra ett rorschachtest, jag skulle vara helt körd och bli inslängt på något slags institut där klädkoden är vita jackor med knytbara ärmar (ej att förväxlas med knytblus).

För egentligen ser ju snoppen ut så här.

IMG_5893

Nej, det står som sagt fortfarande inte Värnamo.

Och så ser den ut så här.

IMG_5892

Inte direkt ett iögonfallande könsorgan någonstans. Om man inte heter Victoria, tar ett foto och croppar det skitmycket för att ALLA skall bli lika snuskiga i hjärnan som hon själv är.

Men nu vet jag ju att ni kommer se snoppen hela tiden. Och fler snoppar med när man verkligen letar.

Om man nu bortser från det kan jag berätta att tatueringen faktiskt är läkt och färdig och jag tycker att den är fantastiskt fin och blå. Det står var och en helt fritt att ogilla den, vissa gillar tatueringar andra gör det inte och nu kommer ytterligare diskussion som vi tar i samma blandade smågrupper under kvällen 😉

Jag var tvungen att pipa lite på Mona igår när hon skrev om plastikoperationer och injektioner och att nyckelmeningen i det var att “man gör det för sin egen skull”. Först och främst vill jag bara understryka att jag absolut inte har något emot varken plastikoperationer (förutom när det går lite till överdrift som det gjorde i det här inlägget) eller något i den stilen. Man behöver inte ens ha en ursäkt för att göra det, var och en blir salig på sitt sätt och jag gör ingen skillnad på att förändra utseendet med smink eller med en skalpell. Vill man och kan man så gör man. Punkt. Ingen jäkla shaming. Själv är jag sjukt sugen på att få lite mindre snipiga och tunna läppar och bli av med flodfåran mellan ögonen. Kan dessutom botox göra att jag aldrig mer får migrän kan jag tänka mig att tuta in litervis i pannan.

Men! Den jäkla skatan i Bromma gillar inte mina tatueringar. Helt okay. Hon får ogilla dem.

Då kommer det vi skall prata om i smågrupperna.

För mig är tatueringar extremt personligt och något man verkligen gör för sin egen skull. 99% av min tid som Fantomen ute på gatorna i stan är det exakt noll andra människor som ens ser dem. Och så länge folk är fördomsfulla (som den lagvidgde) och hävdar att det bara är sjömän och kåkfarare som är gaddade väljer jag dessutom att dölja dem ibland. Eftersom folk dömer boken efter omslaget. Jag kan inte ändra på andras åsikter så jag väljer att anpassa mig. Det dör jag faktiskt inte av och jag har heller inget behov av att tvinga folk att ändra åsikt till min åsikt, det är ju liksom charmen med åsikter.

I min värld är det samma med kläder, smink, piercings, plastikoperationer und so weiter in absurdum.

Man går inte i mysbyxor på Nobelfest och man degar inte i soffan iklädd frasig sidenklänning (eller ja, jag gör inte det i alla fall?). Man behöver inte dö för sina principer och hela livet är en enda stor anpassningsfas.

Vad det hela kokar ner till är just det jag pep till Brommaskatan om är att tatueringar och skönhetsingrepp är ungefär samma sak. Så länge man själv är nöjd är det finemang.

Givetvis höll hon inte med. Säger man pirra om säckkärra så håller man såklart inte med. Men vi är eniga om att vi är oeniga och det är kul att dividera om oviktiga saker.

Men visst är jag inte helt ute och cyklar?

Gör man något för sig själv och sin skull så spelar det väl ingen roll om det är underlivsplastik eller en tatuerad nyckelpiga under foten?

Eller?

(PS: Jag ÄLSKAR sådana här funderingar, tack för att du sa emot mig Mona 🙂 )

(PS 2: Om ni vill se en av alla miljoners miljarders nördiga påskägg som finns så öppna google.se på datorn, skriv “do a barrel roll” i sökfältet och kika sen på skärmen. Sådant tilltalar min inre nörd så mycket att jag fnissar så magen guppar.)

0 thoughts on “Påskägget i tatueringen

 • Bromma tanten e helt ute o cyklar

  För vare sig man väljer att gadda o botoxar, opererar sig lr vad man nu väljer att görs för sin egen skull i Försts hand lr rättare sagt man bör göra det iaf

  Gaddning tycker jag e o föredra för vissa e snygga o vissa ser för jävliga ut, men bara för jag ogillar en del gaddningar så är ju inte det nåt jag berättar fr personen i fråga som antagligen gillar sin tatuering.

 • Du har så rätt……ingen har rätt att kommentera andra människor utseende, vikt, klädsel m.m…….däremot åsikter……dessutom har vi ju förmånen att få leva hur vi vill….inom lagens råmärken…..och psykologtester kan få oss alla att bli helknäppa…..beror på vem som tolkar testen….

  • Nej, men många tar sig den rätten (nu menar jag såklart inte Mona) och det är för jäkligt. Folk idag, med sociala medier, går ju verkligen runt och säger att andra är fula, tjocka och andra utseenderelaterade saker. Folk är puckon?

   Använder man ens Rorschachtester längre undrar jag.

 • Så länge man är nöjd o det inte skadar andra. Och är inom lagens.. Bla bla baaaah.

  Så gör man precis som man vill men sin kropp 🙂

 • Benägen att hålla med dig, Victoria. Jag lever i ett välbeställt kaliforniskt medelklassområde och ser ju ganska många damer, både yngre och som jag runt 50, runtomkring mig, som sprutat in både det ena och det andra i ansikte och hals. Men leva och låta leva då – även om jag tycker det varken ser särskilt snyggt eller naturligt ut. Ser en del ganska vanliga tanter i 70-årsåldern som nippat och tuckat alldeles för mycket. Har alltid sagt att jag sparar ev plastikoperationer till den dag jag råkar ut för en olycka och behöver fixa till ärr… Alltså hoppas jag slippa. Jag är inte tatuerad heller, men samma devis gäller där också.
  Är ju lite nyfiken på vad “Från Rossö till Vanarna” innebär? (Hoppas det inte är nåt hemligt) Sen är ju jag en motvalls käring och gillar Råssö-stavningen bättre 🙂 Vi vadade över från Tjärnö till Vanarna om somrarna när vi var små. Väldigt spännande!

  • Folk får göra som de vill helt enkelt. Jag har ju ett, vad som anses som fult, ärr på näsan och har blivit tillfrågat gud vet hur många ggr om jag önskar snyggplastik för att få tillbaka min näsa. Men jag vågar inte haha. Sen struntar jag iofs lite i hur näsan ser ut med.

   Det heter ju ROSSÖ. Inte RÅSSÖ. 😉 (Den där jäkla stavningen, tror tom att det står Råssö på vägskyltarna på motorvägen om jag inte minns fel, vilket jag också surar över).

   Det betyder inte något hemligt. Det blev en kärleksförklaring mellan mig och maken för ganska många år sedan. Sen är det en sak till men det kan jag berätta när du kommer hit hehe.

   • Ser fram emot Rossö-Vanarna Part Deux i april då ☺️ Ja ja, jag får väl skylla på åldersinflexibilitet vad gäller ortsstavning (jag ÄR ju trots allt hela 5 år äldre än frun) och att jag mer är tillhörig Tjärnö, då. Tänk om de fick för sig att stava det Tjernö?! Hu.

    • Jag vet faktiskt inte vilken stavning som är äldst? Blev nödgad att googla och fick 50.000 träffar på Rossö och bara 11.000 på Råssö 😉 Försöker minnas hur det ser ut på de där skitgamla sjökorten vi har men jag kommer inte ihåg. Allt stavades ju skitkonstigt då. Men det skall absolut inte vara Å i ön.

     Du skall få part two när ni kommer hem 😉

 • Håller med dig så länge det görs för min egen skull är det ok. Sen tycker jag väl att en del går till överdrift både med gaddningar o operationer o sprutor med både det ena o det andra men som sagt är dom nöjda så vem är väl jag att kommentera deras val. Fast jag har ju både gaddningar och har dessutom gjort plastikoperationer. Fnissade lite när jag såg din ena gaddning, på min axel/rygg har jag tassavtryck som avslutas med en panter, m a o pantern har promenixat på mig. Sen har jag ett egyptiskt öga i nacken som har en helt egen story. Nu funkar jag som sagt på en till antagligen en revbenssak men är inte helt säker än på vad mer än att det antagligen blir en text och där har jag lite beslutsångest fortfarande

  • Jamen givetvis. Alla har ju en egen gräns. Jag vill inte ha något i ansiktet, det är min gräns. Varken smycken eller gaddningar.

   Nu vill jag se din panter!!!

   • Där går min gräns också inget på halsen eller i ansiktet tack! Alla gaddningar måste gå att dölja med kläder om man så vill, Bild kommer men jag måste nog lägga den på instagram eller nåt för här kan jag väl inte posta bilder? och jag måste dessutom be någon plåta den då jag inte är betrodd med modäääärna saker som selfie-pinnar 😀

    • Exakt min inställning. Eftersom man anpassar sig efter andras fördomar. Nämen seriöst, jag vet faktiskt inte hur jag hade tänkt om jag ex skulle anställa någon som har fullt med tatueringar och piercings i ansiktet för att tex ha mycket kundkontakt? Det funkar liksom inte inom alla yrken.

     JA. Kan du se till att någon tar ett kort åt dig? Maila den till mig så lägger jag in den i din kommentar?

 • Hmm, nålar, skapell, målarburk eller inget, handlar det inte om att dekorera sig till det som man tycker är vackert?

  Som jag skrev i en annan kommentar. Duger jag inte som jag är, duger jag inte som någon annan heller. Oavsett metod…

  • Jo? Och då är det ju samma sak? Eller hur? Brommatanten tycker ju inte att det är samma sak och att mina tatueringar är skitfula? 😉

 • Först: Jag ser tydligt en snopp, jag med! (Jag är Tant Snusk, jag vet…) Och dessutom håller jag med dig. Jag är inte helförtjust i tatueringar, men visst är det lite samma sak ändå som andra skönhets”ingrepp” (Ingrepp, det låter så… Himla starkt!). Men jag håller oxå med om att var och eb gör som den vill.

  • Men det är ju det som är tjusningen. Du får lov att hata tatueringar (och hamna i samma liga som den lagvidge haha), men du bryr ju dig inte om någon annan har det. Det är ju deras problem/glädjeämne? Samma med sprutor och operationer.

   Ni hade aldrig sett att det var en snopp om jag inte hade pekat på det, nu är det JÄTTEROLIGT 🙂

  • Hahahha JAAA…det har du så rätt i.

   Extra roligt att du kommenterade medan jag satt och dreglade över “din” ring på Bukowskis.

   • DEN GER DU FAN I! 😀 Men hur märkligt är det inte att priset inte är högre?! Köp den om du kan.

    Och så måste jag tillägga angående “påskägg”. Förut så jobbade jag grafiskt i Quark Express. Höll man nere vissa tangenter och tog bort en ruta så kom det en liten robot och “zappade” bort den i regnbågens färger. Älskade den men höll på att få spatt när den dök upp av misstag första gången.

    • Jag tycker mest det är konstigt att det bara är tre bud och ingen har lagt utropspriset? De säljer väl den ändå inte om man inte tar sig över just det priset liksom?

     Och ÅH. Quark! Nostalgi. Det har inte jag sett sen jag var journalist på GP för väldigt väldigt väldigt längesedan. Missade dock roboten 🙂

     • Jamen jag såg det med. Fattar inte vad det är? Klart du skall lägga ett skambud. Det fanns en till, en stor sten i mitten och briljanter runt. Men den var det sju dagar kvar på. Jag förstår inte varför folk inte budar med tanke på att guldpriset dessutom är rätt skithögt nu?

     • Ååh roboten! Vet ni att roboten fick en kompis också sedan? Om man körde robot fem gånger i rad så kom ett annat monster med en jättestor bazooka och sköt bort blocket!

 • Jag har lärt mig att det heter pirra! Så du kan inte bunta ihop pirror med tatueringar, för jag håller helt med dig om tatuering och skönhetsingrepp. 🙂

  Men jag undrar ibland över folks val och om det verkligen blev som de tänkte/ville. Eller om de inte ångrar att de inte kan dölja en tatuering (tillfälligt eller fortsättningsvis), men det är fortfarande deras val. Och sedan kan jag inte låta bli att förundras över att det faktiskt finns någon som vill ha anknäbb. Men de tycker väl att jag är konstig som inte gillar det.

  • Alltså, det HAR gått inflation i just näbbar och de enda som verkar tycka att just det är snyggt verkar vara under 25. Eller kanske under 20. Men man blir nog fartblind där med?

   Gissar att det är med tatueringar som med anknäbbar. Jag har kompisar som tatuerade sig på fyllan alldeles för unga, de är väl inte helnöjda med de tatueringarna idag. Gissar att anknäbbarna kommer sitta som 40 plussare och tänka samma sak?

   (Ja, jag ignorerade pirra med vilje) 😉

   • Och jag kan hålla med dig om att säckkärra beskriver vad det är. Vet jag inte vad en pirra är så hade jag ju bara tänkt på Behå-Helenes betydelse. 😉

 • Var och en blir salig på sin egen tro, och det är väl jättebra. Har själv en gaddning på ett diskret ställe, men gillar andras ibland och ibland inte.

  Men din snopp på armen har nu blivit som oboy loggan, man ser bara penisen 🙂
  en fråga bara, om det inte står Värnamo, vad står det då (är tydligen halvblind)

  • Ja. Jag tycker vi beslutar att var och en får göra precis vad de vill så länge det är lagligt?

   Och nu fnissar jag jättemycket. Jag har tydligen väldigt mycket loggor enligt … andra? PetraH tycker att min ena tatuering ser ut som SJ:s logga, en jobbarkompis tycker att en annan ser ut som Tor Lines logga och nu har jag helt plötsligt O’boyloggan. Jösses. Fniss.

   Det står Vanarna. Ni är BLINDSTYREN.

   • jag menade inte att din tatuering ser ut som oboy loggan, jag menade bara att han man väl sett någonting eller tror sig ha sett någonting så är det kört sedan. är så fånig att jag småler för mig själv varje gång jag är i affären och ser ett oboypaket.

    • Hahaha ja jag fattade det ungefär 20 minuter efter att jag hade svarat på kommentaren, jag är verkligen blond ibland. Var stenfokuserad på att jag hade loggor och snoppar överallt 🙂

  • Tack 🙂

   Vad hindrar dig? Iväg med dig. Eller vill du slå följe när jag skall släpa iväg Stenungsundsborna till världens bästa tatuerare.

   (Har även gjort tatueringsmatchande sak idag, ni får se imorgon)

 • Just nu kan jag inte, av ekonomiska skäl. Men jag ska, när det löst sig. Gissningsvis om ett år. Annars tidigare, om jag vinner på Lotto! Måste bara spela först… lol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.